Læs også:

Close
søren espersen donald trump

MY EVENING NEWS: Espersen ude med Donald Trump-lignende forslag

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Søren Espersen opfordrer til stop af indvandring fra muslimer

– Vi må i en længere periode – måske fire til seks år – helt afvise at modtage flygtninge og indvandrere fra islamiske lande, indtil vi har fået skabt overblik over vore fremtidige indsatser. I forhold til de allerede eksisterende islamistiske miljøer i Danmark, skriver Søren Espersen i et debatoplæg i Berlingske.

For under et år siden kaldte Søren Espersen et forslag om stop for muslimske immigranter i USA for “kugleskørt”. Dengang kom forslaget fra Donald Trump, og ifølge /ritzau/ havde Espersen meget svært ved at forestille sig et sådant forslag komme fra et dansk parti.

Men efter de seneste terrorangreb i Europa, har DF-politikeren skiftet mening.

Berlingske og /ritzau/

Dansk Folkepartis Søren Espersen foreslår stop for muslimske tilflyttere til Danmark. (Foto: Polfoto)
Dansk Folkepartis Søren Espersen foreslår stop for muslimske tilflyttere til Danmark. (Foto: Polfoto)

Kun hver tiende studerende bor i studiebolig

Andelen af unge, der bor i en studiebolig under uddannelse er faldet markant på bare tre år – fra 22 procent i 2013 til 12 procent i 2016.

Det skriver /ritzau/.

Tallene kommer fra en ny måling, som TNS Gallup har gennemført for Nordea blandt flere end 1.000 unge i alderen 18-29 år.

– Der er et enormt pres på de få studieboliger, der er til rådighed. Og det er, fordi flere og flere unge er i gang med en uddannelse. Det er jo godt, men antallet af studieboliger er slet ikke fulgt med, siger Ann Lehmann Erichsen, afdelingsdirektør og forbrugerøkonom hos Nordea.

På lørdag får flere end 94.000 unge svar på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Selv om de fleste bliver optaget, er der stadig mange, der vil mangle en bolig.

/ritzau/

Kun 12 procent af unge under uddannelse bor i studiebolig. På Syddansk Universitet har man bygget kollegier ved Campus Odense. (Foto: Polfoto)
Kun 12 procent af unge under uddannelse bor i studiebolig. På Syddansk Universitet har man bygget kollegier ved Campus Odense. (Foto: Polfoto)

Saltomotale over politibil koster bøde

En 18-årig mand skal betale en 1.500 kroner stor bøde, efter han løb over en politibil og lavede en saltomortale ned på vejen i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Hændelsen blev filmet og delt ivrigt på Facebook, hvor man ser den unge mand lave sit stunt, hvorefter han løber fra stedet med politiet i hælene.

Se stuntet her:

21-årig død i trafikulykke

En 21-årig aarhusianer er dræbt i trafikulykke i Nordjylland.

Det skriver Politiken og DR P4 Nordjylland.

Nordjyllands Politi oplyser, at han døde på stedet, da han påkørte et træ.

Politiet oplyser også, at spillet Pokémon Go kørte på den 21-åriges telefon.

– Da man kigger på telefonen, kan man se, at den kører på Pokémon Go. Men dermed ikke sagt, at han havde den åben på ulykkestidspunktet, siger politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra lokalpolitiet i Himmerland til P4 Nordjylland.

Politiken og DR P4 Nordjylland

21 år gammel mand blev dræbt, da han i en lille varebil kørte frontalt ind i et træ. (Foto: Polfoto)
En 21-årig mand blev dræbt, da han i en lille varebil kørte frontalt ind i et træ. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·