Læs også:

Close
Orange Is the New Black sæson 4 har premiere fredag den 17. juni. (Foto: All Over)

MY MORNING NEWS: Kvinder er mere kriminelle, situationen i Tyrkiet spidser til og fem mennesker for dommer efter Nice-angreb

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Kvinder fylder mere i kriminalitetsstatistikkerne

I 2015 stod en kvinde bag hver femte af alle straffe­lovs­over­trædelser. Det er en fordobling siden 1980’erne.

Det skriver dr.dk.

På nogle af de kriminalitetstyper, der typisk er begået er mænd, er kvinderne også ved at hale ind.

Eksempelvis er gerningsmanden kvinde i hver anden sag om uagt­somt manddrab. Også ting som mandat­svig, under­slæb og færdsels­lovsover­trædelser har flere og flere kvinder som gerningsmænd.

At kvinder fylder mere i kriminalitetsstatiskkerne skyldes dels, at antallet af sager mod kvinder er steget, at registreringen er bedre, men også, at antallet af sager med mænd som gerningsmand er faldet.

– I voldskriminalitet fylder kvinder mere, end de har gjort tidligere. Det er især yngre kvinder. Vi ser en del pigevold, siger Annika Snare, tidligere lektor i kriminologi ved Københavns Universitet,  , hvor hun har forsket i kvinder og kriminalitet.

Dr.dk

Orange Is the New Black sæson 4 har premiere fredag den 17. juni. (Foto: All Over)
Flere kvinder fylder i kriminalitetsstatistikkerne. Også på skærmen er flere kvinder kommet i fængsel, som i hitserien Orange Is The New Black. (Foto: All Over)

Situationen i Tyrkiet bliver mere kritisk

Efter kupforsøget i Tyrkiet er flere og flere faggrupper blevet fjernet fra deres embeder og Europa og USA ser på udviklingen med bekymring. De er bange for, at præsident Erdogan bruger kupforsøget som anledning til at rydde ud i Tyrkiet.

Senest har en række akademikere fået udrejseforbud og journalister ramt, blandt andet, fordi flere medier er blevet lukket ned.

–  Det ser ud til, at Erdogans styre bruger kupforsøget som en anledning til at stramme grebet endnu mere over for det, man trods alt stadig kunne kalde en fri presse. Den bliver mindre og mindre fri, som timerne går, siger formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge til /ritzau/.

MY DAILY SPACE og /ritzau/

Erdogan har erklæret undtagelsestilstand for Tyrkiet efter kupforsøg. (Foto: Polfoto)
Erdogan har erklæret undtagelsestilstand for Tyrkiet efter kupforsøg. (Foto: Polfoto)

Mistænkte fra Nice-angreb stilles for en dommer

Fire mænd og en kvinde skal forklare deres forbindelse til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, der kørte ind i en menneskemængde og dræbte  84 mennesker til Bastilledagen i Nice.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De fem mistænkes for deres forbindelse til den 31-årige tuneser. Den ene mand har kendt gerningsmanden i mange år. Derudover er der en albansk mand og hans kæreste, hvor manden mistænkes for at have skaffet Mohamed Lahouaiej-Bouhlel et automatvåben.

En 22-årig mand, modtog en sms fra gerningsmanden, kort før han angreb promenaden i Nice, og han vil også blive stillet for dommeren. Det samme gælder en anden mand, der har været i kontakt med Bouhlel omkring våben.

Den franske efterretningstjeneste kendte hverken Mohamed Lahouaiej-Bouhlel eller de fem tilbageholdte før angrebet.

AFP og /ritzau/

Blomsterhavet i Nice vokser efter angrebet. (Foto: Polfoto)
Blomsterhavet i Nice vokser efter angrebet. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·