Læs også:

Close

Opdateret: Angreb i Nice – lastbil kører ind i menneskemængde

Nyheder  | 

Opdateret: Mere end 84 mennesker er døde, heriblandt børn, 18 er i kritisk tilstand og adskillige sårede, efter en lastbil kørte ind i en stor menneskemængde i Nice. Angrebet kaldes nu terror og Frankrig forlænger undtagelsestilstand

Under fejringen af Bastilledagen, franskmændenes nationaldag, torpederede en 31-årig mand en stor menneskemængde med en lastbil i høj fart. Han skød også ud mod menneskemængden, der festede på Promenade de Anglais i solbyen Nice.

Mindst 84 meldes døde, heriblandt børn, 18 er i kritisk tilstand og adskillige flere meldes sårede af angrebet med lastbilen, der skabte panik på promenaden.

Der er ingen meldinger om danske ofre.

Chaufføren nåede at køre næsten to kilometer, inden bilen blev stoppet, og gerningsmanden  blev kort efter angrebet i en skudduel med det franske politi som skød og dræbte ham. Chaufføren er kendt af det lokale politi for mindre forbrydelser, og papirer fundet i lastbilen viser, at han er fransk-tuneser, men det er endnu ikke bekræftet.

Motivet er endnu ikke fundet, og ingen har indtil videre taget skyldenfor angrebet. Man tror derfor, at der måske kan være tale om en “lone wolf”.

Den franske præsident, Hollande, har nu kaldt angrebet for terror. Siden Paris blev angrebet af IS, der dræbte 130 mennesker, har Frankrig været i undtagelsestilstand. Den skulle ophæves den 26. juli, men forlænges nu yderligere tre måneder. Frankrig forstsætter sine luftangreb på IS i Syrien.

Det er næsten otte måneder siden, IS angreb flere steder i Paris og dræbte 130 mennesker, og Frankrig har lige netop nået at ånde lettet op, efter EM i fodbold blev afholdt i landet uden angreb.

Folk bankede på ruderne og ville ind

Den 28-årige tilrettelægger Pernille Marie Louise Ulriksen er på ferie i Nice med fire veninder. De havde netop forladt pladsen og var gået tilbage til deres hotel, der ligger 200 meter væk, da en mand kørte en lastbil gennem menneskemængden.

– Pludselig var der en masse mennesker i vores opgang, og nogle der bankede på vores rude. De sagde, de ville ind i lejligheden. Der vidste vi ikke, hvad der var sket endnu, så vi ville ikke bare lukke fremmede ind, fortæller Pernille Marie Louise Ulriksen til MY DAILY SPACE.

Men hurtigt fandt hun ud af, at der var noget galt:

– De sagde, at det var en emergency, og så kom de ind. Så begyndte vi at læse på Twitter, men kunne ikke se noget nogle steder. Først efter lidt begyndte folk at tweete, og senere kom medierne. Vi er nu alle samlet i lejligheden, og der er cirka fem-seks fremmede her, som er flygtet fra gaden. Blandt andet en mor og hendes barn og en ung pige, der græd, da hun kom ind, siger Pernille Marie Louise Ulriksen.

De franske myndigheder frygter flere angreb og har bedt befolkningen om at blive indendøre.

– Vi har lukket alle vinduer og slukket lyset og holder os nu opdateret via sociale medier. Politiet har sagt, at folk skal holde sig indendøre. Det er meget surrealistisk, men vi er heldigvis i sikkerhed og var ikke på gaden, da det skete, forklarer Pernille Marie Louise Ulriksen.

Opdateret klokken 08.30 med antal dræbte, sårede og informationer om børn blandt ofrene. Yderligere detaljer om angrebene, samt informationer om gerningsmanden, og Francois Hollandes udtalelser om terror og undtagelsestilstand. Headerfoto ændret …

Kilder: Reuters

· Mere fra samme kategori ·