Læs også:

Close

Kulturtilbud i august: Gratis oplevelser til dig og vennerne

Kultur  | 

Er der lavvande på kontoen i denne måned, eller vil du bare gerne spare, behøver du ikke at kede dig. Her får du en guide til gratis oplevelser i København, Århus, Odense og Aalborg

København

Film, musik og quiz under åben himmel

Kom i Kongenshave den 1. og 2. august, når Cinemateket er vært for open air-fremvisning af Ex Machina og Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Inden der bliver vist film, vil der være chill-musik og filmmusikquiz. Der vil være mulighed for at købe både mad og drikke.

Cinemateket open air, 1. og 2. august, Kongenshave

11890959_1006569826041119_6708410567368092095_n
Kom forbi Gråstensgade til årets ringridningsturnering som deltager eller tilskuer. (Foto: Vesterbro Ringridning)

Den atypiske

Vil du opleve noget lidt anerleder, kan du tage med vennerne til ringridderturnering på Vesterbro. Det har siden 2013 været en årligt tilbagevendende begivenhed. Der vil være masser af glade mennesker, pyntede cykler, fadøl og pølser i langebaner. Vil du deltage i turneringen, er der kun plads til 50 ryttere, og der vil blive gået efter først til mølle-princippet, derudover kan du deltage i konkurrence som “Vesterbros flotteste cykel”. Det koster 25 kroner, og du kan komme og være tilskuer ganske gratis.

Vesterbro ringridning, 6. august fra kl. 13, Gråstensgade

Festivalen STRÿM fylder mandag aften metroen med elektroniske toner til eventet Trans Metro Express
Stemningsbillede fra da Strøm et tidligere år fyldte metroen. (Foto: Polfoto)

En hyldest til elektronisk musik

Snart løber den tiende omgang af Strømfestival af stablen. Du vil kunne opleve 87 kunstnere til 33 events på lokationer. På Frederiksberg Rådhus kan du alle dagene opleve elektroniskenumre som klokkespil. Det er anderledes, og jeg kan lide det! Derudover vil der være lydcykelparade, filmfremvisning, parkfest og meget mere. Se det fulde program i nedenstående link.

Strømfestival 6. til 13. august, skiftende lokation

POLFOTO_49320609
Hav en fest, og støt en god sag. Der er plads til alle. (Foto: Polfoto)

Fest i alle regnbuens farver

Fra tirsdag til lørdag i uge 33, hvor Københavns Rådhusplads vil iføre sig alle regnbuens farver som Pride Square. Der vil i løbet af ugen være en masse events, pop-up, debatter, shops med mere på pladsen, som du kan opleve ganske gratis.

Copenhagen Pride Paraden vil være lørdag den 20. og starter klokken 13 ved Frederiksberg Rådhus. Paraden vil gå igennem Københavns gader og til sidst kulminere i et stort afslutningsshow på Rådhuspladsen. Husk at købe støttearmbånd! Det gør du for eksempel i 7-Eleven – det koster en flad halvtredser.

Copenhagen Pride Week, 16. til 21. august, Rådhuspladsen

Masser af kunst, kultur og design

Fredag den 19. kan du for andet år i træk opleve møbler, billeder, print, smykker, glas, streetart, skulpturer, kostumeudstilling med mere ganske gratis til Bredgade Open. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, som du kan nyde med en kold forfriskning.

Bredgade Open, 19. august fra kl. 15, Bredgade

POLFOTO_49032693
Hvis du ikke har oplevet opera før, kan du få taget din mødom under Operafestivallen. (Foto: Polfoto)

Bliv operasanger for en dag

Hele uge 31 vil der være operafestival rundt omkring i København. Mandag til lørdag kan du for eksempel starte dagen ud med morgensang. Efterfølgende vil der alle hverdage være foredrag, hvor du kan blive klogere på operaens verden. Når det når ud på de senere timer, kan du fredag og lørdag slutte dagen af i OperaLounge i Skuespilhusets foyer. Hele ugen vil der være alt fra forestillinger til operakurser.

Copenhagen Operafestival, 31. juli – 7. august, skiftende lokation

If fashion is your passion

Er du vild med mode, har vi en soloartikel i støbeskeen med alle de events, du kan tage til uden invitation under modeugen den 10. til 12. august. Stay tuned, og følg med på MY DAILY SPACE.

Aalborg

Lokal og international kunst

Er du vild med kunst, så tjek muligheden for at komme ind i Kunsthal NORD og opleve kunst fra 40 forskellige kunstnere fra rundt omkring i Europa. Ud af over 1.000 indsendte værker er der blevet udvalgt 82, der tirsdag den 6. vil have ferniseringsåbning.

Nordkraftsudstillingen, 6. august til 3. september, Kunsthal NORD

10984232_747038202090058_234602725987697560_n
AaMAZE er en festival, der vil underholde, men samtidig engagere gæsterne. (Foto AaMAZE)

Festival til fordel for lokal kultur

For tredje år i streg vender AaMAZE Festival tilbage. Kom og vær med, når AaMAZE forvandler Aalborg Havnefront til en kulturlegeplads. Oplev live musik og kunst af lokale kunstnere, selv at blive en del af de sportslige og kreative aktiviter, eller bare at slappe af i loungeområdet.

Aamaze Festival, 11. til 14. august, Aalborg Havnefront

Aalborgs Distortion

Det tyder på, at der i år ikke kommer nogen Urban Art festival, men til gengæld vil byen se sin første gadefestival, Metropol. Til flere af arrangementerne vil der være entré, men både fredag og lørdag vil der også være gratis oplevelser.

Fredag kan du fra klokken 15 være med til urban blokfest med en masse danske hip hop-artister og dj-set. Om lørdagen vil trafikken blive spærret på Algade & Jernbanegade, hvor du gratis kan deltage i Aalborgs første store gadefest.

Metropol, 25. til 27. august, skiftende lokation

Rødt er det nye sort

Fra torsdag til søndag i uge 34 vil du traditionen tro kunne opleve sports-, kultur- og modefestivalen Aalborg i rødt. Dagene vil være spækket med underholdning og aktiviteter for både børn, voksne og alt derimellem. Det vil blandt andet stå på koncerter, modeshow, gratis is, Open by Night, aktiviteter på vandet og meget, meget mere.

Aalborg i rødt, 25. til 28. august, skiftende lokation

Aarhus

POLFOTO_54943994
Kom forbi Dokk1 til Hus Forbi-udstilling, og bliv vist rundt i byen af en hjemløs. (Foto: Polfoto)

Hus Forbis jubilæumsudstilling og byvandring

Hus Forbi kan i år fejre 20 års jubilæum, og det er der kommet en udstilling ud af. Kom og se den i Dokk1 fra den 3. august. Derudover kan du komme med på en alternativ byvandring, hvor du vil blive vist rundt i byen af en hjemløs og opleve byen fra deres livsvinkel. Der vil være afgang fra Dokk1 den 10., 18. og 22. august klokken 16.

Hus forbi – fordi, 3. august til 30. september, Torvet på Dokk1

Cheerleader Anne Vien fra Aarhus Tigers. Aarhus Tigers pr¿ver at skabe opm¾rksomhed om spoerten ved fjerde udgave af Sommer Chillout, som finder sted i RŒdhusparken.
Saml alle dinne venner til god omgang chill og lækker musik under sommersolen. (Foto: Polfoto)

Musik og chill

Den 13. august kan du godt tage dine venner under armen og sætte kurs mod Amfiscenen til Sommer Chillout Aarhus, selv skriver de, at du kan forvente: Sol, sommer, kolde øl, grønt græs, koldskål, live acts, DJs, søde piger, svedige fyre, frisbee, bordtennis, smil, ferie, gadestil, århusiansk ungdom, good vibes, overraskelser, park-lir, kunst og chillout.

Der vil være gratis entré, og du er velkommen til at tage mad med, men det er desværre ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.

Sommer Chillout Aarhus, 13. august, Amfiscenen ved Musikhuset

Kunstudstilling under jorden

Kom ned og se endagsudstilling i bunkeren af de lokale kunstnere Anders Siggaard og Tabita Henriksen. Siggaard og Henriksen har sammen skabt en dyster udstilling med navnet Svartedauen, der er norsk for Den sorte død. Kom og oplev endagsudstillingen der, med sin korte åbningstid, har til formål at minde publikum om, at livet er nu.

Svartedauen, 13. august, Bunkeren på Regenburgs Plads

Den legendariske uge med fest

Du kan også opleve en masse uden at skulle have pungen frem. Du kan komme ind at se diverse udstillinger, danse igennem byen, komme til åben havn og blive klogere på de maritime erhverv, høre en masse musik, og vi kunne blive ved. Du kan se det fulde program i nedenstående link.

Aarhus Festuge, 26. august til 4. september, skiftende lokation

Test jeres viden

Hver anden mandag kan dig dine venner dyste mod andre unge om hæder og ære i Studenterbarens famøse pub quiz. Quizzen består af ni kategorier, og der må maksimalt være otte deltagere per hold.

Pub quiz, hver anden mandag kl. 20, Studenterhuset

Odense

Tangkrogen l¾gger gr¾s til ZULU sommerbio i rhus.
Zulu Sommerbio tager landet rundt. Fang dem i en by nær dig. (Foto: Polfoto)

Fodbold og finanskrise

Kryds fingre for godt vejr, og tag et smut forbi Havnepladsen til årets Zulu Sommerbio. På programmet er Sommeren ’92 om den danske EM-triumf i 1992 og The Big Short, der fortæller en underholdende version af historien bag børskrakket i 2008. Der er både mulighed for at købe og medbringe egne snacks og drikkevarer.

Zulu Sommerbio, 4. og 5. august ca. kl. 21, Havnepladsen

Byens smukkeste festival

Fra torsdag den 18. vil Odense være lidt smukkere, end den plejer at være. Her starter Odense Blomsterfestival, hvilket betyder, at byen vil være dækket i tusindvis af blomster. Udover de imponerende blomsterkreationer vil der også være ballet, gøgl, musik, teater, premieroverrækkelse samt muligheden for at få grønnere fingre.

Odense blomsterfestival, 18. til 21 august, Odense City

H. C. Andersen Festivals

Under H.C. Andersen festivals kan du opleve teater, dans og Spoken Word Festival. De fleste arrangementer skal du betale for, men der er også enkelte events med fri entré. Spoken Words Festival har blandt andet indgået et samarbejde med kunstmuseet Brandts, hvor der i anledningen af deres udstilling “The Dream of Flying” vil blive sent papirflyvere med digte ud fra deres balkon. Læs mere her.

Du kan også komme til fortællerworkshop på TEATER95b og lære at fastholde dit publikums opmærksomhed. Er du klar på en anderledes oplevelse, vil der i Vintapperstræde blive sat to rækker med skabe op sammen med opfordringen til at sætte sig ind og indlede en samtale med et menneske, man ikke kender. Se, hvor samtalerne fører jer hen fra klokken 10 alle ugens dage.

H. C. Andersen Festivals, 21. til 28. august, skiftende lokation

Isle in between the bank of blue cinema seats facing pink-lit curtain on wall. Keywords: Cinema, curtain, red, seats, screen, audience, empty, Hollywood, multiplex, popcorn, velvet, film, movie, critic, gone, finished, projector Modelreleased: NO Millennium Images, 1109
Se en masse kortfilm helt gratis til OFF16. Der er også animationsfilm. (Foto: Polfoto)

Til store og små filmelskere

Kom med til Odense Internationale Film Festival, som er Danmarks kortfilmsfestival og landets ældste filmfestival. Her kan du opleve film, debatter, seminarer, aktiviteter, og som noget nyt i år kan du opleve PLAYOFF. Her vil der i tre af festivalens dage være fokus på sammenspillet mellem film og spil. Blandt andet filmatiseringer af spil og spilmatiseringer af film.

OFF16, 29. august til 4. september, skriftende lokation

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·