Læs også:

Close
Det skal du vide, når du er on a boat denne sommer

Det skal du huske, når du er ON A BOAT denne sommer

Nyheder  | 

Vi skal lige veksle et par ord med dig, unge dame. Det handler om sikkerhed, når du fester!

– I’m on a boat aaand it’s going fast aaand …

Det vil næppe komme bag på nogen, hvis du ender på en båd på et eller andet tidspunkt i løbet af sommeren – det er jo et perfekt sted at feste! Netop derfor er det en god ide, at du lige læser videre her, for dit (fest)liv er rent faktisk i fare.

To nye undersøgelser viser nemlig, at alle vi “fritidssejlere” er ret gode til at blæse på sikkerheden, når vi er til søs, og det er selvfølgelig en knalddårlig indstilling. Især når det kommer til redningsvesten kan det være svært at tage sig sammen til at ødelægge sit outfit.

Det er myter som “ulykker sker ikke i stille vejr”, der er farlige at gå rundt og tro på, for du kan sagtens falde overbord og drukne, selv om der ikke er vind (især hvis du er til søs i forbindelse med en fejring, som vi godt kunne mistænke dig for).

Ifølge Søsportens Sikkerhedsråd, som sammen med Trygfonden har stået for de to undersøgelser, sker flertallet af de alvorlige ulykker i stille vejr – i 2013 og 2014 var det 88 procent af ulykkerne.

Følg de fem sejlråd:

1. Lær at sejle
2. Hold dit grej i orden
3. Planlæg din tur
4. Hav en livline til land
5. Brug vesten

Sejlsikkert.dk

Du er på en båd: Own it!

Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden har besøgt 15 havne og talt, hvor mange der bærer sikkerhedsvest: 55 procent. Samtidig kan de se, at det sociale har virkelig meget at sige:

– Når én person ombord bærer redningsvest, bærer alle ofte redningsvest, hvilket ses i 46 procent af bådene. I 39 pct. af tilfældene er der ingen, der bærer vest på bådene. Så det betyder altså noget, at én ombord gå forrest og tager vesten på, siger Sten Emborg, sekretariatsleder i Søsportens Sikkerhedsråd.

– Man bør derfor først og fremmest bære redningsvest, som hjælper med at holde dig flydende i vandet. På den måde køber man sig tid til, at der bliver tilkaldt hjælp, eller at man bliver reddet op på båden igen. Det koster utroligt mange kræfter, at holde sig oven vande, særligt hvis vejret er lidt hårdt, så selv om der er personer tilbage på båden, er det ikke altid, at de kan nå at stille noget op.

Her er vores råd: Own it! En sikkerhedsvest passer måske, måske ikke til dit look, men du er jo ON A BOAT! Gå hele vejen, og vær sailor for en dag. Hvem ved, måske overlever du endnu en sommer.

Læs mere på sejlsikkert og se en af Trygfondens kampagnefilm her:

Oooog her kommer du i stemning:

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·