Læs også:

Close

Redaktionens bedste tips: London

Rejser  | 

Min favoritby, London, emmer af mode, kultur og madoplevelser. Jeg kan bruge timevis på bare at gå rundt i byen og suge stemningen til mig, og jeg kender efterhånden mange områder ret godt

Mit forhold til London har de seneste par år udviklet sig til at være en by, jeg vidste, jeg ville komme til at holde meget af, til nu at føles som ”mit andet hjem”, selv om jeg (endnu) ikke har boet der permanent. London er en skøn kop te, som jeg holder meget af!

Facts om London:

  • I stormagasinet Harrods går der på en almindelig hverdag ca. 35.000 kunder ind og ud ad døren. På den første udsalgsdag i januar stiger det antal til ca. 300.000.
  • London er faktisk en af de byer, der har flest gratis museer. Blandt andet har Tate Modern en café, som har den smukkeste udsigt over Themsen og London City.
  • London er (desværre) Europas dyreste by at bo i.
  • Der snakkes mere end 300 sprog i London. Det er mere end nogen anden by i verden.

LondonELISABETH

Engelsk stil, når det er bedst

Både Londons vejr, men også den engelske stil, indbyder til den klassiske blazer. Den er let at style, og kan både bruge som jakke, men også til at have over skulderen, hvis vejret ikke er med dig på hele din tur. Du kan prøve at skifte den klassiske, sorte blazer ud med en i velour, og gerne en i flaskegrøn. På den måde kan du nemt style dit, til tider praktiske, storbylook lidt op ved at kombinere eksempelvis denim og velour.

 

Blazer,TOPSHOP

Grøn velour blazer, 2.765 kr., Topshop Unique

Praktisk på den smarte måde

På en storbyferie er det optimalt at have fodtøj på, som du kan gå rundt i i en hel dag. Selv om en Nike-sko ville være et godt (og fornuftigt) valg for de fleste, så er den klassiske Chelsea-støvle også et godt bud. Støvlen kan styles med et par jeans, en skjorte og en enkel blazer. Støvlen kan også bruges med en fin sommerkjole og dermed give et råt twist. Tilføj et par sorte solbriller for skabe en rød (sort) tråd i outfittet.

5711214297135

Sorte Chelsea støvler, 799 kr., Carla F hos Magasin

LondonELISABETH

Når kufferten ikke skal proppes …

… Så er et par jeans det perfekte valg. De kan nemt holde til flere dage uden at skulle vaskes – altså behøver du ikke overpakke for stadig at se godt ud. Et par jeans kan være praktiske med hensyn til det svingende vejr. Desuden kan et par mørkvaskede af slagsen sagtens styles mere formelt, hvis du skal ud at spise om aftenen. Eller måske ud at udforske Londons natteliv, hvem ved?

LevisJEANSmagasin

Jenas, 899 kr., Levi’s hos Magasin

Op i højden med tidsløse sommersandaler

Londons skyline udvides efterhånden mere og mere, og den moderne del af byen er blevet en eftertragtet destination, når man er på visit i storbyen. Vil du også lidt op i højden, så er et par sorte sommersandaler med en behagelig kilehæl altid gode at have med, når turen går mod London i sommermånederne. For at vise skoenes fine binding ved anklen, så vælg gerne en stumpebuks eller en nederdel, der stopper ved knæene. Smid dit hår op i en høj hestehale og top med farvede læber. Så er du klar til at udforske Londons mange rooftop-barer.

SANDALmagasinALDO

Høje sandaler, 600 kr., Aldo hos Magasin

LondonELISABETH

Ingen sommerferie uden

… solbriller. De er næsten uundværlige, hvor end du befinder dig hen over sommeren. Hvis kufferten indeholder klassiske items, som kan matches på kryds og tværs, så kan du toppe dit look af med et par solbriller, der står lidt ud fra resten af looket. Disse runde 60’er-solbriller i print er et godt bud denne sommer.

TS22P08JTOR_Zoom_F_1

60’er solbriller, 155 kr., Topshop

LondonELISABETH

Candy stripes i fangende farver

En klassisk skjorte går aldrig af mode, men den behøver ikke altid at være ensfarvet. En rødstribet kan give et cool twist til dit storbylook. Skjorten passer perfekt til et par denimbukser eller en nederdel og kan både bruges om dagen og om aftenen. Hvis rød alligevel bliver for stærk en farve, så er mere rolige farver som blå og hvid også superfine. Er du ikke til striber? Så prøv eventuelt en af sommerens mange fine blomsterprints.

SkjorteZARA

Stribet skjorte, 249 kr., Zara

De ekstra detaljer …

De små, ekstra ting kan vise sig at være de mest nødvendige på en storbyferie. Hvad angår London, så har jeg fundet fire ting, som er svære at undvære. Eller måske ikke neglelakken, men den er en fin finish, hvis du spørger mig!

Friske pust på farten

At gå rundt i en storby i flere dage kan hurtigt blive en smule trættende, både for dig, men også for din hud. Derfor er en ansigtsmist perfekt at have med på farten, til når du lige trænger til at blive frisket op.

facial_mist_1024x1024

Ansigtsmist, 149 kr., Meraki hos Moodings

Til når du sidder i en af de mange parker

Den britiske forfatter Jane Austen er en af de mange forfattere, som du bare kende og læse noget af. Når du skal tage en pause fra en tur rundt i byen, så kan du i ro og mag placere dig på en bænk i en af de mange parker. Jeg synes, du skal læse Jane Austen’s “Fornuft og følelse”. Kort fortalt er bogen kendt som en af verdens største kærlighedsromaner. Bogen handler om den spændende fase, nemlig forelskelsen. Kærlighed gør blind, som man siger, og denne fortælling skriver under på dette udsagn.

Man følger hovedpersonen, Marianne Dashwood, og hendes søster, mens de prøver at erfare og skildre de udfordringer, der kan være, ved at gebærde sig i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.

fornuft-og-følelse

“Fornuft og følelse” af Jane Austen, 250 kr., Saxo.com

Man ved aldrig med vejret

Og især ikke i England. Derfor er en paraply altid god at have med i tasken. Selv om den ikke er sjov at slæbe på, så bliver du rigtig lykkelig, når du står og skal bruge den – og ikke mindst har husket at få den med. Hvis du ikke vil bruge plads i kufferten på at tage en med hjemmefra, så kan du sagtens finde en til rimelige penge i London.

dopp12143.jpg

Paraply, 215 kr., Doppler hos e-tasker.dk

Finish på den fine og feminine måde

Det er sommer, og derfor er farver mere end velkomne hos de fleste. En fin og sommerlig farve på neglene giver et flot udtryk og passer perfekt, til når der skal tages en masse billeder, og det godt må emme af sommer. Match gerne farven med detaljer i dit outfit, eller giv en kontrast til simple silhouetter med en sommerlig farve.

ChanelWOOMIO

Neglelak i farven “May”, 195 kr., CHANEL hos Hvisk

LondonELISABETH

 

Denne artikel indeholder et eller flere affiliate-links, der giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Redaktionen udvælger selv produkterne, og hvis du køber gennem et affiliate-link, støtter du driften af MY DAILY SPACE.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·