Læs også:

Close

Rejseguide: Weekendtur til London

Rejser  | 

London emmer af forskellige kulturer og nationaliteter. Det er både en modeby, et finanscentrum og meget derimellem. Efter at have besøgt min yndlingsby ad flere omgange, er det nu gået op for mig, hvor meget jeg egentlig føler mig hjemme i London

Mit længste ophold i London er cirka en måned langt. Det var i sommeren 2014. Selv om det var en længere periode, jeg havde til at opleve byen i, så har jeg siden da, når jeg har taget smutture derover, fundet en masse nye, gode steder, som jeg ynder at vende tilbage til.

En weekendtur kan dog sagtens være en fantastisk måde at opleve byen på. Det tager ingen tid at flyve derover, og dagene af sted kan sagtens pakkes tæt fra morgen til sen aften.

Picnic i Hyde Park

Hvis din getaway til London finder sted hen over sommeren, så er en picnic i Hyde Park et must. Det kan til tider være en smule dyrt at spise i London, så en picnic med takeaway fra en af byens mange steder er et godt tip til at nyde byen, mens du får lidt ro fra menneskemængden.

Jeg har selv været i Selfridges Foodhall efter noget sushi, inden turen gik til parken. Dog er der masser af andre gode steder tæt på parken, hvor du kan få mad to-go.

Hvis du ikke kender nogen, der bor i byen, som kan snuppe et tæppe med til picnic, så har parkerne i London også bænke placeret rundt omkring.

Tip! Hvis der ikke er tid til en hel aften i parken, kan du også bruge en kort pause i løbet af dagen eller nyde eftermiddagskaffen på farten i parken.

Tag endelig lidt læsestof med, men vær klar på, at egern og duer gerne ønsker mere opmærksomhed end bogen!

PicnicINLONDON

Drinks med udsigt

Hvis du er til god udsigt, en god snak og god stemning blandet sammen i en cocktail, så skal du gå efter at nyde lidt at drikke med en udsigt. Fra Londons finansdistrikts høje højder til Notting Hills små gader er der masser af muligheder for at få lige den udsigt, du ønsker.

Jeg er selv helt oppe at ringe, når jeg kan få en rigtig autentisk oplevelse, når jeg er ude og rejse. Dog må det rigtig gerne være et skønt sted med godt selskab.

Nedenfor har jeg fundet tre steder frem fra gemmerne, som er steder, hvor jeg selv har nydt lidt koldt og bare suget byen, stemningen og følelserne til mig.

DRINKSinLondon

Tip! Vidste du, at London faktisk er en af de byer, der har flest gratis museer? Blandt andet har Tate Modern en café, som har den smukkeste udsigt over Themsen og London City.

Små ture hist og pist

Afhængig af hvor lang tid du er i London, så kan et par timer uden for byen eller en dags tid i et bestemt område specielt anbefales!

SMÅture

Richmond

Themsen, der løber igennem London, har også et smukt område ved Richmond. Britisk countryside tæt på byen! What’s not to like? Find flere tips til området her.

Markeder

Afhængig af hvilke dage du er i byen, så er markeder i London et kæmpe hit. Om sommeren kan det godt være en anelse for varmt, så planlæg derfor gerne at tage af sted tidligt på dagen. Undersøg Londons markedskalender på forhånd, så du ved, hvad du skal sætte tid af til. Timeout London har blandt andet lavet en guide lige her.

Neal’s Yard

En smule turistet på nogle tidspunkter, mens der kan være halv tomt på andre tidspunkter. Den lille gård i Covent Garden har mange farver og er nok mest kendt for den autentiske stemning. Helt klart et besøg værd!

London Bridge south side

Om du vil gå eller løbe langs Themsen, det må du selv om. Men opleves, det skal den. Der er noget helt unikt over at gå og se på London fra Themsens perspektiv. Omkring Bank District kan du spotte ikoniske bygninger og møde briter på vej på arbejde. Så skønt!

 

Shopping, shopping og atter shopping

Det er svært ikke at komme til at shoppe, når du er i London. Byen er en af de største modemetropoler i verden, og flere og flere af de store designere fra modehuse som Alexander Wang, Mulberry, Burberry, CHANEL med flere har gået på skoler i London. Derudover er London så stor en turistattraktion i sig selv, at det at have en butik i London er prestige i sig selv.

Der er selvfølgelig de store gader omkring Oxford- og Picadelly Circus. Derudover er shoppingoplevelsen i Knightsbridge, South Kensington samt på Sloane Street også ret ekstraordinære.

Hvis shoppingoplevelsen gerne må være mere autentisk, så er Notting Hill også et hyggeligt (og roligt) sted at gå på jagt efter nye fund.

Tip! Hvis du vil lidt uden for London, så er Westfield Shopping Center et godt bud. De har alt fra high street til high end. Derudover er Bicester Village stedet for luksusshopping med procenter!

shopping

Mit yndlingssted er …

Jeg har mange favoritsteder i London, virkelig mange. Derfor har jeg svært ved at vælge et specifikt sted, som jeg fortrækker frem for andre. Dog har jeg en særlig tilknytning til Covent Garden. De fleste gange, jeg har været i London, har jeg været så heldig at kunne bo hos min ”tante” i Neal’s Yard – et sted, hvor jeg efterhånden kender de fleste smutveje.

Området omkring Seven Dials har en helt speciel stemning. Det kan gå fra at være totalt turistet omkring piazzaen i Covent Garden, og så kan du gå ned i de små gader omkring monumentet og falde helt i et med Londons britiske charme.

Hvis du er i området, så kan Monmouth Coffee kraftigt anbefales, ikke bare af mig, men også af Tripadvisor. Kaffen er super eftertragtet, og derfor er køen også lang, men ventetiden er det hele værd! Tag en to go-kaffe med, mens du går rundt og udforsker området.

favoritsteder

 

Læs også redaktionens andre tips til rejsedestinationer lige her.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

 

· Mere fra samme kategori ·