Læs også:

Close
rossopomodoro anmeldelse restaurant illum rooftop

Anmeldelse: Rossopomodoro på Illums rooftop

Det synes redaktionen: 4

Rossopomodoro er kommet til Illum hele vejen fra pizzaens hjemby Napoli for at servere ægte pizza for københavnerne. Det gør den meget godt!

Pizzaen kommer oprindeligt fra Napoli, og det er da også herfra, at Illums Rooftop har hentet Rossopomodoro for at lave pizza, som kun italienerne kan lave dem.

Rossopomodoro åbnede sin første restaurant i den syditalienske by i 1999, og selv om konceptet er rykket markant mod nord, insisterer restauranten på at holde fast i sit italienske islæt. Derfor er både kokkene og ingredienserne fra Napoli.

Det betyder også, at du får en smagsoplevelse, der stikker ud fra andre pizzasteder i hovedstadsområdet. Den mest tydelige forskel kan smages i pizzadejen, der har en dejlig, salt smag og en svampet konsistens uden at være gennemblødt af tomatsovs.

Og netop tomaten er central både i navnet og i menuen, hvor der lægges vægt på, at den røde, vandholdige grøntsag er frisk og tilstede i nærmest alle retter, undtagen desserten.

IMG_2910

Rossopomodoro er ideel til en venindefrokost, en hyggestund med din mor, eller som et sted, hvor du kan holde pause og fylde maven, inden du fortsætter en shoppetur.

Betjeningen er hurtig, høflig og opmærksom, også selv om du kommer på et travlt tidspunkt, som vi gjorde.

Restauranten lider dog en smule under sin placering. Det er svært at lave intime hyggehjørner på toppen af et kæmpe indkøbscenter med højt til loftet, og flere andre restauranter og caféer, der deles plads med.

Til gengæld er der en tagterasse, der omkranser Illums food court, og kan du få plads der, især på en varm sommerdag, vil vi anbefale, at du gør det!

IMG_2911

En svampegryde, vi vil have mere af

Rossopomodoro er et oplagt sted til en hurtig frokost under strøgturen, men vi tog os god tid og bestilte tre retter.

Til forret besluttede vi os for at bestille en helt klassisk bruchetta med tomat plus en med svampe, som begge blev serveret på et smukt stenbræt. Som I kan se på billederne, gjorde Rossopomodoro i det hele taget meget for at servere Instagram-venlige retter.

Rossopomodoros bruchetta er lavet på hjemmebagt brød, som dog lå lidt til den tørre side, og det var lidt svært at spise med champignoner og tomater på toppen. Til gengæld var tomaterne og basilikumbladene store og lækre, og den cremede svampesauce gav os helt klart lyst til at bede om hele gryden + en suppeske!

To slags bruchetta: Pomodoro og Funghi e Pancetta — 60 og 70 kr.

IMG_2905

Drinks skal der til

Skik følge eller land fly, som man siger. Da vi var på en italiensk restaurant, var der jo ikke noget mere nærliggende end at bestille end Aperol Spritz. Den orange drink oplever en ekstremt opadgående succes i Danmark i øjeblikket, men drinken er old news for italienerne, der har nydt den længe.

Rossopomodoros Spritz er frisk, lækker og har lige tilpas med alkohol i, til at SoMe-redaktøren kunne mærke det på tom mave.

Læs også: Aperol Spritz: Fra mormordrink til den mest instagrammede cocktail

Aperol Spritz: 75 kr.

IMG_2915

Pizzadejen er lige, som den skal være

Der er et bredt udvalg af salater, pizza og pastaretter, som du kan vælge fra enten den almindelig menu eller frokostmenuen. Vi besluttede os for at prøve to italienske klassikere: Pizza og pasta.IMG_2907

Pizza: Fru Fru

Pizzavalget faldt på specialpizzaen Fru Fru. Pizzaen var inddelt i tre smagsoplevelser:

Den første del af pizzaen var et lidt klassisk indslag, der fik god smag fra svine- og fennikelpølsen, knas fra friariellien og en svampet konsistens af den røgede mozzarella.

Den næste smagsoplevelse var baseret på røget mozzarella, tomatsauce af italienske blommetomater og sort peber. Her fik tomaten virkelig lov til at komme til sin ret, og det gav et dejlig frisk og rensende indslag til smagsløgene inden den tredje og sidste smagsoplevelse i pizzaen.

Den sidste del var domineret af en meget stærkt krydret og røget chilipølse med dertilhørende chiliolie. For god ordens skyld skal vi tilføje, at man bliver advaret på menukortet. Heldigvis er vi glade for stærk mad, og den kraftige smag fra chillien blev balanceret godt mod den cremede bøffelricotta og mozzarella.

Tredelingen af ingredienserne fungerede rigtig godt, og er ikke noget, vi er stødt på før. Men det, der virkelig adskilte Rossopomodoros pizza fra andre var dejen. Salt, sprød udenpå og bløde indeni, skabte dejen den perfekte ramme om pizzaen.

Pizza Fru Fru: 160 kr.

IMG_2908

Pasta: Gamberi e Ceci

Sort linguinepasta med kikærtesauce, pandestegte rejer, chili og ekstra jomfru olivenolie. Her indrømmer vi blankt, at det var en kombination af seafood-crush og udsigten til en ret med et spændende udseende, der fik valget til at falde på dette nummer på menuen.

Den sorte pasta bliver kogt al dente, hvilket vil sige knap så meget, som du måske plejer at gøre derhjemme. Er du helt med på the Italian way, vil det være forfriskende for dig at få en pastaret, der er, som en pastaret skal være.

Rejerne var helt perfekte, og kikærtesaucen et skægt indslag. Er du til krydret mad, vil du måske ønske lidt mere spark, end hvad denne ret kan præstere.

Pasta Gamberi e Ceci: 160 kr.

IMG_2909

Ægte, italiensk kaffe og dessert

Til dessert valgte vi en ricotta e cioccolato, som var en cremet mousse med chokolade og bøffel ricotta, toppet med hasselnøddekiks og friske røde bær. Moussen var frisk, men tung, som chokolademousse hurtigt kan blive. Til gengæld var bærrene et syrligt indslag, der gav desserten det sidste spark.

Den anden dessert var en smukt præsenteret cannoli siciliani. Retten er et traditionelt siciliansk wienerbrød, formet som et rør og fyldt med mousse af sød ricottaost, kandiserede frugter og chokoladespåner. Det var en delikat og sød afslutning på middagen og en dessert, som hører sig til på en italiensk restaurant.

Til desserterne fik vi sort kaffe, som var brygget til perfektion. Men kaffe er jo også en italiensk nationalsport, så man kunne næsten ikke have forventet det anderledes.

Ricotta e Cioccolato: 80 kr.

Cannoli Siciliani: 80 kr.

IMG_2906En anderledes italiensk oplevelse

Med lækker pizzadej, friske madvarer og anderledes retter er Rossopomodoro et besøg værd. Råvarerne er friske, og smagssammensætningerne nye. Det virker som om, at der er tænkt over tingene, og det kan man smage.

Betjeningen er høflig og opmærksom, hvilket desværre ikke er noget, man oplever alle steder i København, og det taler til Rossopomodoros fordel.

Til gengæld kæmper stedet lidt med sin beliggenhed på toppen af Illum, og prisniveauet ligger lidt for højt.

Rossopomodoro får fire stjerner for sin mad og sin betjening, og er helt klart et besøg værd.

IMG_2912 IMG_2913

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·