Læs også:

Close
tgif redaktionens favoritdrinks til weekenden

TGIF: Redaktionens favoritdrinks til weekenden

Mad  | 

Endelig er det fredag, og for os, der ikke så heldige at have ferie, betyder det weekend, hvilket vi på redaktionen vil fejre med kølige drinks!

Sol eller regn, der er altid en god undskyldning for at drikke en god cocktail. Du kan her få inspiration fra nogle af vores favoritter.

Dark ‘n’ stormy

  Ingredienser
  4 cl. Mørk rom
  Saften af 1/2 lime
  Ginger beer
  Lime til pynt

En af vores social media-redaktør, Benediktes, absolutte favoritter er Dark and stormy. Alt, du skal bruge, er tre ingredienser og et glas. Det er nærmest undskyldning nok i sig selv.

– En af mine dengang helt nye veninder præsenterede mig for denne drink omkring nytår, og jeg var solgt med det samme! De næste tre-fire gange, vi så hinanden, spurgte jeg hende forud, om vi ikke skulle have “de der gode drinks med ginger beer”. Jeg er ret vild med dem, men de er dælme også farlige, for de ryger hurtigt ned!

Du må endelig ikke forveksle ginger beer med ginger ale. Det bliver også en udemærket drink, men smagen er slet ikke den samme.

Grapeberry

  Ingredienser
  1 hel grape
  8 jordbær
  2 cl limejuice
  4 cl vodka

Frisk, fruity og i høj grad anbefalelsesværdig, hvis du spørger vores nyhedsredaktør, Camilla.

– Det er ikke så længe siden, man serverede den for mig som velkomstdrink. Den er lidt cocktailagtig med de blendede jordbær. Den er har en sød, syrlig og frisk smag på samme tid, hvilket er perfekt til en varm sommerdag.

Blend alle ingredienserne sammen, og hæld dem i et glas med is. Hvis du ønsker en finere drink, kan du bruge saften fra grapefrugten i stedet for kødet.

Red cocktail in coupe glass.
Kan den indgå som en del af en sund og varieret kost? (Foto: All Over)

Lemon drop shots

  Ingredienser
  Lige dele af:
  Saften fra citron el. lime
  Vodka
  Sukker

  Skriver fra valgte citrusfrugt

Okay, det er ikke en drink, men skal der sættes gang i festen, skal du prøve Lemon drops, som er en sikker vinder i nyhedsredaktørs bog.

– De smager godt og er nemme at lave, men man skal passe på, for de slår hårdt!

Du kan også gøre dem ekstra sommerlige og bruge melon i stedet for en citrusfrugt.

Frozen strawberry daquiri

  Ingredienser
  6 cl. Lys rom
  1.5 cl. Frisk limesaft
  1 cl. Sirup
  6 Friske Jordbær sammen med isterninger
  el. frosne jordbær

Strawberry Daquiri er ikke kun en af de ultimative sommerdrinks, men også vores chefredaktør, Tinas, yndlingsdrink.

– Den er rød, den er sød og den er fyldt med vitaminer (not). Men den er frisk og iskold, og man drikker den som saftevand … Jeg elsker den bare.

Alt, du skal gøre, er at blende alle ingredienserne sammen, hælde det på et flot glas og voila! Så har du en lækker og lettere vanedannende drink. Er jordbær ikke din kop te, kan du selvfølgelig også lave den med lige den frugt, du bedst kan lide.

Får du gæster til spisning, kan du lave din egen strawberry daquiri-is, som de har gjort i videoen herunder. Dessert og drink i én = WIN.

Mojito

  Ingredienser
  4 cl. Lys rom
  8-12 friske mynteblade
  ½ Lime i både
  Knust is
  Danskvand og rørsukker efter behov

Vores praktikant, Line, elsker at danse natten lang og drikke mojitos, når øllene bliver kedelige. Hvem gør ikke det?

– Forår, sommer, efterår eller vinter, mojitos fungerer altid! Jeg drikker for det meste øl og vin, men når der endelig skal drinks på bordet, er mojitos min go to-drink. Normalt er jeg “don’t fix what’s not broken”-typen, men bærversionen er nu heller ikke at kimse af.

Put limeskiver, rørsukker og mynte i et glas, brug en træmorter (følger tit med myntebladene) til at mase saften ud. Top det af med en håndfuld knust is, rom og danskvand. Nydes bedst med sugerør.

Lav den klassiske version, eller prøv en sommerlig bærversion. Se videoen, hvor de laver mojitos med hindbær.

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·