Læs også:

Close
grøn suppe

Opskrift: Grøn suppe med kartofler og porrer

Søstrene Annika og Winnie står bag den gluten- og mælkefri madblog femmefood.com, som har været deres fælles fritidsbeskæftigelse siden 2013.

Når nu sommeren mest af alt opfører sig som efterår, kan du varme dig på en lækker grøn suppe med danske kartofler og porrer

Hallo! Hvor bliver solen af? Danske sommer, du er altså ikke for sød ved os i år. Ak, ak, men pyt. Så må vi rette os ind. Denne opskrift på grøn suppe med kartofler og porrer er i hvert fald et bud på, hvordan du kan gøre den danske sommer lidt varmere og hyggeligere.

Suppen er lige så simpel at lave, som den smager fantastisk, og den eneste gadget, du skal bruge, er en stavblender. Har du ikke en stavblender, kan du alternativt bruge en almindelig blender, eller mose grøntsagerne ud med en kartoffelmoser og derefter røre

Det skal du bruge

3 porrer
300 g kartofler
2 løg
3-6 fed hvidløg (afhængig af, hvor stærk du ønsker suppen)
Olie til stegning
1 1/2 l kogende vand
1 spsk. grøntsagsbouilllon (Herbamare)
Salt og peber

Tilberedning

  1. Skyl porrerne, og skær dem i skiver. Læg skiverne i blød i en skål med vand, så de bliver helt fri for jord.
  2. Skræl kartoflerne, og skær også dem i skiver.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak løgene fint.
  4. Hæld lidt olie i en stor gryde over høj varme. Pres hvidløgene ned i gryden, kom løgene i, og svits dem.
  5. Hæld kartoflerne gryden, og vend dem rundt sammen med løg og hvidløg.
  6. Kom det kogende vand i, tilsæt grøntsagsbouillonen og porrerne, og skru ned til middelvarme.
  7. Purér suppen med en stavblender, når kartofler og persillerod er kogt møre – det tager 10-15 min.
  8. Server suppen varm med hjemmebagt brød, og pynt med skiver af kogte kartofler og frisk porre.

Læs også: Opskrift på chiaboller

Grøn suppe

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·