Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Holocaustmuseum generet af Pokémon-trænere & andre vigtige nyheder

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Holocaustmuseum generet af Pokémon Go-spillere

The U.S. Holocaust Memorial Museum i Washington er blevet trukket ufrivilligt ind i det ultrapopulære Pokémon Go-univers, og beder nu brugere af spillet om at lade være med at spille på deres museum.

Det skriver Associated Press og Washington Post.

Man spiller spillet gennem en app på smartphonen. Spillet lægger et filter på telefonen gennem mobilkameraet og gps-funktionen, så det ligner, at der er Pokémons ude i virkeligheden.

Man skal så gå rundt og samle Pokémons, Pokéballs og meget andet på forskellige lokaliteter, og The U.S. Holocaust Memorial Museum i Washington har vist sig at være tilholdssted for nogle af de virtuelle væsner.

Museet finder det ekstremt upassende, at folk går rundt og fanger virtuelle væsener på et sted, hvor man mindes de mange jøder, der døde i 1930’erne og 1940’erne. Museet forsøger nu at blive fjernet fra spillet.

Associated Press og Washington Post

Mennesker verden over samler Pokémoner ind. Her bliver en Pokémon fanget i London. (Foto: Polloto)
Mennesker verden over samler Pokémoner ind. Her bliver en Pokémon fanget i London. (Foto: Polfoto)

Krigsveteran Lars Kragh sigtet for dobbeltdrab på sine forældre

Den efterlyste krigsveteran Lars Kragh er blevet fundet og anholdt i sine forældres bil.

Lars Kraghs forældre, 69-årige Kirsten Kragh og 74-årige Jørgen Kragh, er også fundet i bilen, døde. Lars Kragh er nu sigtet for dobbelt manddrab.

Det skriver TV2.dk.

– I bilen fandt vi to personer, en kvinde og en mand. Vi mener, at det er forældrene til Lars Kragh. De er begge to døde, siger Anders Uhrskov, efterforskningsleder ved Østjyllands Politi, på et pressemøde.

Lars, Kirsten og Jørgen Kragh har været i politiets søgelys siden lørdag, hvor de blev efterlyst af bekymrede pårørende, der ikke havde været i kontakt med familien siden torsdag.

Lars Kragh er veteran fra Balkan-krigen, og flere har fortalt, at han lider af Posttraumatisk Stress Syndrom (PTSD) efter sine krigsoplevelser.

TV2.dk

Lars Kragh er anholdt og sigtet for mordet på sne forældre. (Foto: Polfoto)
Lars Kragh er anholdt og sigtet for mordet på sine forældre. (Foto: Polfoto)

Fængselsbetjent skudt flere gange i benet

En fængselsbetjent blev tirsdag aften skudt i benet af en maskeret person foran Nyborg Fængsel.

Det skriver Ritzau.

Den mandlige betjent var ved at parkere sin cykel inden en nattevagt, da han pludselig blev truet til at lægge sig på jorden, hvor han efterfølgende blev skudt i benet, oplyser Fængselsforbundet.

Gerningsmanden flygtede i en sort Opel Astra Sedan med tre andre personer. Bilen er meldt stjålet i Vissenbjerg og omkring klokken 23 blev bilen fundet i flammer syd for den fynske motorvej.

Overfaldet er et af mange. Der har inden for det seneste år været to knivoverfald med forsøg på drab.

– Jeg tager det som udtryk for en ren hævnaktion. Helt personligt er jeg ret overbevist om, at de (gerningsmændene, red.) er fra bandemiljøet. Der er ingen tvivl om, at de forsøger at sætte sig på magten i bestemte fængsler og på bestemte afdelinger, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

Betjenten er stadig indlagt, men er uden for livsfare.

Der har været 200 overfald på fængselsbetjente i 2016.

/ritzau/

Betjent skudt fire gange i benet, i hvad man mistænker for at være en hævnakt. (Foto: Polfoto)
Betjent skudt fire gange i benet i, hvad man mistænker for at være en hævnakt. (Foto: Polfoto)

Frivillig eftersøgning af 17-årig fra Korsør indstillet

Siden søndag morgen har 17-årige Emilie Meng fra Korsør været forsvundet. Mandag eftermiddag indstillede politiet deres eftersøgning, og nu har også de frivillige opgivet at lede efter teenageren.

Det skriver Ritzau og Facebook-gruppen Eftersøgningen af Emilie Meng.

På trods af at de frivillige eftersøgere ledte videre efter Emilie, efter politiet indstillede sin eftersøgning, måtte de frivillige tirsdag aften meddele, at også de indstiller eftersøgningen grundet manglende spor.

– Vi har lige nu ikke flere spor at gå efter. Vi har takket være jeres uforglemmelige indsats været overalt, og vi kan ikke gøre mere lige nu. Det betyder ikke, at vi har opgivet håbet. Og hvis der kommer nye informationer, der giver os noget at gå efter, vil vi naturligvis genoptage vores indsats, skriver de frivillige fra deres Facebook-gruppe til deres knap 8.000 følgere.

Emilie er ikke blevet set siden søndag morgen efter en bytur, hvor hun sagde farvel til et par veninder på Korsør Station.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har oplyst, at Emilie havde kærestesorger på det givne tidspunkt. 

/ritzau/ og Facebook-gruppen Eftersøgningen af Emilie Meng

Juno sender de første billeder hjem fra Jupiter

Det ser ud til, at rumsonden Juno har klaret sin første uge i Jupiters kredsløb. Den har i hvert fald sendt de første snapshots hjem fra gaskæmpen i vores solsystem.

Det skriver NASA.

– Denne scene fra JunoCam indikerer, at den (rumsonden red.) har overlevet sin første tur gennem Jupiters ekstreme radioaktive miljø uden nogen nedbrydning og er klar til at kaste sig over Jupiter. Vi kan ikke vente med at se Jupiters poler, skriver NASA på sin hjemmeside.

Billederne er stadig lidt slørede, men det skyldes, at Juno er 4,3 millioner kilometer væk fra Jorden. Derfor går der yderligere halvanden måned inden billederne kommer frem helt skarpe.

NASA

Juno har sendt de første billeder hjem af Jupiter. (Foto: Polfoto)
Juno har sendt de første billeder hjem fra Jupiter. (Foto: Polfoto)

Kvinder skal have udleveret deres aborterede fostre

Kvinder, der aborterer før uge 22, får nu ret til at få udleveret deres fostre, så de kan begrave dem.

Det skriver Dagbladet Information.

Fostre, der kommer til verden efter uge 22 betragtes juridisk set som et dødfødt barn, men indtil nu har der været tvivl om proceduren i forhold til udlevering af fostre født før 22. uge.

Tidligere har man fjernet fostervæv fra tidligere end uge 12 efter rutine uden konsultation med moderen.

Det Etiske Råd har anbefalet fælles retningslinjer for, hvordan sygehuse og læger håndterer disse fostre, og derfor har sundhedsminister Sophie Løhde (V) besluttet, at kvinder fremover får ret til at få fostret udleveret.

– Ministeriet formoder, at det som oftest vil være tilfældet, at kvinden kan godtgøre en særlig interesse i forbindelse med udlevering af aborteret fostervæv, skriver sundhedsministeren til Folketingets sundhedsudvalg ifølge Dagbladet Information.

Dagbladet Information

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·