Læs også:

Close
Er slanke-te på Instagram scam

Er slanke-teen på Instagram scam?

Sundhed, Underholdning  | 

Instagram vrimler med billeder af kendte og semikendte, der reklamerer for diverse former for te, der kan gøre din krop smækker – men er det scam? Du har måske allerede en ide om, hvad svaret er …

Slanke-te er steget i popularitet, efter nogle “kloge hoveder” har set markedsføringsideen i at betale idoler og kendte ansigter for at tage billeder sammen med den.
Mic

Tænk, hvis du rent faktisk kunne komme i form, få en flad mave og blive spændt helt op ved at drikke te. Det lyder lidt for godt til at være sandt, ikke? Derfor har vi kigget nærmere på al den megen slanke-te, som diverse kendte og ukendte Instagrammere reklamerer for.

Læs også: Guide: Sådan får du et perfekt Instagram-feed

De lover blandt andet, at teen er en nem og lækker vej til at få en udrenset krop og at tabe sig, men det er altså ikke så simpelt, som det lyder.

Har stjernerne haft god brug af teen?

Om promoterne overhovedet drikker den te, de viser frem bag et utal af filtre, er svært at sige. Men en ting ved vi: Mange af dem har en hær af folk bag sig, der sørger for, at de altid ser godt ud, spiser det rigtige, træner de helt rigtige muskelgrupper og så videre (og så kan vi helt ærligt ikke komme i tanke om et tidspunkt, hvor nogen af de her reklamesøjler ikke havde fantastiske kroppe).

https://www.instagram.com/p/BGO-Lb9q0Yc/

https://www.instagram.com/p/7Yp6AEJcxq/

Mange af de profiler, der deler billeder, hvor de skriver ting som “få en flad mave” eller “farvel til oppustetheden” har formentlig aldrig været oppustede. De har haft flade maver hele deres liv. Den smækre krop kom ikke med et trylleslag og en pose te.

Læs også: Mød Kayla Itsines: Instagrams ukronede fitnessdronning er kun 25

Og så er der sådan en som Khloé Kardashian, der har gennemgået en forvandling og er blevet strammet op. Det er sket med spandevis af træningstimer og hårdt arbejde, som hun har delt med verden på sine sociale kanaler. Alligevel “starter hun dagen med Fit Tea”. Hvem ved, måske gør hun. Eller måske tjener hun kassen på at skrive det i en sponsoreret post som denne.

https://www.instagram.com/p/BFjmYrfhRt4/?taken-by=khloekardashian

Bella Thorne er også en af de kendte, der promoverer slankete– og det selv om hun er en stor Hollywood-skuespillerinde, der blandt andet er kendt fra hitserien My Own Worst Enemy og Disney-serien Shake It Up. Alligevel lader hun til at have brug for penge fra sponsorater.

Det samme gælder Tyler J Blackburn fra Pretty Little Liars og en masse andre seriestjerner.

Derudover er der en masse “almindelige” mennesker, der har prøvet den slanke-te, stjernerne skamroser, og som kan berette om virkningen – og det er her, det bliver rigtig interessant: Når vi taler om virkningen.

Læs også: Disse grøntsager skal du ikke spise rå

– Støtte fra kendte på Instagram, YouTube, Facebook og andre platforme har katapulteret de her former for urtete ud til en verdensomspændende målgruppe. Det, som producenterne ikke får kommunikeret med deres positive delinger på sociale medier, er, at mange af teerne – og det vægttab, der bliver forbundet med dem – kommer af at drikke senna, som et er naturligt afføringsmiddel, skriver Broadly.

Virker slanke-te?

Men detoxing og naturligt afføringsmiddel – det lyder da som noget, der fungerer? Måske. Bare ikke på den måde, som folk prøver at bilde dig ind.

–Der er to typer detox: Den ene er hæderlig, den anden er ikke. Den anden er nemlig en hijacking af ordet, hvor iværksættere, kvaksalvere og charlataner bruger det til at sælge svindelbehandlinger, som angiveligt afgifter din krop for giftstoffer, som du skal have ophobet, forklarer Edzard Ernst, der er tidligere professor fra Exeter Universitet, til The Guardian.

https://www.instagram.com/p/BGR-k0jK0XB/

Der er altså ikke noget, der hedder “afgiftning af kroppen” med slanke-te – i hvert fald ikke som gør det bedre, end din krop kan helt af sig selv.

– Den sunde krop har nyrer, en lever, hud og endda lunger, som afgifter lige nu, siger Edzard Ernst.

– Der er ingen kendt måde – og da slet ikke gennem detox-behandlinger – som kan få noget, der virker så godt i en sund krop, til at virke bedre.

Læs også: Spiser du nok fedt?

Den te, som mange af kendisserne her på siden promoverer, indeholder det føromtalte naturlige afføringsmiddel senna (hej diarré og mavepine), moringa, som mætter og ses som en superfood, og guarana, der hæver blodtrykket, men altså ikke beviseligt får kiloene til at rasle af.

https://www.instagram.com/p/BDQ0bVuIatb/?taken-by=fielaursenofficial

Sådan taber du dig i stedet

Der er desværre ingen nem måde. Ellers ville vi nok alle sammen bælle te og nyde livet. Den sørgelige sandhed er, at du bliver nødt til at træne og tænke over din kost, hvis du vil opnå en spændstig krop. Der er ikke andet at gøre.

Heldigvis har vi her på MY DAILY SPACE en masse lækre og sunde opskrifter, der gør det lidt sjovere at spise fornuftigt – og hvis du ikke er til normal, kedelige træning, vil vi anbefale, at du kaster dig ud i barretræning.

Læs også: Helsevand er mere usundt, end du tror

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·