Læs også:

Close

Redaktionens bedste tips: Vence

Rejser  | 

Siden jeg var 11 år, har jeg holdt sommer i Vence i Sydfrankrig. Først fordi min bedste barndomsveninde flyttede derned med sin familie, og siden fordi min familie købte sommerhus i byen

Vence er smuk, rustik, historisk og den perfekte ferieby, hvis du – som jeg – er til gode bøger i skyggen og lækker mad, når børnesolcremen er vasket af. Vence byder nemlig på alt fra Michelinrestauranter til små, autentiske cafeer og bistroer på byens hyggelige pladser og torve.

Facts om Vence & Sydfrankrig

 • Vence har cirka 20.000 indbyggere
 • Er du til kunst, bør du besøge Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence og museet for moderne kunst samt mindre museer helliget kunstnere som Chagall og Matisse i Nice
 • Kører du mod øst langs kysten, kommer du til fyrstedømmet Monaco, som er kendt for Grace Kelly, formel 1, sit kasino og nul-skat
 • Tager du vestpå, kommer du til Antibes (her ligger et fint lille Picasso-museum), Mandelieu og Cannes.
 • Fine finesser

  Brændte, gyldne farver og bare en anelse glans. Det er det, denne kimono fra Ganni kan – især for os med lidt olivenfarvet hud. Den er perfekt som cover-up over bikinien, men den kan også sagtens hænge løst over et par shorts og en basic T-shirt. Hvis du rammer Sydfrankrigs natteliv (pssst, Le Baôli i Cannes), er den også fin som kjole med et par stilletter til.

  Kimono,Vence

  Kimonokjole i let silke, 1.139 kr., Ganni

  Sandaler med cool detaljer

  De her fodformede basser i ruskind fra Isabel Marant passer perfekt til en ferie sydpå (og til mit liv i det hele taget). Jordfarverne kombineret med de liiidt over the top detaljer er den perfekte sammensætning i min verden. De kan styles med alt fra fine kjoler til shorts – både dag og aften.

  P00165373

  Sandaler i ruskind, 1.585 kr., Isabel Marant hos mytheresa.com

  Her en fin, lille kirke, som er klemt ind mellem de gamle bygninger på et af de mange, små hyggelige torve i Vence. Spiser du ude, kan det anbefales at slentre en tur rundt i de smalle gader enten før eller efter måltidet.

  Pas på huden i den sydlige sol

  Hvad enten du slentrer ned ad Boulevard de la Croisette i Cannes, sejler ud fra Beaulieu-sur-Mer eller ligger ved poolen i Vence, er solcremen helt essentiel – især for en blegfis som jeg, der har tendens til soleksem. Der skal smøres konstant og hele tiden, også selv om du ligger i skyggen, og derfor er en naturlig solcreme et rigtig godt valg for dig og din hud. Jeg anbefaler en med lidt olie i, så den også fugter huden i det tørre solskinsvejr.

  Naturlig solcreme med sheasmør og jojobaolie, 281 kr., John Masters hos Puregreenshop.dk.

  Boheme’de detaljer

  For at fuldende ferielooket vil et armbånd med en lille kvast sætte prikken over i’et. Anni Lu laver nogle fine armbånd, som findes i et utal af farver, så du kan få lige netop det, der passer bedst til din smag.

  Armbånd med fin frynsedetalje, 299 kr., Anni Lu

  Til de lange dage på stranden

  Ingen strandtur uden en god bog. Min anbefaling er at læse Kafka på stranden, som er den fiktive bog, der har gjort størst indtryk på mig de sidste mange år. Forfatteren er den japanske forfatter Haruki Murakami. Han har en lidt speciel stil, som man lige skal vænne sig til – men så bliver man også hooked. Bogen her handler især om temaerne kærlighed, livet, skæbnen og døden i et surrealistisk og vanedannende velformuleret virvar.

  Bog, “Kafka på stranden” af Haruki Murakami, 200 kr., Saxo.com

  Pak let og overskueligt

  Du skal passe på med at overpakke, når turen går sydpå – for det gør man overraskende hurtigt. Et par lette kjoler, shorts, to bikinier at skifte imellem, en tynd sweater til de kølige aftener, flade sko og bare få ekstra items, kan sagtens få dig sikkert igennem ferien (især hvis du lejer et hus med vaskemaskine). Vil du skippe ventetiden ved bagagebåndene, så er en kabinekuffert et sikkert valg. Denne i lyse toner ligner lidt interiøret fra en fancy bil, og er perfekt til sydens sol!

  93340045-delsey_chartelet_00166980115

  Kabinekuffert, 1.425 kr., Delsey hos CarrieAlong.dk

  Lidt skygge skader ikke

  … derfor er både solbriller og solhat uhørt vigtige at tage med, når turen går mod varmere himmelstrøg. Sort går til alt og brune nuancer er kun ekstra fine til en lille sommerglød.

  Solbriller, 1.449 kr., Rayban hos Ellos.dk

  W-HawaHat-87003005_DKK299

  Stråhat i sort, 149 kr., Becksöndergaard hos Magasin.dk

  Vence

  Solferiens vigtigste item

  You know it: Ingen solferie uden bikini. Der findes et hav af bikinier i alverdens farver, størrelser, modeller og mønstre, så det er bare om at finde den, der passer netop dig. Det kan du læse meget mere om i vores store bikiniguide.

  2222002090973 2222002090942

  Mønstret bikini fra Magasin. Top, 199 kr., trusse, 129 kr.

  Kurveflet feat. tøseri

  Jeg lever i min gamle flettaske, som jeg har købt på loppemarked. Den er genial både på markeder, i butikker og på stranden. Det er denne dulleshopper også, men jeg vil anbefale også at have en mindre taske med – for eksempel en cross-body-sag, så du let kan adskille dine personlige ting fra strandting og håndklæder.

  Kurvetaske med pom-pom’er og valgfrie intialer, 666 kr., Rae Father

   

  Denne artikel indeholder et eller flere affiliate-links, der giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Redaktionen udvælger selv produkterne, og hvis du køber gennem et affiliate-link, støtter du driften af MY DAILY SPACE.

  mydailyspace-facebook-logo-400x331

  · Mere fra samme kategori ·