
Opskrift: Hjemmelavede isvafler
De her hjemmelavede isvafler er lige så lette at lave som pandekager – for det er faktisk det, de er
Det ser ud til, at vi endelig får lidt sommervejr, og dét skal da fejres! Lav eller køb din favoritis, og server den i disse fine og nemme hjemmelavede isvafler, som du kan lave helt uden fancy udstyr og vaffeljern.

Det skal du bruge
2 store hele æg
Hviden fra 1 stort æg
125 ml sukker
60 ml smeltet smør
45 ml mælk
80 ml mel
Smør til stegning
… desuden:
Karton eller pap
Tape
Rent viskestykke
Små glas
Det skal du gøre
Opskriften giver 6-8 isvafler.
- Pisk æg og sukker sammen.
- Tilføj smeltet smør og mælk, og pisk det sammen.
- Tilføj mel og en smule salt, og pisk det hele sammen, til du har en jævn masse.
- Klip en cirkel ud af dit stykke karton eller pap, og rul det sammen et kræmmerhus. Tape enderne sammen, så kræmmerhuset holder sin form. Opvarm en stegepande (gerne med non-stick-belægning) ved mellem varme. Smelt herefter et stykke smør på panden og hæld en skefuld dej på. Bag en tynd pandekage ad gangen, til den er gyldenbrun på begge sider.
- Fold den varme pandekage rundt om dit kræmmerhus. Stram viskestykket omkring, så pandekagen holder formen, til den er kølet af.
- Sæt pandekagen – som nu fungerer som en isvaffel – i et shotglas, så den kan størkne helt. Når de alle er klar, er det bare at fylde dem med is og nyde dem, før isen smelter.
Læs også: Opskrift: Sommerlig vandmelonjuice
