Læs også:

Close
bevar farve

Sådan bevarer du den brune farve

Skønhed  | 

Fik du alligevel lidt farve på ferien? Så har du i hvert fald nok ikke holdt den i Danmark. Men så gælder det om at passe ekstra godt på den netop nu, så den holder så længe som muligt

Vil du gerne beholde den gyldne hudtone, du har fået i sommer? Så er her et par simple måder at fastholde den brune farve på. Det er nemme tips og trick, så kom bare i gang.

Skrub huden

Ja, beklager, men det bedste resultat får du, hvis du skrubbede huden, før du tog på solferie. Huskede du det?

For solen stimulerer produktionen af pigmentet melanin i din hud, som farver det øverste lag. Og det udskiftes cirka hver 14. dag. Så derfor skal du skrubbe løs, så du får provokeret dine hudceller til at starte deres 14 dages-cyklus. Dermed er din hud endnu mere klar til at optage solens stråler.

Men husk, at det også er godt at gøre, efter du har fået farven, for det kan være med til at fjerne de døde hudceller og dermed gøre din farve mere intens og holdbar.

Drik vand

Ja ja, tænker du, ”det gør jeg da i forvejen”. Og hvad skulle det nu hjælpe? Men drik rigeligt af det, for når huden bliver dehydreret, så bliver den tør og skaller. Og det er både grimt, og din farve forsvinder desværre.

De små celler skal holdes hydreret og skal ”fodres” indefra med vand. Så bare drik et ekstra glas, når du kan. Og husk, at hvis du sveder, enten fordi det er varmt, eller du dyrker motion, så skal du drikke ekstra vand for at opretholde den naturlige væskebalance.

vand
Bare drik rigeligt. Det er godt for kroppen og den brune farve. (Foto: Polfoto)

Vidste du?

Mennesket består i høj grad af vand – faktisk udgør vand mellem 45 og 75 procent af din vægt. Jo yngre, du er, desto mere vand indeholder kroppen.

Hold din hud blød

Ligesom du skal fugte huden indefra med vand, skal den også fugtes udefra med creme eller olie. Og den har brug for ekstra fugt om sommeren mindst to gange dagligt, men gerne mere.

Bruger du en aftersun, er der ofte aloe vera i, som beroliger huden. Andre har ingredienser i, der stimulerer melanin-produktionen yderligere og dermed giver ekstra farve. Du kan også nemt nøjes med din normale fugtighedscreme eller olie, men brug rigeligt.

Undgå at vokse ben

Brune ben med hår eller blege ben uden hår? Et dilemma, man ikke har lyst til at tage stilling til. Men hvis du kan vente bare et par uger med at vokse ben, når du kommer hjem, vil det gøre underværker. For du kommer nemlig til at tage det lækre, øverste, brune hudlag af, som du har kæmpet så hårdt for.

Læs også: Chefredaktørens skønhedsfavoritter

Spis rigtigt

Ja, du hørte rigtigt. Den var også ny for os. Men ifølge dermatolog Dr. Howard Murad kan visse madvarer forlænge din glød og farve. Så spis løs, og hold farven. En win-win situation.

Især kalkun, æggehvider, hytteost, laks, soya, mandler og avocado er godt. Men også gulerødder, der indeholder beta-karoten, er godt.

Drop showergelen

Brug enhver mulighed for at fugte huden. Og en af de nemmeste måder er at droppe showergelen og i stedet bruge showeroil. Den både renser og fugter samtidig, og din hud får den lækreste, blødeste og pæneste overflade. Vi er allerede fans.

solbadning
Vi elsker varme og sol og lidt farve på kroppen. (Foto: Polfoto)

Fake it

Intet varer for evigt – desværre. Og så må man jo stjæle, låne eller bare springe over, hvor gærdet er lavest. Og det kan du gøre med en fake tan. Du kan gå all in og få en spray tan eller bare bruge en selvbruner.

Har du allerede lidt farve, kan en selvbruner gøre en stor forskel. En nem måde at bevare den bruge farve på. Sådan lidt med snyd på.

Shimmer up

Glimmer er godt – meget glimmer endnu bedre. Især til sommerfesterne. Kom lidt løst glimmer i din fugtighedscreme eller olie eller køb en olie eller creme med glimmer i.

Kom den på især skinneben, brystet og skuldre. Det giver en naturlig, ekstra glød til huden og får den til at se sommerlækker ud.

 

Kilder: Dailymail.co.uk, Mirror.co.uk, Netdoktor.dk

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·