Læs også:

Close
rumdele

10 effektive rumdelere til den lille lejlighed

Bolig  | 

Med små og åbne lejligheder kan det være svært at kombinere funktionalitet og hygge. Kan en rumdeler være løsningen? Ja, det kan den

Martina Strand, Houzz.dk

Mange nye og moderne hjem er indrettet med en åben planløsning. Ja, faktisk består mange et- og endda to-værelses lejligheder blot er ét stort rum. Uanset hvad har vi dog behov for at dele vores hjem op – især når det gælder soveværelset. Her er det mest hensigtsmæssigt at kunne skærme af for både mados og udsynet til fjernsynet eller arbejdspapirerne. Læs med, og bliv inspireret af de mange forskellige muligheder, en rumdeler giver.

 

Skærmvæggen – en klassiker

Når man taler om rumdelere, tænker de fleste automatisk på en skærmvæg. Det er et effektivt værktøj at bruge, når du ønsker at afskærme og skabe ny opdeling i rummet. Hvis du ønsker at lave en skærmvæg selv, kan du købe en simpel model og derefter male i en smuk farve eller betrække den med mønstret stof.

 

Beecroft House - Sydney

 

Lav 1’eren til en 2’er

En foldevæg på skinner er en fuldendt løsning, og ligesom med de mange skærmvægge findes der mange forskellige varianter på markedet. Du kan tapetsere eller male foldevæggene, så de passer lige præcis ind i din indretning.

3SG

 

 

Brug elementer fra haven

Rumdeleren her ligner næsten et gitter, der normalt pryder haven med diverse, frodige slyngplanter – men denne model kan bruges til meget mere end det. Dekorer den med lyskæder, stof eller fastgør flere plader i forskellige niveauer. Så er du garanteret en personlig rumdeler, der skiller sig ud.

 

VILLA TORSBY

 

Læs også: New romance: Sådan får du den blosmtrende sommertrend fra L.A.

Inspiration til de grønne fingre

Gulvplanter nedprioriteres ofte i en lille lejlighed, fordi de tager for meget plads. Men indretter man sig efter konceptet “compact living”, der tager udgangspunkt i møbler med flere funktioner, kan det sagtens lykkedes at få en masse grønt ind på en fiks måde. Her ser vi et gelænder, der også fungerer som en stor urtepotteskjuler – ja, nærmest som et stort højbed.

50s remodel

 

Skab et rum i rummet

Moodhouse Home Service i Göteborg fik en opgave af en mode-bevidst kunde, der ønskede at udnytte hver eneste af sine 28 kvadratmeter optimalt for at få plads til sin store tøjsamling. Løsningen blev et walk-in-closet med en hems på toppen – både praktisk, pænt og elegant.

 

KVADRATSMART PÅ 29 M2

 

KVADRATSMART PÅ 29 M2

 

Pænt med glas

Glasvægge kan opdele et rum på en pæn måde uden at stjæle for meget lys. I denne Manhattan-inspirerede lille lejlighed, der ligger i Stockholm, har man indrettet sig med en industriel glasvæg. Væggen har også et gardin, som hænger på en skinne i loftet omkring sengen. Med denne løsning kan man indføre privatliv efter behov.

Roslagsgatan 36

 

TIP
Gør dine rumdelere i glas mere effektfulde ved at male dem med glasmaling, eller sæt plastfilm med dejlige farver og mønstre på.

Arkitektens valg

En skydedør kan være både funktionel og meget æstetisk. Samtidig er det en yndet løsning blandt arkitekter, fordi den er pladsbesparende. Mange et-værelses lejligheder har en åbning uden dør imellem entréen og køkkenet eller stuen. Her er det oplagt at bruge en skydedør til at forhindre både mados og støj i at sprede sig i lejligheden. Du kan også ændre dine eksisterende døre til skydedøre, så de fylder mindre rammer ikke hinanden, når de åbnes.

Cottage rue Brebeuf

 

Læs også: Nu kan du swipe dig til det perfekte boligmatch

Hyggeligt med tekstiler

Du kan også lave en rumdeler ud af gardiner eller paneler, som er en af de nemmeste løsninger – her gør stoffet og ophænget hele forskellen! Vælg mellem flere muligheder: gardinstænger med et H-system, loftskinner eller en simpel wire.

Homestyling - ett rum och kök

 

Skjul detaljerne

En reol er sådan set alt, du behøver, for at opdele et værelse. I køkkenet kan du for eksempel bruge den til at stille dine fineste køkkenredskaber på, og i gangen kan du bruge et ekstra højt stativ, hvor tøjet kan hænge til fri udsyn. Du bestemmer selv, hvordan du vil udnytte de mange rum i reolen. Husk, at du får et luftigt og let udtryk, hvis du indretter reolen meget simpelt, og omvendt kan du skabe en kompakt løsning ved at indrette med et væld af ting og sager på reolens hylder.

Bedfordale House

 

 Læs også: Glas i indretningen

 

· Mere fra samme kategori ·