Læs også:

Close
Designsamarbejder

Det holder boligredaktøren øje med lige nu: Designsamarbejder

Bolig  | 

MY DAILY SPACEs boligredaktør sætter spotlight på de mest spændende designsamarbejder lige nu

Man siger, at to hoveder tænker bedre end ét, og det er da også fuldstændig rigtigt, at de mest innovative ideer og synergier opstår, når folk med forskellige baggrunde, perspektiver og kreative tilgange slår pjalterne sammen om at udvikle noget nyt. Derfor dykker vi her ned i nogle af tidens mest spændende designsamarbejder i boligland.

IKEA & HAY

I samarbejde med det danske designhus HAY lancerer møbelgiganten IKEA en fælles kollektion af boliginteriør. Samarbejdet tager udgangspunkt i tidens small living-tendens, hvor flere og flere vælger at bo på mindre plads. Kollektionen, som kommer til at hedde YPPERLIG, er designet til at passe ind i små rum og have flere funktioner. Resultatet af samarbejdet bliver lanceret i efteråret 2017, så vi må desværre væbne os med tålmodighed, før vi kan få fingrene i HAYs udgave af den populære IKEA-bærepose.

– Måden vi arbejder med produkter i kollektionen er ved at forene og kombinere farver til et friskt, moderne look. De elementer, vi har arbejdet med i IKEA, eksperimenterer med mange forskellige materialer – aluminium, metal, terrakotta, tekstiler, plastik og træ – for at skabe en alsidig serie med forskellige muligheder for anvendelse, som vi er meget begejstrede for, siger Mette Hay, co-founder i HAY, i en pressemeddelelse.

ikea hay
(Foto: IKEA)

Blomsterdrøm & Bjarni Sigurdsson

Dette samarbejde råber måske ikke lige så højt som det dansk-svenske power couple ovenfor, men det bliver det ikke spor mindre lækkert af. Den islandske keramiker Bjarni Sigurdsson har nemlig slået sig sammen med indehaver af blomsterbutikken Blomsterdrøm, Sandra Barnby, om en kollektion af væghængte keramikpotter og -vaser. Hver potte har sit eget unikke udtryk, og priserne ligger fra 250 til 400 kr.

Blomsterdrom
(Foto: Sandra Barnby)

Sofakompagniet, FINDERSKEEPERS & Nikoline

I samarbejde med designmarkedet FINDERSKEEPERS lavede Sofakompagniet i efteråret en konkurrence for alle med en lille designer eller møbelmager i maven: Vind, og få sat din sofa i produktion hos Sofakompagniet.

– Vi ville rigtig gerne have fingre i nogle af de nye, upcoming designtalenter, der er derude. De har typisk idéer, som er lidt mere rå og upolerede i udtrykket, og det leder ofte til nogle gode og nye designs. De har fingeren på pulsen, og så er de endnu ikke “spoleret” af de begrænsninger, der kan være i møbelindustrien, siger Sofakompagniets kreative direktør, Cathrine Rudolph, i en pressemeddelelse.

Vinderen blev Nikoline Tryde Hølund, som er uddannet møbelpolstrer og til dagligt laver møbler for Erik Jørgensen, med sin REM daybed. REM kan købes hos Sofakompagniet og koster 7.999 kr.

Nikoline-Tryde-Hoelund-Daybed-REM
(Foto: Sofakompagniet)

IKEA & Tom Dixon

IKEA har i den grad gang i nogle heftige designsamarbejder. Foruden kollektionen med HAY har de nemlig også indgået samarbejde med den britiske designer Tom Dixon, som især er kendt for sine populære lamper. Tom Dixon skal blandt andet fortolke IKEA-klassikeren KLIPPAN under det nye navn DELAKTIG.

Hvordan sofaen helt præcist kommer til at se ud er endnu uvist – lige pånær den aluminiumsramme, som Tom Dixon holder på nedenstående billede. Rammen skal gøre møblet justerbart, så det både kan fungere som seng og sofa. Kollektionen rammer butikkerne i foråret 2018.

ikea tom dixon
(Foto: IKEA)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·