Læs også:

Close

Opskrift: Nem hverdagsmad – stegt laks med råkost

Amalie og Ida har sammen bloggen sundesager.dk og læser til dagligt professionsbachelor i Ernæring og sundhed, da de begge har en stor passion herfor.

Skal det være nem aftensmad i aften? Nogle gange skal madlavningen bare gå hurtigt – især i hverdagen – og der skal faktisk ikke særlig meget til at lave både sund, nem og lækker hverdagsmad

Der er intet hokus pokus ved denne ret, det er faktisk rigtig simpelt. Det er vigtig for os at vise, at der ikke skal særlig meget til at lave sund og lækker hverdagsmad. Det kan sagtens være nemt at lave, uden du går på kompromis med den gode smag. Stegt laks med råkost tager ingen tid at lave og kan sagtens laves de dage, du ikke har lang tid, men stadig gerne vil have noget ordentligt mad.

Det er en god ide at gå efter fede fisk som makrel, sild og laks. Du skal gerne spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Hvilket svarer  til 350 gram fisk om ugen. Fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som kan være svært at få nok af fra andre fødevarer. Det er ikke svært at få 350 g fisk om ugen, hvis du bare sørger for at holde det simpelt, som opskriften her på nem hverdagsmad bestående af stegt laks, råkost, fuldkornspasta samt en skøn cremefraichedressing.

Ingredienser
Laks:
2 laksestykker
3 små stilke oregano
1 fed hvidløg
Salt og peber
Ca. 2 spsk. olivenolie
Råkost:
2-3 gulerødder
1 æble
1/2 citron
Tørrede tranebær
Pasta:
Ca. 150 g. tørret fuldkornspasta
1 tsk. salt
Dressing:
1 dl. creme fraishe 9%
1 fed hvidløg
Salt og peber

Opskriften er til to personer.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl gulerødderne, og riv dem, enten som vi har gjort i lange strimler eller almindeligt på et rivejern.
  2. Riv æblet
  3. Bland det sammen med tranebærrene, og pres citronsaft udover
  4. Sæt vand til at koge, og tilsæt pastaen. Koges i ca. 10 min.
  5. Hak oregano fint og pres hvidløget. Tilsæt 2 spsk. olivenolie samt salt og peber. Bland det godt sammen.
  6. Steg laksen i oreganoolien i ca. 3 min på den ene side og 1 min på den anden. Laksen må godt være lidt rosa i midten, så undgår du, at den bliver tør.
  7. Bland cremefraiche, hvidløg, salt og peber sammen til en dressing
  8. Server

Se flere opskrifter på bloggen sundesager.dk.

hverdagsmad

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·