Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Mor fandt baby på Facebook efter Nice angreb og andre nyheder

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Mor finder baby efter Nice-angreb via Facebook

En otte måneder gammel baby forsvandt fra sin mor midt i kaosset i Nice torsdag aften, da en lastbil kørte gennem menneskemængden på byens promenade.

Takket være Facebook er den lille dreng og moren nu blevet genforenet.

Det skriver AFP og tv2.dk.

Franske Tiava Banner skrev en appel på Facebook, hvor hun forsøgte at finde informationer om, hvor hendes lille dreng var.

Opslaget blev delt tusindvis af gange, og til sidst gav det pote. En ung kvinde havde fundet drengen og taget ham med hjem.

Læs også: Angreb i Nice – lastbil kører ind i menneskemængde

AFP og TV2.dk

Flere leder efter deres pårørende på de sociale medier. En mor fandt sin otte måneder gamle søn. (Foto: Polfoto)
Flere leder efter deres pårørende på de sociale medier. En mor fandt sin otte måneder gamle søn. (Foto: Polfoto)

Nice Lufthavn kortvarigt evakueret

Fredag eftermiddag kunne flere medier fortælle om stærk tilstedeværelse af militærpoliti og evakuering af lufthavnsgæster i Nice Lufthavn på grund af en formodet bombetrussel.

Det skriver Reuters.

Heldigvis var der tale om falsk alarm, da sagen drejede sig om en efterladt kuffert. Evakueringen blev afblæst en halv time senere.

Torsdag var Frankrig udsat for endnu et voldsomt terrorangreb, hvor en en 31-årig mand i en lastbil torpederede en menneskemængde og dræbte 84 mennesker.

Det var frygten for endnu et angreb, der satte evakueringerne af lugthavnen i gang.

Reuters

Nice Lufthavn blev evakueret, da man mente, at der kunne være en bombetrussel. Heldigvis var det falsk alarm. (Foto: Polfoto)
Nice Lufthavn blev evakueret, da man mente, at der kunne være en bombetrussel. Heldigvis var det falsk alarm. (Foto: Polfoto)

Dansk politi er ekstra opmærksomme efter angreb i Nice

Torsdagens angreb i solbyen Nice i det sydlige Frankrig påvirker også dansk adfærd over for terrortrusler, og derfor er Københavns Politi i tæt dialog med PET.

Det skriver Ritzau.

– Vi følger begivenhederne meget tæt og er i nær dialog med Politiets Efterretningstjeneste. Vi drøfter med PET, hvad det måtte give anledning til med hensyn til vurderingen af trusselsbilledet. Københavns Politi har en skærpet agtpågivenhed i forhold til, hvad der sker rundt omkring, siger talsmand for Københavns Politi, Thomas Kristensen.

Talsmanden ønsker ikke at fortælle detaljerne om ændringer i politiets adfærd. 

PET følger udviklingen i Nice og vurderer løbende de konsekvenser, som angrebet i Frankrig kan have for trusselsbilledet i Danmark.

– Foreløbig er vores vurdering, at situationen i Danmark er uændret. Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, og politiet er på den baggrund i forvejen i forhøjet beredskab, siger Flemming Drejer, PET’s Chefpolitiinspektør i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

– PET’s generelle opfordring til danskerne er at deltage i begivenheder i det offentlige rum, som de plejer at gøre og samtidig være opmærksomme. Opmærksomhed handler her om at lægge mærke til, om noget falder uden for normalbilledet, for eksempel en persons adfærd eller ændringer i omgivelserne.

/ritzau/ og PET

PET vurderer ikke, at Danmarks i forvejen høje beredskabsniveau, skal forhøjes yderligere. (Foto: Polfoto)
PET vurderer ikke, at Danmarks i forvejen høje beredskabsniveau, skal forhøjes yderligere. (Foto: Polfoto)

App til millioner får dumpekarakter af psykisk sårbar

Københavns Kommune har investeret millioner i appen “Minvej”, der skal hjælpe psykisk sårbare med at få styr på hverdagen. Men appen gør slet ikke det, den skal. Tværtimod.

Det skriver P4 København.

– Den er uoverskuelig. Der er så mange kategorier, man kan vælge. Jeg blev med det samme udmattet i min hjerne, over alt det, jeg skulle forholde mig til, vurderer Kristine Schwarz, der har diagnosen borderline og har prøvet appen “Minvej”.

Appen har i alt kostet Københavns Kommune 5,3 millioner kroner, og indtil videre har appen kun 140 brugere, og kun 27 af brugerne er fra socialpsykiatrien, som eller er den primære målgruppe.

Appen er den dyreste af alle kommunens apps, udviklet gennem de seneste par år.

P4 København

Ny app til psykisk sårbare virker slet ikke, ifølge bruger. (Foto: Polfoto)
Ny app til psykisk sårbare virker slet ikke, ifølge bruger. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·