Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Clinton skriver historie og andre vigtige morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Clinton skriver historie som demokraternes kandidat

For første gang nogensinde har det amerikanske demokratiske parti valgt en kvinde som deres præsidentkandidat.

Dermed skriver Hillary Clinton amerikansk historie.

Det skriver Reuters.

Efter en lang valgkamp mod Bernie Sanders sikrede den 68-årige Hillary Clinton sig nok delegerede til at vinde afstemningen på konventet. Det er anden gang, at Hillary Clinton stiller op som præsidentkandidat. Første gang var mod Barack Obama i 2008.

USA er et ungt land, og det er første gang i USA’s 240 år lange historie, at en kvinde går efter den øverste politiske post i landet.

– Hvis der er nogle små piger, som er blevet sent oppe for at kigge med, vil jeg bare sige: Jeg bliver muligvis den første kvindelige præsident – men en af jer bliver den næste, sagde Hillary Clinton, da hun tog imod nomineringen.

Clinton har en fortid som præsidentfrue for sin mand, Bill Clinton, hvor hun var engageret i hans politik.

Reuters

Hillary Clinton har skrevet sig ind i historien som den første kvinde nogensinde til at blive nomineret til præsidentkandidat i USA. (Foto: Polfoto)
Hillary Clinton har skrevet sig ind i historien som den første kvinde nogensinde til at blive nomineret til præsidentkandidat i USA. (Foto: Polfoto)

Angriber fra kirketerror var terrorsigtet

En af mændene bag terrorangrebet og drabet på en præst i fransk kirke var terrorsigtet.

Det skriver Reuters.

Manden havde forsøgt at rejse til Syrien to gange i 2015, men blev anholdt i henholdsvis Tyskland og Tyrkiet, inden han nåede sit mål.

På grund af sine rejser var han tilbageholdt af fransk politi, men blev løsladt igen tilbage i marts mod kaution og var sat under husarrest.

Under husarresten skulle manden gå med en fodlænke, så politiet kunne følge ham. Han havde lov til at forlade sit hjem nogle timer hver dag.

Reuters

Folk tænder lys og lægger blomster efter terrorangreb på en fransk kirke, hvor præst mistede livet. (Foto: Polfoto)
Folk tænder lys og lægger blomster efter terrorangreb på en fransk kirke, hvor en præst mistede livet. (Foto: Polfoto)

Dokumentar løfter sløret for grum politivold mod indsatte i ungdomsfængsler

En dokumentar har rystet Australien efter den viser, hvordan politibetjente i ungdomsfængsler sprøjter børn med tåregas, spænder dem halvnøgne fast med hætter over hovedet og smider dem i isolation i lange perioder.

Det skriver Reuters.

Indslagene viser især seks aboriginaldrenge blive mishandlet, og det har, ud over debatten om mishandling af indsatte børn, sat gang i debatten om, hvordan australierne behandler landets oprindelige folk.

Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, kræver nu en undersøgelse af forholdene i landets fængsler.

– Som alle australiere er jeg dybt chokeret. Chokeret og rystet over billederne af børnemishandling, siger premierministeren til ABC Radio.

Aboriginals udgør tre procent af Australiens befolkning og 27 procent af de indsatte i fængslerne.

Mediet AJ+ har lagt videoer ud af angrebene. Vi skal advare om stærke billeder:

/ritzau/, AJ+ og Reuters

Australiens statsminister Malcolm Turnbull er rystet over en dokumentar, der viser politimishandling af indsatte børn. (Foto: Polfoto)
Australiens statsminister Malcolm Turnbull er rystet over en dokumentar, der viser politimishandling af indsatte børn. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·