Læs også:

Close

Kulturtilbud i juli: Gratis sommerhygge i din by

Kultur  | 

Har du et stramt sommerbudget? Det behøver faktisk ikke at være dyrt at holde sommerferie. Her får du en guide til gratis oplevelser i København, Århus, Odense og Aalborg

Gratis tilbud i København

13582397_10153710356237108_1209355248_o
(Foto: Privat)

Gratis musik i lange baner

Der er mange gratis arrangementer i det københavnske – især på musiksiden. To af de faste leverandører er Nemoland og Skuespilhuset.

Start weekenden i Skuespilhusets foyer til “Ofelia Live” med både nye og gamle, danske kunstnere. Slut af med en søndagskoncert på Nemoland som en god afrunding med alt fra Joey Moe og MC Einar til Go Go Berlin.

Ofelia Live, hver fredag kl. 17, Skuespilhuset
Nemoland, hver søndag kl. 18 og 20, Chrisiania

Uhyggeligt fascinerende

Måske kender du allerede til Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs eventyr. Hvis ikke, er de urban explorers, hvilket vil sige, at de tager ud og udforsker efterladte steder.

Det er der kommet en fotoudstilling ud af, som jeg personligt glæder mig til at se!

Tag en forsmag på deres facebookside.

Forladte steder, gratis adgang onsdag mellem 17 og 21, Dansk Arkitektur Center

11921803_869222013160591_6562546749555728844_n
(Foto: Pumpehuset)

Sommerhygge i byhaven

Pumpehuset er vært for diverse koncerter i deres udendørsvenue de fleste dage i løbet af sommeren. Du kan medbringe madkurv eller tage kød med og benytte dig af fællesgrillen, som de tænder hver eftermiddag.

Synes du, at grafitti er lidt sejt, lægger verdens største grafittifestival, Meeting of Styles, vejen forbi Pumpehuset den 22. til 24. juli.

Gratis tilbud i Aarhus

Nyt liv på havnen

Der er lagt i ovnen til noget stort med byens helt nye tiltag, der netop åbnet. Fra 2. juli vil der hver weekend være marked på Aarhus havn.

Det bliver et sammensurium af street food, kunst, design, økologiske produkter, loppemarked med mere fordelt på 75 stande. Hvis det ikke er noget, kan du også bare komme for at nyde livemusikken.

Der er også morgenyoga for både børn og voksne klokken 9-10.

Øbodernes marked, hver lørdag og søndag kl. 10, Havneterassen ved Navitas

FG00006085-05 FOR EDITORIAL USE ONLY. Bounty from the sea. Grilled mussels in a tangy mustard sauce. Recipe available. Translation available on request. (Photo by Gallo Images / Sarie / Donna Lewis)
(Foto: All Over)

Smag på havet

Bliv klogere på, hvordan du kan bruge råvarer, du selv kan skaffe på stranden, i din madlavning. De rullende strandkokke tager i det sidste tre uger af juli rundt på stranden og fortæller, hvordan du indsamler, fanger og tilbereder din mad.

Så behøver du ikke engang handle på vej hjem fra en dag på stranden 😉

De rullende strandkokke, 11. til 31. juli, Skiftende lokation

Fest med fest på

Her er tilbuddet til festaben, der ikke kan sidde stille. Kom med til, hvad de selv kalder en otte timers folkefest! Det bliver en dag fyldt med med masser af glade mennesker.

Der bliver også skruet op for bassen i Odense og på Frederiksberg!

Bas under buen, 22. juli kl. 15, Under Ringgadebroen

Stella Polaris p ÿstre AnlÊg (Foto: Martin Bubandt)
(Foto: Polfoto)

Chill med alle dine venner

Vil du have knap så meget fart på, får du her chill-out og musik serveret på et sølvfad. Alt, du skal gøre, er at samle alle dine bedste venner og komme af sted!

Endagsfestivalen tager landet rundt, så hvis du ikke er i nærheden, har du også muligheden i Kolding, Sønderborg og på Frederiksberg.

Stella Polaris, 30. juli kl. 12, Botanisk Have

Gratis tilbud i Odense

Musik under åben himmel

Hvert år afholdes der sommerkoncerter om torsdagen i Kongens Have. I år vil det være i genrern hip hop, dancehall og reggae, blues, 80’erne og rock.

Som et nyt tiltag vil de i år sætte fokus på ensomhed blandt unge og laver derfor “Haverne i Haven”, som er mindre områder, der har forskellige temaer. Hvordan det konkret kommer til at fungere, må tiden vise.

Torsdagskoncerter, hver torsdag kl. 18, Kongens Have

Godt nyt til alle vandhunde

Er der noget bedre end en forfriskende dukkert på en varm sommerdag? Nu er ventetiden for byboerne i Odense endelig slut, havnebadet er nemlig åbent! Det gode sommervejr må vi desværre vente lidt længere på.

Havnebadet er åbent!

Et billede slået op af This Is Odense (@thisisodense) den

Til regnvejrsdagen

Fyns Grafiske Værksted har i de sidste to år været plaget af udgravninger, men det er der kommet en masse nye værker ud af, og dem kan du opleve her i juli på udstillingen “De bygger – Vi trykker”.

De bygger – Vi trykker, 2. juli til 2. august, Fyns Grafiske Værksted

Ungt talent

Har du mod på at prøve dine evner som komiker af, eller vil du bare hellere opleve andre give det forsøget? Så tag med dine veninder eller din kæreste forbi Studenterhusets open mic-aftener.

Studenterhuset afholder, i samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium, Sommerjazz, hvor du kan opleve en ung nyfortolkning af jazzen, som du kender den.

Comedy Open Mic, 4. og 11. juli, Studenterhuset
Sommerjazz, 19. og 20. juli, Studenterhuset

Gratis tilbud i Aalborg

Main Hall, With Indoor Beach. Nordkraft, Aalborg, Denmark. Architect: Cubo, 2009.
(Foto: All Over)

Syden kommer til Nordjylland

Det danske sommervejr er utilregneligt, men det er der råd for. Nordkraft omdanner nemlig Kedelhallen til en badestrand og tilbyder en masse aktiviteter, du kan benytte dig af kvit og frit.

Hver onsdag aften vil der være sørget for god musik til Songwriters Beachclub, og alle torsdage bliver der vist Solnedgangsfilm i Biffen.

Vil du have et godt grin, er der hver lørdag Comedy Beach med lokale up-and-coming komikertalenter.

Costa del Nordkraft, 1. juli til 7. august, Nordkraft

13569791_10205956585374464_785302322_o
(Foto: Aalborg Pride)

Fest og farver i Aalborgs gader

Aalborg Pride er en forening drevet af frivillige, som arbejder for at synliggøre LGBT-miljøet i byen. De satte sig sidste sommer for at lave et event, og det viste sig at blive en kæmpe succes, som bliver gentaget i år.

Dagen starter med en stor parade, der sidste år havde 1.400 deltagere, og sluttes af med et afterparty i Karolinelund, der sidste år tiltrak 5.000 mennesker! Eventen er som udgangspunkt gratis, men der er mulighed for at donere penge til foreningen.

Aalborg Pride, 9. juli, Karolinelund

Hygge på havnen

Aalborgs havnefront er et dejligt sted om sommeren. I sig selv er der mulighed for afslapning på de grønne arealer, streetfodbold og -basket efterfuldt af nedkøling i form af en is eller en dukkert i havnebadet. Havnefronten er også hjemsted for en masse gratis events.

Der bliver lagt op til både afslapning og fest, når Chill i Parken, som kører på 10. år, stiller op med live musik, dj’s, live grafitti og billig bar.

To lørdage vil der også være dj’s til at sætte stemningen.

Chill i Parken, 16. juli kl. 13, Jomfru Ane Parken
Harbour: Candy, 9. juli og 30. juli kl. 13, Jomfru Ane Parken

foto
(Foto: Privat)

Kunst i det fri

I Aalborg er Kunsten det store kunstfyrtårn, men hvorfor tage på museum, når du kan opleve kunst i det fri ganske gratis? Aalborg gør meget for at fremme gadekunst og har en masse at byde på.

De har endda gjort det nemt for dig og udviklet appen Street Art Hunter. Med den har du et kort over alle større værker samt information omkring kunstnerne. Du kan selv vælge at gå rundt eller tage en af deres foreslåede ruter.

Street Art Hunting, Hele året, Aalborg

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·