Læs også:

Close

Bedste burger i dobbelt A? Her er en for enhver smag

Mad  | 

En ny generation af burgere begyndt at røre på sig. Nu er der fokus på det enkle og kvalitetet, frem for seks forskellige typer toppings. Eksil københavner, og aalborggenser gennem snart seks år, Benita Dreyer-Andersen, har taget pulsen på burgerscenen i dobbelt A

Om skribenten:
30 år gammel, sjællandsk af oprindelse men med hang til nordjysk overspisning.

Har efterhånden brugt snart seks år i Aalborg og anser ordet træls som en helt almindelig del af vokabulariet.

Var ansat som journalist og radiovært på et nordjysk mediefort, hvor kommenterer om min dialekt allerede forsvandt efter 10 måneder.

En ny burgerbølge buldrer frem i København, hvor der nærmest åbner et nyt burgersted, hver måned. Men det er ikke  kun i hovedstaden, at trenden med enkle og ligefremme burgere, der har fokus på kvalitet og smag. Og i andre store danske byer, nytænkes den klassiske bolle med salat, ost og ikke mindst bøf.

En af disse byer er Aalborg. Eksilkøbenhavner og aalborggenser i snart seks år, Benita Dreyer-Andersen har taget et kig på Aalborgs burgermiljø, og guider dig til nogle gode burgersteder.

Læs også: En ny burgerbølge skyller ind over Danmark

Aalborgs burgerpuls er begyndt at banke igen

En trendy restaurant midt i Aalborg måtte før sommerferien dreje nøglen om, og i dagspressen udtalte den forsmåede eks-ejer, at Aalborg ikke var stedet at drive en forretning for god mad.

Cafemiljøet og sushi-imperiet var for dominerende, mente hun, og aalborggenserne er vanetænkere, der hellere sætter tænderne i noget bekendt end at udforske det kulinariske landskab.

Hun har delvist ret. Der er langt mellem de sorte får i det aalborgensiske gadebillede, der repræsenterer en klar overvægt af cafeer, sushi-steder og salatbarer. Dertil kan der luftes en fordom om, at nordjyder måske ikke er så tilbøjelige til at kaste mange penge efter en (god) spiseoplevelse.

Derfor er det glædeligt, at den gode burger er ved at se dagens lys, fordi den udgør en god variation over den klassiske cafeburger, som vi alle efterhånden har spist os et solidt bekendtskab til. De rene burgersteder i Aalborg er stadig i sin spæde start, men det skulle undre, om ikke det var på vej.

Jeg har taget et lille sneak peak og smagt på nogle burgerbud i den nordjydske hovedstad. 

Læs også: Anmeldelse af de bedste, nye burgerjoints i København

Benita guider dig gennem Aalborgs nyeste burgersteder. (Foto: Privat)
Benita guider dig gennem Aalborgs nyeste burgersteder. (Foto: Privat)

We Do Burgers

Cheeseburgermenu: 85 kroner

Og det er ikke løgn: de laver burgers. Helt præcist to udgaver, der med muligheden for at opgradere til double giver i alt fire burgere at vælge i mellem: cheeseburger, hamburger, dobbelt cheeseburger og dobbelt hamburger.

Havde jeg forventet mere af en burgerjoint? Bestemt. Men måske er det egentligt en uskik at gøre det alt for avanceret med mexi-tema og løgkompot, som nogle cafeer har fået for vane. Desuden kan du på We Do Burgers smide et par striber bacon ind i midten for at øge kombinationsmulighederne.

Et solidt bud på en burger

Til gengæld sidder burgeren lige i skabet, når du sætter tænderne i den. Den leveres i brunt knitre-papir, der for en stund afholder dressing og kødsaft fra rende ned af dine underarme, ganske som en god burger skal kunne, som min mandlige med-spiser noterede sig. 

Bøffen er saftig og mediumstegt (med mindre du beder om andet) og i øvrigt skåret fra en lokal ko syd fra Aalborg, hvilket bidrager til burgerstedets like-ability. Bøffen er svøbt i den førnævnte dressing, iceberg salat, friske tomatskiver og tykke skiver syltede drueagurker, som knaser noget så himmelsk. Alt i alt efterlader det et indtryk af friskhed og alt andet end slatne råvarer, der har ligget en helt dag og ventet på at blive kombineret til mad.

Slutteligt er det værd at nævne pomfritterne, der på autentisk vis serveres med skræl på, og dermed opretholder virkeligheden om, at de stammer fra rigtige kartofler. De serveres brandvarme i tykke strimler, perfekt sprøde og godt med salt og frisk timian på.

Overordnet vurdering:

We Do Burgers er afgjort et besøg værd. Burgerne kan spises på stedet, hvis du kan få plads på en af de sparsomme stole, men i virkeligheden lægges der nok mere op til, at burgerindtaget flyttes ud af butikken, hvilket på ingen måde skæmmer madoplevelsen.

Læs også: Burgersulten i Odense? We got you covered

Burgeren sidder lige i skabet hos We Do Burgers. (Foto: Benita Dreyer-Andersen)
Burgeren sidder lige i skabet hos We Do Burgers. (Foto: Benita Dreyer-Andersen)

 

Highway 66

Cheeseburgermenu: 89 kroner

Highway 66 overtog lokalerne fra Jensens Bøfhus, og har egentligt lagt sig relativt tæt op ad dette koncept, blot med burgeren og det amerikanske diner-look som omdrejningspunkt: Billige priser, ingen dikkedarer eller prætentiøse løfter om lokal forankring eller kvalitet ud over det sædvanlige.

Derfor havde jeg også forberedt mig på en Jensen-agtig konsumholdning til mad, der skal serveres enkelt, billigt og i et tempo, der giver ledige borde med korte intervaller. Alligevel hævede oplevelsen sig ud over det, der måske især blev båret igennem af en særdeles høflig og nærværende betjeningspersonale.

Klassisk burger og dressingbar

Burgeren var klassisk sat sammen af en ikke alt for sprød bolle (absolut positivt for alle os, der har fået slebet ganen på en cafeburger en gang eller to), en god tyk hakkebøf, dressing, tomater og icebergsalat. Som sagt intet prangende, men godt til prisen og absolut på niveau med forventningerne til stedet.

Fritterne var klassisk løst, måske til den bløde side efter min smag, men til gengæld er det værd at slå et slag for dressing-baren, som mange af os nok husker fra en kort æra på McDonalds: en tank-selv system, her med to slags mayonaise og ditto antal ketchup. Det vidste jeg ikke, at jeg havde savnet, men det havde jeg.

Burgeren serveres med et sparsomt lag dressing, så du har alle incitamenter for at tanke selv i den før omtalte løsning. Min medspiser og jeg gik flere gang til refill i baren på personalets opfordring, og noget kunne tyde på, at det er deres måde at skille sig ud på.

Overordnet vurdering:

Highway 66 laver gode burgers til prisen og er absolut et godt sted at parkere sin frokostsult.

Læs også: Når bøffen boller med osten: Her spiser du den bedste burger i Aarhus

Highway 66 laver gode burgers til prisen. (Foto: Benita Dreyer-Andersen)
Highway 66 laver gode burgers til prisen. (Foto: Benita Dreyer-Andersen)

Ooog et lille ekstra bud fra redaktionens udsendte, Signe Skov, hvis du – som vi – slet ikke kan få burger nok:

Nr. 14 Diner

Classic cheeseburger 79 kr., curly fries 39 kr., baconmayo 5 kr., chili poppers (6 stk.): 39 kr.

Nr. 14 Diner kører ikke med menuer, så man sammensætter helt selv det måltid man ønsker. Jeg bestilte derfor ovenstående og en sodavand.

Deres cheeseburger er, som en klassisk cheeseburger skal være: God bøf, let smeltet cheddar, frisk salat, syltede agurk, løg, ketchup og mayo. Derudover er der også indbagte løgringe, som giver burgeren det amerikanske touch, som man kan forvente af en Diner. Burgerbollen er dog i den kedelige og meget almindelige ende, men passer til det ”klassiske cheeseburger”-tema.

Deres curly fries er sprøde og dejlig krydrede, lige sådan som jeg kan lide dem. Portionstørrelsen er overraskende stor, og der er rigeligt til at du kan dele sådan en omgang.

Ingen fritter uden dip, og her bestilte jeg deres bacon-mayo. Kan du lide bacon og mayo, vil du elske den her! Det gjorde jeg – i hvert fald i starten, for det blev alligevel lidt for meget af det gode til sidst, så jeg vil nok foreslå, at du deler den med en og så vælger en ketchup også, så du kan veksle mellem dem.

Da jeg bestilte chili poppers, havde jeg en forventning om, at de ville være fyldt med lækkert fyldende ost og chili stykker som vil tilføje et stærkt pift, som en god kontrast til det fede i osten. Dette var dog slet ikke tilfældet. Det der skulle være et chili stykke, smagte mere af rød peber, og osten var tyk og cremet som flødeost.

Overordnet vurdering:

Vil du have en god, klassisk burger, er Nr. 14 Diner et godt bud. Jeg savner dog muligheden for at vælge en menu, hvor portionen på fries er mindre og det samme med prisen. Ud over chili poppers fik jeg mad, der smagte, som jeg havde forventet og en masse af det, men når man er på S.U., så bliver det en noget dyr omgang. Jeg kom af med 197 kr., og set i bakspejlet ville jeg nok have brugt de penge på noget andet end ”bare” et burgersted.

https://www.instagram.com/p/BGGbzwLTPXk/?taken-at=272732095

· Mere fra samme kategori ·