Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Julemænd på stranden, Wikileaks om Tyrkiet og IS-video om togangreb

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Julemænd fra hele verden mødes i Danmark

Juli måned betyder juletid, i hvert fald på Bakken, for her mødes mere end 125 julemænd med deres nissebørn og nissekoner fra hele verden til den traditionsrige kongres Jul i juli.

Julemændene fester, går parade, skaber juleglæde midt i juli, smager julesild og nisseøl samt tager fodbad på Bellevue.

Men mødet er ikke kun skæg og ballade. Julemændene diskuterer gavedesign, skægpleje og ikke mindst børns julehåb, og hvordan man fastholder troen på julens magi.

Derudover skal julemændene til snigpremiere på en ny dansk animeret julefilm, og i dag kåres årets julemand på Bakken klokken 12.30.

Pressemeddelelse

Mere end 100 julemænd mødes hvert år på Bakken til deres årlige kongres. Her er de ude og soppe i Ballevue. (Foto: Polfoto)
Mere end 100 julemænd mødes hvert år på Bakken til deres årlige kongres. Her er de ude og soppe i Ballevue. (Foto: Polfoto)

Wikileaks udgiver 300.000 emails fra Tyrkiets regering

Tirsdag aften udgav Wikileaks knap 300.000 emails med materiale, der knytter sig til den tyrkiske præsident Erdogans parti.

Det skriver organisationen på sin twitter og /ritzau/.

Wikileaks har udgivet dokumenterne efter de seneste dages udvikling i Tyrkiet, hvor Erdogan kritiseres for at bruge et forsøg på statskup på at rydde ud i sin dommerstab, militæret og ved politiet og bryde menneskerettighederne.

Detaljerne omkring kuppet er stadig ikke klarlagt, og derfor er afsløringerne meget interessante.

– Vi har tilegnet os materialet en uge inden det mislykkede kupforsøg. WikiLeaks har fremskudt offentliggørelsen på grund af regeringens udrensninger efter kuppet, står der ifølge mediet Wired i en kommentar til offentliggørelsen.

Læs mere her: MY EVENING NEWS: Anholdt da han lynede op, pakistansk stjerne dræbt af bror og fængslinger i Tyrkiet bekymrer

Wikileaks og /ritzau/

IS udsender video med 17-årig fra økseangreb

IS har udsendt en video med den 17-årige afghanske uledsagede unge, som angreb flere mennesker i et tog i Tyskland i weekenden.  Det skriver CBS News.

IS påtog sig ansvaret for angrebet mandag, men det blev afvist af den tyske indenrigsminister i Bayern.

Men nu har terrororganisationen udsendt en to-minutter lang video, med den unge mand, der udpeges til at være Mohammed Riyadh.

I videoen erklærer gerningsmanden sin troskab til IS og advarer Tyskland og Vesten om, at IS vil angribe regeringer, byer, gader, lufthavne og alle andre steder, som Allah tillader.

Videoen er optaget på en mobiltelefon, og ser ud til at være redigeret i en fart, hvilket adskiller den markant fra de videoer organisationen typisk sender ud, hvor produktionen typisk er af høj kvalitet.

Læs mere her: MY EVENING NEWS: Kopierer Trumps kone Michelle Obama? Christiania-side nævner betjents børn og nyt om togangrebet

CBS News

IS har udsendt en video, hvor den 17-årige Mohammed Riyadh erklærer sin troskab til IS. (Foto: Screendump fra videoen)
IS har udsendt en video, hvor den 17-årige Mohammed Riyadh erklærer sin troskab til IS. (Foto: Screendump fra videoen)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·