Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Flere angreb i Tyskland og ivrige svenskere skaber kaos efter koncert

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Tyskland udsat for yderligere to angreb i weekenden

Omkring klokken 22 søndag aften detonerede en 27-årig syrisk flygtning en bombe tæt på en festival i Ansbach i det sydlige Tyskland.

Angrebet kom efter en dramatisk dag, da endnu en syrisk flygtning gik amok med en machete og dræbte en kvinde i byen Reutlingen.

Det skriver Ekstra Bladet og /ritzau/.

Der spekuleres i, at årsagen til bombeangrebet var, at den 27-årige syrer fik afslag på sin asylansøgning, og årsagen til machetedrabet vurderes at være ulykkelig kærlighed.

Manden, der sprang bomben, omkom som den eneste i sit angreb, men 12 kom til skade – heraf tre alvorligt. Han blev afvist i døren til musikfestivalen, hvorefter han gik i retning af en nærliggende restaurant, hvor eksplosionen skete.

De seneste dage har Tyskland været udsat for flere angreb, blandt andet gik en ung mand til angreb på togpassagerer og en anden ung mand åbnede ild i et storcenter.

Det kan du læse mere om her: Skyderier i Müchen – ni meldes dræbt og MY MORNING NEWS: Økseangreb i tog, kæledyr dumpes og Christiania-betjente hængt ud på hjemmeside.

Ekstra Bladet og /ritzau/

Flere angreb i tyske byer de seneste uger. (Foto: Polfoto)
Flere angreb i tyske byer de seneste uger. (Foto: Polfoto)

Ivrige koncertgæster skabte togkaos i flere timer

Da verdensstjernen Beyoncé slukkede og lukkede Parken omkring klokken 23 i går aftes, var der en del svenskere, der kunne se frem til en lille togtur hjem til Sverige.

Flere af dem havde så travlt med at komme hjem, at de brød igennem den id-kontrol på Kastrup Station, der blev oprettet mellem Danmark og Sverige i januar i år, og det fik togene til at stå stille i mere end fire timer.

Det skriver /ritzau/.

– Efter koncerten er der en helt masse svenskere, der skal nå toget mod Sverige. De hober sig op foran id-kontrollen i Kastrup, og pludselig bryder de så igennem id-kontrollen, formentlig fordi toget ankommer på stationen. Der er så mange, at kontrollørerne derude ikke kan holde dem tilbage, siger Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Omkring klokken halv tre, var der stadig omkring 400 tilbage, der ventede på at komme med toget til sverige.

/ritzau/

Ivrige svenskere skabte togkaos efter koncert. (Foto: Polfoto)
Ivrige svenskere skabte togkaos efter koncert. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·