Læs også:

Close

Opskrift: Hjemmelavede isvafler

Mad  | 

De her hjemmelavede isvafler er lige så lette at lave som pandekager – for det er faktisk det, de er

Det ser ud til, at vi endelig får lidt sommervejr, og dét skal da fejres! Lav eller køb din favoritis, og server den i disse fine og nemme hjemmelavede isvafler, som du kan lave helt uden fancy udstyr og vaffeljern.

isvafler
(Foto: All Over)
Det skal du bruge
2 store hele æg
Hviden fra 1 stort æg
125 ml sukker
60 ml smeltet smør
45 ml mælk
80 ml mel
Smør til stegning
… desuden:
Karton eller pap
Tape
Rent viskestykke
Små glas

Det skal du gøre

Opskriften giver 6-8 isvafler.

  1. Pisk æg og sukker sammen.
  2. Tilføj smeltet smør og mælk, og pisk det sammen.
  3. Tilføj mel og en smule salt, og pisk det hele sammen, til du har en jævn masse.
  4. Klip en cirkel ud af dit stykke karton eller pap, og rul det sammen et kræmmerhus. Tape enderne sammen, så kræmmerhuset holder sin form. Opvarm en stegepande (gerne med non-stick-belægning) ved mellem varme. Smelt herefter et stykke smør på panden og hæld en skefuld dej på. Bag en tynd pandekage ad gangen, til den er gyldenbrun på begge sider.
  5. Fold den varme pandekage rundt om dit kræmmerhus. Stram viskestykket omkring, så pandekagen holder formen, til den er kølet af.
  6. Sæt pandekagen – som nu fungerer som en isvaffel – i et shotglas, så den kan størkne helt. Når de alle er klar, er det bare at fylde dem med is og nyde dem, før isen smelter.

Læs også: Opskrift: Sommerlig vandmelonjuice

isvafler
(Foto: All Over)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·