Læs også:

Close

Sådan skaber du følelsen af at være hjemme

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Du er flyttet ud, har sat i stand og købt lækre sager, men der mangler noget: Følelsen af at være hjemme!

Det lyder så banalt og ligetil at skabe sig et hjem. Det er trods alt bare nogle rum, der skal fyldes ud med ting og sager. Men. Det er slet ikke så skide let, som bladene siger. Heller ikke selv om man propper hjemmet med den perfekte 1:1 blanding lækre genbrugsfund og designermøbler. Det fik mig til at tænke over, hvordan vi overhovedet skaber den der “ahh, jeg er hjemme”-følelse?

At føle sig hjemme er vel det, vi alle stræber efter i en bolig. Derfor har jeg samlet en håndfuld billeder af hjem, som bare giver lyst til at slappe af, smide stængerne op og føle sig tryg, med mit bud på hvad det er, de hver især kan.

foto af @gryndwalds_places
(Foto: @gryndwalds_places)

Her, for eksempel, kunne jeg godt smide mine små hobitben op, læse en god bog eller sidde og kigge ud ad vinduet. Indretningen er afslappet, rolig og ved den gode grød hamrende personlig. Det rå trægulv og -bord fortæller en historie om personen, der bor her. Det samme gør valget af farver, velourstolen, gulvtæppet og planterne. Det giver mig en følelse af, at her er det okay at give sig helt hen og fordybe sig i noget.

Læs også: Skab balance i dit liv og i din indretning med feng shui

IMG_2946
(Foto: @m.egeskov)

Indretningen her fortæller en helt anden historie. Der er langt færre planter, farver og nips, men mine øjne slapper af. Der findes en ro i det her hjem, som kommer til udtryk i alle de bløde tekstiler, men også i sofaen, som ikke fremstår fuldstændig ny og afstivet. Man kan se, at hjemmet bliver brugt og levet i, og det i sig selv giver plads til en hjemlig atmosfære. Her er man ikke bange for at være den, der smider sig og tager en morfar.

Læs også: Redaktionens boligfavoritter

foto @frk.overspringshandling
(Foto: @frk.overspringshandling)

Alright, jeg erkender, at jeg er en sucker for rå detaljer og den industrielle stil – men her kunne jeg nemt føle mig hjemme. Igen får planter og træ lov til at give en rå kontrast til 50’er-stolene og de moderne skråvægge, men det er mere end det. Her er det i den grad valgt materialer, som kan tåle noget. De kan klare, at her bor mennesker, som taber ting, banker tåen ind i stolen, eller spilder kaffe over bordet.

Det er robuste møbler, som står stærkt og stolt i den daglige kamp mod vådt og tørt. Planterne bløder op og giver liv og farve til alt det mørke og hårde. Boligen har karakter og personlighed, fordi møblerne er valgt til præcis den hverdag, der hersker her.

IMG_2892
(Foto: @sannes_uni)

Selv om stilen her er meget minimalistisk, inviterer den stadig til at krølle sig sammen til et godt afsnit af Outlander eller en anden favoritserie. Som på de foregående billeder, er her en følelse af en afslappethed. Især er det den afdæmpede farvepalet og æstetikken, som er i top, så øjnene ikke kæmper for at holde fokus. Tilsat en kamin med ild i, kan man vist få mange timer til at gå her i bløde sokker.

Lev i dit hjem

Gennemgående for alle fire hjem er, at de alle sammen giver et indtryk af ro og lebensraum, men især at man kan mærke personernes egne særpræg. Den hjemlige atmosfære bliver opnået på vidt forskellige måder, men i mine øjne når de alle sammen i mål. Det gør de, fordi personerne har indrettet sig på baggrund af, hvad der virker for dem på trods (og på tværs) af trends og musthaves.

Det er i høj grad dét, der gør det; de lever i deres hjem, og tager valg ud fra, hvad der virker. Så her er det, folkens. Vær tro mod din egen stil og det, der virker for dig. Lev i dit hjem. Så finder følelsen af at bo i et IKEA-katalog aldrig vej hjem til dig.

Læs også: Trend: Når træet flytter indenfor

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·