Læs også:

Close

10 tips til regnvejrsdagen

Underholdning  | 

Her er 10 gode tips til indendørshygge, når den danske sommer svigter

Den længe ventede sommer er godt i gang. Det betyder normalt ture til stranden, grillhygge med vennerne og lange sommeraftener på terrassen, men de sidste par dage har det været køligt og vådt.

De første par dage er det måske meget hyggeligt at ligge under et tæppe og se sin yndlingsserie hele dagen, men den har man desværre hurtigt set, og de sociale medier er blevet tjekket mere end en gang for meget. Hvad gør man så, hvis man er lidt fantasiløs?

Vi har samlet ti ideer til, hvordan du kan slå tiden ihjel.

DIY-projekter med veninderne

Vejret er ikke lige til den strandtur, I havde håbet på, men det er der råd for. Det giver jer nemlig anledning til at være kreative. Så inviter veninderne, før de inviterer dig. Så er det dem, som skal ud i regnen :p

I kan lave jeres egne scrunchies. Det var ellers noget, der hørte halvfemserne til, men de har fået en revival, og det er faktisk supernemme at lave. Det kræver kun et stykke stof, lim og elastik:

I kan også lave hjemmespa og pleje jeres hud. Hvis du synes, det store udvalg af plejeprodukter til din hud virker lidt uoverskueligt, så bare rolig: Det behøver ikke at være så omfattende. Alt, du skal bruge, er nemlig at finde i køkkenet.

Spankie Valentine TV har lavet en DIY-video om hudpleje med ting fra køkkenet:

Gå i køkkenet

Dårligt vejr er en oplagt mulighed for at gå i køkkenet. Mad på bordet skal der jo, så hvorfor ikke prøve nogle nye opskrifter? Her er tre forskellige retter, som du kan lave til dig selv, eller når du vil imponere kæresten eller veninderne med en 3-retters menu.

Til forretten kan du udnytte sæsonens grøntsager og lave asparges i hjemmelavet hollandaise med krebsehaler.

Asparges i hollandaise er meget nemt og meget lækkert at lave. (Foto: Privat)
Asparges i hollandaise er meget nemt og meget lækkert at lave. (Foto: Privat)

Servér fuldkornstærte med gedeost, spinat og karameliserede løg som hovedret. Ikke nok med at den smager godt, den er også sund!

fuldkornstærte
Hvem kan sige nej til sådan en lækker tærte? (Foto: Privat)

… men der stopper det sunde så også. Vil du lave en dessert, der tager kegler, skal du prøve chokoladepavlova. Det er en dessert, som kommer i flere afskygninger, og du nemt kan sætte dit eget præg på.

Chokoladepavlova
(Foto: Petrina Tinslay, nigella.com)

Hvis aftenen skal spices op med lidt drinks, kan du finde inspiration her.

Nemme og bedste cocktails og drinks

Ryd op i klædeskabet

Når du pludselig har en masse tid på hænderne, kan du lige så godt udnytte noget den til at få ordnet de ting, du ikke har tid til i hverdagen.

Det virker måske ikke som det mest interessante, men det er en af de ting, man sjældent for taget sig sammen til at få gjort. Det kan nemlig være lidt af projekt, og måske har du lidt svært ved at skille dig af med tingene, for tænk nu, hvis du får brug for det …

Du står med en pæn bluse og nænner ikke at smide den ud, men du har ikke haft den på i over to år, så chancen for at det sker i år er ikke ret stor. Er det så ikke bedre, at andre får glæde af den?

Dit pæneste tøj kan du sætte til salg på nettet, eller du kan tage det med på loppemarked. Det, der måske ikke er så meget værd, kan du donere. Jo mere tøj, du kommer af med, desto mere nyt er der plads til.

Christina Mainz er nomineret for sin loppemarked app "Fleafinder", der spotter små og store hemmelige loppemarkeder.
Pas på, hvis du tager på loppemarked. Måske kommer du hjem med mere, end du tog af sted med. (Foto: Polfoto)

Du kan eventuelt opfordre din veninde til at rydde op i sit klædeskab og lave en tøjbyttedag ud af det. Så får I både ryddet op i jeres garderobe og måske noget nyt tøj. Win-win.

Læs en god bog

Var du vild med En flænge i himlen, kan vi varmt anbefalde Mig før dig. Måske har du allerede læst den eller hørt om den. Filmatiseringen kører pt. i biografen med Emilia Clarke og Sam Claflin i hovedrollerne.

Historien handler om 26-årige Louisa Clark, der mister sit job, men til trods for manglende kvalifikationer bliver tilbudt et nyt som plejer for 35-årige Will Traynor, der sidder i kørestol.

Will er blevet lam efter en motorcykelulykke. Han har helt mistet livsglæden og ønsker aktiv dødshjælp, men indgår en aftale med sin mor, Camilla, om, at han vil bruge seks måneder på at få livsglæden tilbage. Det er her, Louisa kommer ind i billedet, men ingen spoilers, så hvis du vil vide, om hun får overbevist ham om, at livet er værd at leve, må du læse bogen.

7-6-2016 "Me Before You" film stills Pictured: Sam Claflin, Emilia Clarke PLANET PHOTOS www.planetphotos.co.uk info@planetphotos.co.uk +44 (0)20 8883 1438
Louisa og Will i filmatiseringen af Me Before You. (Foto: Polfoto)

Neglekunst

Prøv kræfter som negleartist. Vil du gerne peppe neglene ekstra op her til sommer, skal der faktisk ikke så meget til. Alt, det kræver, er et par pensler og neglelak i nogle fine farver. Der er masser af inspiration på nettet, som for eksempel de her sommerlige negle med blomster.

Indendørs kultur

Hvis du ikke er bekendt med Kultunaut, er det ved at være på tide. Det er en online kulturguide med søgefunktion, hvor du kan finde frem til lige det, der interesserer dig, uanset hvor du befinder dig i landet.

Læs også: Kulturtilbud i juli: Gratis sommerhygge i din by

Podcasts

En rigtig god og hyggelig måde at bruge tiden på, er at lytte til podcasts – for eksempel mens du står i køkkenet eller bare ligger og slapper af under en plaid på sofaen. Ahh!

Apropos det der med at bruge tid, så er den ret godt brugt på at lytte til Karen Straarups podcast Spildtid, som jeg lige har opdaget. Lyt til hendes behaglige stemme på det første afsnit, som handler om pausen, her, og slap heeelt af.

Personligt lytter jeg selv altid til Filmnørdernes Hjørnes podcasts. En klar anbefaling til filmelskeren og dem, der bare gerne vil holde sig cinemajour på filmfronten, som de selv kalder det. 😉

Radioprogrammet Mads og monopolet, hvor Mads Steffensen sammen med et panel af tre kendte dansker hjælper lyttere med personlige dilemmaer, er selvfølgelig også anbefalelsesværdig. Afsnittene ligger som podcasts på DRs hjemmeside, og opfølgningen på lytternes problemer kan du læse på deres Mads og Monopolets facebookside.

Skanderborg Festival 2013: Smukfest 2013: Mads og Monopolet direkte fra festivalen:
Mads med Simon Jul, Stéphanie Surrugue og Sara Bro som dagens panel. (Foto: Polfoto)

Bingewatching under dynen

Gå i gang med et seriemaraton, eller afhold din egen filmfestival med dine egne favoritter. Hvis du er træt af de gamle travere, kan du finde inspiration på IMDB. Du kan også invitere et par veninder over til en god tøseserie som Pretty Little Liars, Girls, Orange Is the New Black eller par klassiske chick flicks som 10 things I hate about you og Mean girls.

Hvis jeg skal komme med en ultimativ serieanbefaling, skal du se serieversionen af Coen brødrenes Fargo, som du kan finde på HBO Nordic. Både sæson et og to er fantastiske. Jeg har sjældent været så begejstret for en serie, og venter utålmodigt på sæson tre, som først udkommer til næste år.

Spil

Feriehygge på gammeldags manér. Bræt- og kortspil er efterhånden gået for meget i glemmebogen, og er blevet noget, som kun hører campingferien til. Det er virkelig en skam, for det er faktisk rigtig sjovt, og noget man kan bruge flere timer på.

Hvis du ikke ligger inde med nogle brætspil, har flere byer fået brætspilscaféer, hvor du kan tage med vennerne ned og få godt slag  over en kop kaffe eller en øl.

Bastard café i København

Papas Papbar i Odense

Aarhus Brætspilscafé

Aalborg Brætspilscafé

Café Ludo i Rønne

partners, spil, brætspil, samvær, hygge, venner, familie, analog, digitalt, smartphone, fomo, fear of missing out, skærmfri, brætspilcafe, hint, sequence, politisk ukorrekt, dårligt selskab, cards against humanity, speak out, sig det videre,
Tag med vennerne på brætspilscafé. (Foto: /ritzau/)

Indendørs køkkenhave

Når du har tømt dit glas med syltetøj eller rødbeder, så lad være med at smide det ud. Der er nemlig en masse, det kan bruges til. Du kan for eksempel lave en lille urtehave til køkkenbordet. Alt, du skal bruge, er glas, muld og urtefrø. Hvis du ikke har så meget plads på køkkenbordet, kan du hænge dem op på væggen.

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·