Læs også:

Close
studerende, stress, stigning, djøf, mentalt sundhed, stigning, afsløring, studier, uddannelse, universiteter

MY DAILY NEWS: 1. juli 2016

Kultur, Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Forslag: Drop SU, forlæng kandidatstudier, og ansæt de studerende

Et bredt politisk flertal står bag regeringens forslag om at sløjfe SU’en til kandidatuddannelserne for til gengæld at forlænge kandidatuddannelserne fra to til fire år, så de studerende kan have et deltidsjob ved siden af studiet. Virksomhederne skal forpligte sig til en fire-årig ansættelse af de studerende.

Det skriver Ritzau og TV2.dk.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd siger, at forslaget giver god mening, så længe det er frivilligt for de studerende.

– Jeg tror, det er en mulighed for, at studerende kan få mere fleksibilitet i uddannelsesforløbet, men vi skal holde fast i, at det skal være et aktivt tilvalg for de studerende, siger Yasmin Davali.

Også erhvervsorganisationerne ser positivt på forslaget, og danske virksomheder siger, at de er klar til at betale voksenløn til de studerende, der gerne vil arbejde ved siden af deres udannelse.

– I dag bruger mange studerende allerede mange timer på et studiejob. De kan kun blive bedre stillet med den model her, siger Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri.

Blandt nogle af de positive ting, der fremhæves ved forslaget er, at studerende får nemmere ved at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, til gengæld får virksomhederne lettere ved at rekruttere nye talenter.

/ritzau/ og TV2.dk 

Kandidatuddannelserne skal forlænges, og SU'en sløjfes. Til gengæld skal de studerende ansættes i studiejobs. Forslaget får bred opbakning. (Foto: Polfoto)
Kandidatuddannelserne skal forlænges, og SU’en sløjfes. Til gengæld skal de studerende ansættes i studiejobs. Forslaget får bred opbakning. (Foto: Polfoto)

Partier vil mildne straffen for hashkørsel

Alle partier på Christiansborg er enige om, at straffen for bilister, der kører, mens de er påvirkede af hash, er alt for hård.

Det skriver DR.dk.

Som loven er i dag, fratages man kørekortet i tre år og får en bøde, hvis man kører og er påvirket af hash. Det nye forslag bygger på, at det fremover skal være mængden af THC i blodet, der afgører straffen. Svarer mængden til en alkoholpromille på 0,2, vil der eksempelvis ikke være straf.

– Tidligere har vi straffet meget hårdt, bare man har kunnet sporet den mindste smule hash i blodet. I fremtiden går vi kun ind og straffer, hvis bilisten er så påvirket, at han eller hun er til fare for trafikken, siger Venstres medlem af Retsudvalget Jan E. Jørgensen.

DR.dk

Christiansborg vil ændre straffen for hashrygning og kørsel. (Foto: Polfoto)
Christiansborg vil ændre straffen for hashrygning og kørsel. (Foto: Polfoto)

Tre anmeldelser om voldtægt på Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at der har været tre anmeldelser om voldtægter på dette års Roskilde Festival.

Det skriver Lokalavisen.dk.

Antallet af voldtægtssager er steget i forhold til de sidste to forrige år, hvor der var to i 2014 og en i 2013.

Ingen af sagerne i år har ført til anholdelse eller varetægtsfængslinger.

Lokalavisen.dk

Der er anmeldt tre voldtægter på Roskilde Festival 2016. (Foto: Polfoto)
Der er anmeldt tre voldtægter på Roskilde Festival 2016. (Foto: Polfoto)

To mænd anholdt med 600 gasampuller på Roskilde

To 19-årige mænd fra Herlev og Rødovre er blevet anholdt på Roskilde Festival med 600 ampuller lattergas på sig.

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi i døgnrapporten.

De to mænd blev spottet af festivalvagter, der syntes, at de opførte sig mistænkeligt og fik fat i politet. Politiet fik straks kontakt med de to mænd, der ud over gasampullerne havde et større kontantbeløb og en mindre klump hash på sig. De to mænd blev anholdt og mistænkes for at ville videresælge gasampullerne.

– Ampullerne er i sig selv ikke ulovlige. Men på grund af den store mængde tror vi, at de ville videresælge dem. Og det er forbudt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Var de to mænd ikke blevet anholdt, og havde de virkelig i sinde at sælge gasampullerne videre, kunne de måske have set frem til en større fortjeneste. I går kunne TV2.dk nemlig fortælle, at lattergas er det helt store rus-hit blandt festivalgæsterne i år.

Midt- og Vestjællands politi, /ritzau/ og TV2.dk

Lattergas er et populært rusmiddel på dette års Roskilde. I 2013 var der også mange, der sniffede gassen. (Foto: Polfoto)
Lattergas er et populært rusmiddel på dette års Roskilde. I 2013 var der også mange, der sniffede gassen. (Foto: Polfoto)
 mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·