Læs også:

Close
glas

Trend: Glas i indretningen

Bolig  | 

Glas er en indretningsklassiker, som kommer til at fylde ekstrameget i boligland til efteråret. Her får du boligredaktørens fem budgetvenlige glasfavoritter

Glas har for alvor gjort tilbagetog i indretningen. Vi ser referencer til alt fra 1800-tallets og 70’ernes Italien, 20’ernes tyske bauhausstil og franske art deco til farverig svensk glaskunst fra 50’erne og 60’erne. Vi køber barborde i røgfarvet glas og messing, og vi fylder dem med smukke karafler og tunge whiskyglas. Vi skifter det tunge sofabord ud med en ny og lettere glasmodel på bøjet kromstel, og vi pryder vores overflader med fine vaser og gamle brevpressere i alverdens farver. Derfor får du her fem budgetvenlige bud på glasting, du kan bruge (sammen eller hver for sig) i din indretning.

Whiskyglas

Slebne glas er så smukke, at man har lyst til at have dem stående fremme. Dette whiskyglas er smukt, enkelt og kan selvfølgelig bruges til meget andet end whisky. I modsætning til krystaludgaven kan de her gå i opvaskeren, så de både kan bruges til hverdag og fest – eller til en lille plante, kuglepenne eller fyrfadslys. Til denne pris kan du i hvert fald godt unde dig selv lidt hverdagsluksus!

whiskyglas

Whiskyglas, Aida, 99 kr. (netop nu 59,95 kr.) for fire stk.

Vægreol

Jeg er kæmpestor fan af alt, der kan hænges op på væggen. Det frigiver gulvplads og giver højde til rummet foruden at skabe masser af god opbevaringsplads. Denne reol er ikke bare smuk, enkel og praktisk – prisen er også virkelig pæn i forhold til lignende modeller.

reol

Vægreol, Ellos Home, 699 kr.

Læs også: 10 ideer til messing i indretningen

Bordlampe

Denne bordlampe er min favoritlampe i budgetklassen lige nu. Jeg ville aldrig have gættet prisen rigtigt, hvis du kun havde vist mig billedet. Det kontrastfulde geometriske design og den store glaskuppel går rent ind, og den vil gøre sig smukt på samtlige flader, jeg kan komme i tanke om.

lampe

Bordlampe, Ellos Home, 599 kr.

Vaser

Man kan næsten ikke sige glas uden også at sige vase. Der findes et utal af smukke varianter i et hav af farver og faconer, men for at forblive tro mod budgetvenligheden og det rundede tema, jeg er ved at få bygget op her, har jeg valgt disse to, som vil udgøre et smukt par i alle hjem.

vaser

Vaser, H&M Home, stor 179 kr. og lille 69,95 kr.

Pynt og nips

Jeg synes selvfølgelig, at det er rart, når ting både er smukke og funktionelle. Men jeg synes altså også godt, at en tings funktion kan være, at den er smuk eller giver hjemmet kant og personlighed. Der er masser af sjove glasgenstande at finde på sommerens loppemarkeder eller måske i familiens gemmer – det er bare om at slå øjnene op. Dette timeglas er mest af alt en fin pyntegenstand, men spørger kæresten, kan du sige, at du bruger den til at time trækketiden på din te.

timeglas

Timeglas, Ellos Home, 99 kr.

Læs også: Trend – når træet flytter indenfor

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·