Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Tony Blair vidste, at Irak-invasion ville styrke al-Queda & andre vigtige nyheder

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Rapport: Tony Blair vidste, at Irak-invasion ville styrke al-Queda

Undergravede FN’s Sikkerhedsråds autoritet, gik i krig på beviser fyldt med fejl, fejlberegnede konsekvenserne af invasionen og testede ikke alle diplomatiske løsninger inden invasion.

Det er bare nogle af de kritikpunkter, Chilcot-rapporten peger på i sin undersøgelse af Storbritanniens involvering i Irak-krigen. Det skriver blandt andre BBCDR.dk, Ritzau og The Guardian.

Især den tidligere premierminister Tony Blair får en hård medfart i rapporten og ikke mindst af de engelske medier.

Ifølge Ritzau slår rapporten blandt andet fast, at Tony Blair vidste, at Saddam Hussein ikke umiddelbart udgjorde en trussel, og at en invasion i Irak ville betyde, at al-Queda ville blive styrket.

BBC, DR.dk, Ritzau og The Guardian

Britisk-irakiske borgere protesterer efter en ny rapport leverer sønderrivende kritik af Storbritanniens rolle i Irak-krigen. (Foto: Polfoto)
Britisk-irakiske borgere protesterer, efter en ny rapport leverer sønderrivende kritik af Storbritanniens rolle i Irak-krigen. (Foto: Polfoto)

USA i oprør over hvide betjentes drab af sort mand

USA er på den anden ende, efter det tirsdag kom frem, at den sorte, 37-årige Alton Sterling skudt af to hvide betjente. Det skriver The New York Times.

En video af anholdelsen viser de to betjente holde Alton Sterling nede mod jorden, da den ene betjent tager sin pistol frem, og hvad der lyder som to skud kan høres. Du kan se videoen hos The New York Times her. Vi advarer om stærke billeder.

Videoen og sagen har antændt vrede og demonstrationer, både på grund af forløbet i videoen, men også, fordi der i den seneste tid har været en række sager med hvide betjente, der umotiveret skyder sorte borgere.

Justitsministeriet er nu gået ind i sagen:

– Jeg har fuld tiltro til, at denne sag vil blive efterforsket grundigt, uvildigt og professionelt. Jeg har meget alvorlige bekymringer. Videoen er foruroligende for at sige det mildt, siger embedsmand John Bel Edwards ifølge The New York Times.

New York Times

USA er igen i oprør efter en 37-årig sort mand er blevet skudt af en af to hvide betjente. (Foto: Polfoto)
USA er igen i oprør, efter en 37-årig sort mand umotiveret er blevet skudt af to hvide betjente. (Foto: Polfoto)

Lionel Messi idømt 21 måneders betinget fængsel

Den argentinske fodboldhelt Lionel Messi er sammen med sin far blevet idømt 21 måneders betinget fængsel samt en bøde for at have begået skattebedrageri mod den spanske stat. Det skriver Reuters og Ritzau.

I sagen anklages de to for at have brugt udenlandske skattely og skuffeselskaber til at snyde den spanske stat for 30 millioner kroner. Messis far anklages for at have stået for bedrageriet, imens Messi er anklaget for at kende til det.

Ud over den betingede dom får FC Barcelonas stjernespiller en bøde på 14,7 millioner kroner, imens faren skal betale en bøde på 11 millioner kroner.

Både far og søn har appeleret dommen.

Reuters, Ritzau

Messi og hans far har fået 21 måneders betinget fængsel og millionbøder for skattefusk mod den spanske stat. (Foto: Polfoto)
Messi og hans far har fået 21 måneders betinget fængsel og millionbøder for skattefusk mod den spanske stat. (Foto: Polfoto)

Paraolympisk atletikudøver får seks år for drab på sin kæreste

Den sydafrikanske, paraolympiske guldmedalist Oscar Pistorius får seks års fængsel for drabet på sin kæreste, Reeva Steenkamp. Det skriver Reuters.

Dommen er markant mindre, end de 15 år, anklageren gik efter. Oprindeligt blev Pistorius anklaget for uagtsomt manddrab, for at have skudt sin kæreste fire gange gennem en toiletdør tilbage i 2013. Anklagen blev senere ændret til drab, og atletikudøveren har allerede været fængslet i et år for kærestens død.

Reuters

Oscar Pistorius får seks års fængsel på drabet af sin kæreste Reeva Steenkamp. (Foto: Polfoto)
Oscar Pistorius får seks års fængsel for drabet af sin kæreste Reeva Steenkamp. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·