Læs også:

Close

Anmeldelse: Coldplay legede Parken varm

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 4

Coldplay endte deres europaturné med et glædeligt gensyn med Parken, storslået lysshow og regnbuekonfetti

Lysende armbånd, der blinker i forskellige farver i takt til musikken. Farverige kæmpeballoner kastet ud over publikum. Lasere, fællessang og en hyped Chris Martin. Sådan kan essensen af Coldplays besøg beskrives, sidste gang, de var her. Tilsæt regnbuekonfetti, og du har showet fra i år.

Det lyder måske lidt fladt, men hvis du har fulgt bare lidt med på de sociale medier de sidste to dage, ved du, at det på ingen måde er tilfældet. Coldplay vil måske gerne “try to fix you”, men hvorfor pille ved noget, der fungerer? Det lod til at være sloganet i Parken i år, og det har jeg – og resten af publikum, lod det til – det helt fint med.

Når Chris Martin siger “hop”, så hopper du

Coldplay havde en del at leve op til efter deres sidste besøg, men alle forventninger blev indfriet. Badutspringeren Chris Martin havde en fest, der smittede af på resten af stadion, og han havde os så meget i sin magt, at han kunne beordre folk til både at hoppe på kommando eller få hele Parken til at sætte sig ned.

Numre som “Paradise” og “Hymn for the Weekend” var aftenens absolutte højdepunkter. “Princess of China” kunne have været det – men velvidende at Rihanna dagen efter optræder i København, gik der en skuffelse gennem rækkerne, da det gik op for fansene, at sangerinden ikke kom på gæstevisit, og at vi i stedet måtte nøjes med pladeudgaven af Rihannas vers.

Hun var nok for dyrt at overtale til at optræde på et af sine egne numre. Det koster trods alt over 700 kroner at opleve hende på Refshaleøen i aften, torsdag.

En royal afslutning på verdensturnéen

Det britiske rockband opererede med hele tre scener, og til den sidste af de to danske koncerter, som også var afslutningen på europaturnéen, gav Chris Martin et ekstra nummer på den mindste af dem, placeret bagerst i salen. Sangeren inviterede Lianne La Havas (der sammen med Alessia Cara stod for opvarmningen) op på scenen til et cover at Princes “Sometimes It Snows in April”, og her virkede det et kort øjeblik, som om stadionet var endnu vildere med hende end med aftenens hovedpersoner.

Hver gang Lianne La Havas åbnede munden, hujede, heppede og klappede Parken, hvilket fik Chris Martin til et øjeblik at træde tilbage og lade hyldesten rulle ned til den britiske sangerinde.

Du kan se billeder fra Coldplay første optræden i Parken i galleriet herunder.

Galleri: Coldplay i Parken

· Mere fra samme kategori ·