Læs også:

Close

Redaktionens bedste tips: Norge

Rejser  | 

For to år siden besøgte Line Norge for første gang, og hun faldt pladask for landet. Læs her, hvad du skal se – og have på – hvis din sommerferie går til fjeldet

Jeg har været vidt omkring og aldrig besøgt det samme sted to gange, men for to år siden var jeg med svigerfamilien på deres årlige tur til Norge, og det faldt lige i mit naturelskende hjertes smag.

Jeg blev betaget af den norske natur lige fra det øjeblik, vi sejlede ind i fjorden mellem de høje klipper på vej til Kristiansand. Tænk, at man ikke behøver at rejse længere for at opleve så storslået natur!

Nedra Lonavatn in Odda county (Hordaland, Norway) with the small comunity Nybˆ in the far background. McPBIO McPBIO
(Foto: All Over)

Norge er et oplagt valg for dig, der gerne vil holde en aktiv ferie og ikke mindst dig, der er miljøbevidst, da der er rig mulighed for at holde en bæredygtig ferie.

Mange muligheder

Norge er et stort land, og der er et væld af muligheder for at udfolde dig i naturen. Du kan tage en tur på mountainbike eller i kajak, vandre i bjergene og se flotte vandfald og dyr, eller komme på guided tur på en gletsjer – også om sommeren!

Er du mere til by og kultur, har Norge bestemt også en masse at byde på, men jeg vil anbefale, at du tager den store pengepung med.

    Fun facts om Norge

  • Du kan takke nordmændene for, at vi i dag kan få sushi med laks, da det var dem, der introducerede japanerne for laksen.
  • Norge slog i 2008 en pingvin til ridder.
  • Alkohol bliver ikke solgt efter kl. 20 på hverdage og 18 om lørdagen. Hvis du vil have noget stærkere end en almindelig øl, skal du i en vinmonopolet-butik.
  • Ostehøvlen er en norsk opfindelse.
  • 18.351 km2 af Norges areal er søer og elve, hvilket i Danmark vil svare til, at kun 2/5 af Jylland ville være over vandoverfladen.

Politikens rejsebøger går du aldrig galt i byen med. Her kan du få inspiration både før og under din tur.

ItemImage

Turen går til Norge, 144 kr., før 180 kr., Saxo

foto 1

Min tur i det norske bestod primært af vandring, blåbærjagt og badning. Her er mine tips til en tur på fjeldet:

Til når du er i felten

Vandrestøvler med støtte

Når man går så meget, er det vigtigt med godt fodtøj. Vandrestøvler er måske ikke det mest sexede i verden, men du vil hade dig selv, hvis du ikke har dem med. Du står nemlig bedre fast og får støtte til anklerne. Her er et par, der er lidt sjovere, fordi de har lidt farve på.

SA541A06B-I11@12

Vandrestøvler, 1.295 kr., Salomon hos Zalando

Rygsæk til vandreturen

En rygsæk er også key, når du er på tur. De fem vigtigste ting at pakke i rygsækken er: Madpakke, solcreme, vabelplaster og vand!

100730074_-_128_lo_chk4-bsy-0

Rygsæk til vandreturen, 560 kr., før 700 kr., The North Face hos e-tasker.dk

Billig solcreme i rejsestørrelse

Dit ansigt og dine skuldre er meget udsatte, når du er ude at vandre, så husk endelig en god solcreme. Hvis du synes, at solcreme kan være lidt dyrt herhjemme, har du ikke lyst til at skulle købe en deroppe! Denne fra Riemann med 10 ml. er fin at have med i tasken.

P20-Solbeskyttelse-Riemann-SPF20-100-ml-01-p

Solcreme, 129,95, før 144,95 kr., carefor.dk

2014-07-13 11.47.24
Jeg var praktisk klædt på, da jeg var på vandretur i det norske fjeld. (Foto: Privat)

Stilfuld naturferie

Fedt shortssæt med striber

Bare fordi du er på outdoor-ferie, er det ikke ensbetydende med, at du udelukkende skal rende rundt i svedtransporterende tøj. Det kunne for eksempel være dette fine (og ekstremt billige) sæt fra Magasin.

2222002062239

Stribet top, 74,70 kr., før 249 kr., Magasin

2222002062116

Stribede shorts, 74,70 kr., før 249 kr., Magasin

Runde solbriller med skildpaddemønster

Næsten lige så vigtige som et par gode vandrestøvler er et par solbriller, når du skal på sommerferie. Her er et lækkert par fra ASOS. Jeg ville også medbringe et godt brilleetui, så de ikke går i stykker, når solen ikke er fremme.

ghcv

Solbriller, 130,44 kr., Asos

Cool bikini fra Mads Nørgaard

Når du er på aktiv ferie, er det ikke noget problem at holde varmen, og efter en dag med vandring i fjeldet eller solbadning på klipperne er det skønt med en forfriskende og lettere kølig dukkert.

Skulle jeg af sted i år, ville det være med denne stribede sag fra FREJA DALSJØ X MADS NØRGAARD-kollektionen i tasken.

130803_yellow

Bikini, 800 kr.,FREJA DALSJØ X MADS NØRGAARD hos Mads Nørgaard

Forvent det bedste, men vær forberedt på det værste

Sommervejret i Norge er lige så omskifteligt som herhjemme. Så selv om det er lige som at være på en sydhavsø det ene øjeblik, kan man hurtigt blive indhentet af en byge. Sørg derfor for altid at have en regnjakke med i tasken. Jeg synes, denne lyserøde sag fra Modström er ret fin!

5711592699903

Lyserød regnjakke, 900 kr., Modström hos Magasin

En varm trøje eller jakke til en overskyet dag og de kølige sommeraftener er også et must. Jeg vil foreslå en, der er god at bevæge sig i. Et forslag kunne være denne fra The North Face.

TH341G00Q-C11@21

Sweatjakke, 849 kr., The North Face hos Zalando

Ingen ferie uden snacks

Efter fast familietradition blev der dagligt nyd en skolebolle, som er en bolle med creme og kokos, da jeg var af sted. Det er vist en af de ting, som bare bliver lidt bedre i autentiske omgivelser. Prøv den, når du er der!

2014-07-19 15.06.46

Denne artikel indeholder et eller flere affiliate-links, der giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Redaktionen udvælger selv produkterne, og hvis du køber gennem et affiliate-link, støtter du driften af MY DAILY SPACE.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

 

· Mere fra samme kategori ·