Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Carpool Karaoke købt af Apple & andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Professor: Karakterbonus bør afskaffes

Flere politiske partier og Danske Studerendes Fællesråd vil pille ved karakterbonusordningen.

Det skriver /ritzau/.

Spørger man professor i uddannelsesvidenskab på Aalborg Universitet Palle Rasmussen er grunden til at fjerne bonussen meget klar:

– Man bør afskaffe kvikbonussen for unge, der hurtigt søger videre på de videregående uddannelser. Fordi den skaber tvivl om, hvilke studerende der er de dygtigste, siger han.

Palle Ramussen mener, at det er farten og ikke evnerne, der bliver belønnet ved karakterbonus, fordi bonussen giver unge mulighed for at gange deres gennemsnit fra ungdomsuddannelserne med 1,08, hvis de søger ind på en videregående uddannelse inden for to år.

/ritzau/

Flere vil afskaffe bonussen, der giver studerende mulighed for at gange deres gennemsnit op, hvis de går hurtigt videre i uddannelse. (Foto: Polfoto)
Flere vil afskaffe bonussen, der giver studerende mulighed for at gange deres gennemsnit op, hvis de går hurtigt videre i uddannelse. (Foto: Polfoto)

Flere unge iværksætter foreninger

Flere unge starter foreninger, der tager udgangspunkt i at hjælpe deres medmennesker.
Det skriver Kristeligt Dagblad.
Der er ikke specifikke tal på fænomenet, men både i Civilsamfund i Udvikling ­(CISU), som er sammenslutningen af næsten 300 danske folkelige organisationer, og Fonden for Entreprenørskab oplever man en stigning i antallet af unge, der stifter foreninger selv.
Og der fokuseres på alt fra rap-skoler til fodbold og fællesspisning.

Ifølge medborgerekspert og lektor på institut for kommunikation og humanistisk videnskab ved Roskilde Universitet Julie Uldam engagerer de unge sig i foreningslivet, fordi de er desillusionerede over den parlamentariske politik.

– En af de måder, som netop er meget dansk, er deltagelsen i foreningslivet. Selv om det ikke er partipolitiske organisationer, er det stadig foreninger, som relaterer sig til det samfund, de unge befinder sig i, og hvor man gør noget godt for andre, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Kristeligt Dagblad

Flere unge starter deres egne foreninger. Det er alt fra rap til fodbold, de samles om. (Foto: Polfoto)
Flere unge starter deres egne foreninger. Det er alt fra rap til fodbold, de samles om. (Foto: Polfoto)

Carpool Karaoke købt af Apple

Det populære program, hvor den engelske tv-vært James Corden kører rundt i en bil og interviewer og synger med kendte, bliver nu en del af Apple.

Det skriver The Independent.

Det er lykkedes James Corden at få interviews med megastjerner som Adele, Justin Bieber og den amerikanske førstedame, Michelle Obama, helt alene og uden deres presse- og sikkerhedsfolk.

Mere end 830 millioner seere har klikket sig ind på de populære videoer, og nu har Apple købt rettighederne til konceptet, så tech-koncernen kan lave et spin-off.

I Apple-versionen kommer der en ny vært, overraskelser fra fans og kunstnernes egne sange på playlisten.

The Independent

Apple har købt rettighederne til konceptet bag det populære show Carpool Kareoke. (Foto: All Over)
Apple har købt rettighederne til konceptet bag det populære show Carpool Karaoke. Her ses værten James Corden med USA’s førstedame, Michelle Obama. (Foto: All Over)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·