Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Pikachu får en fatwa, skud af sort mand undersøges og krigsforbryder anker dom

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Saudi-Arabien nedkalder fatwa over Pickachu

Myndighederne i Saudi-Arabien mener ikke, at det er islamisk at jagte Pokémons. Derfor har landets højeste religiøse myndighed nu nedkaldt en fatwa over det populære mobilspil Pokémon Go.

Det skriver Berlingske.

Grundene for forbuddet mod at fange de små monstre er blandt andet, at det fremmer karaktertræk, der ikke er attråværdige såsom at ville samle, og at spillet indtager sindet hos børn.

Derudover er det også ønsket om at holde spillende mennesker væk fra helligdomme i Jeddah og Medina, da spillet trækker folk til offentlige steder såsom statuer, kirker og så videre.

Derfor har mufti Abdul Aziz bin Abdullah al-Sheik udstedt fatwaen, der fungerer som en rådgivende udtalelse om, hvordan muslimer bør forholde sig til konkrete problemstillinger.

Berlingske

Saudi-Arabien har udstedt fatwa over spillet Pokémon Go. (Foto: Polfoto)
Saudi-Arabien har udstedt fatwa over spillet Pokémon Go. (Foto: Polfoto)

Politi i USA skyder igen sort mand

En ny kontroversiel video viser en sort handicaphjælper, der bliver skudt i benet af politiet, mens han ligger på ryggen på jorden med hænderne i vejret.

Det skriver Reuters.

Videoen har vakt forargelse, fordi den viser den ubevæbnede mand Charles Kinsey, der liggende på jorden forsøger at forklare politiet, at han er handicaphjælper og forsøger at berolige en autistisk dreng, der er stukket af fra sit hjem.

Charles Kinsey forklarer samtidig, at drengen sidder med en legetøjsbil og ikke et våben. Kinsey har selv forklaret, at en af betjentene alligevel skød ham i benet, og ikke kunne svare Kinsey på, hvorfor, da Kinsey spurgte betjenten.

Skudepisoden skal nu undersøges af det amerikanske justitsministerium, og betjenten, der skød, er blevet midlertidigt suspenderet.

Du kan læse mere om USA’s problemer med hvide betjente, der skyder sorte amerikanere her: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat

Reuters

Charles Kinsey fortæller om, hvordan han blev skudt af en betjent, selvom han lå med armene i vejret. (Foto: Polfoto)
Charles Kinsey fortæller om, hvordan han blev skudt af en betjent, selvom han lå med armene i vejret. (Foto: Polfoto)

Krigsforbryder anker dom

Krigsforbryderen Radovan Karadzic har anket sin dom på 40 års fængsel.

Det skriver AFP, /ritzau/ og The Guardian.

Karadzic stod blandt andet bag massakren på 8000 muslimske mænd og drenge i Srebrenica i 1995 og belejringen af Sarajevo, der kostede 5000 mænd, kvinder og børn livet.

Massakren betegnes som værste i Europa siden Anden Verdenskrig, hvor 100.000 mennesker mistede livet, da rivaliserende styrker delte Bosnien op i etniciteter. De skel eksisterer stort set også i dag.

AFP, /ritzau/ og The Guardian

Krigsforbryderen Radovan Karadzic anker sin dom på 40 år for blandt andet massakren i Srebrenica. (Foto: Polfoto)
Krigsforbryderen Radovan Karadzic anker sin dom på 40 år for blandt andet massakren i Srebrenica. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·