Læs også:

Close

Sandra wakeboarder: Kvinder skal ikke altid være så pæne

Mit liv, Nyheder  | 

Sandra har droppet klassisk idræt til fordel for wakeboarding. Det er udfordringen og sammenholdet, der gør det sjovt. Kast dig ud i det, du kan sagtens, siger hun

Sandra Højby Jensen har aldrig været en af de piger, der dyrker meget sport. Hun har prøvet kræfter med fitnesscenteret flere gange, men er altid faldet af på den igen, fordi det ikke interesserede hende at stå og svede i et center. 

Men tilbage i 2014 var Sandra på ferie i Tyskland med sin mand, og det var her, hun prøvede wakeboarding for første gang.

– Jeg prøvede en enkelt gang, men gav hurtigt op, fordi jeg syntes, det var for svært. Jeg ville kunne det med det samme, siger Sandra.

Da Sandra kom hjem fra Tyskland, tog hun ud i Copenhagen Cable Park med sin mand og gav sporten en chance mere.

– Jeg mødte en anden kvinde, der også var ny. Vi fulgtes ad og gejlede hinanden op til at prøve igen og igen. Det var superfedt. Og der var bare sådan et godt sammenhold derude. Hver gang en nybegynder kunne noget nyt, kom der opmuntrende tilråb, og der blev delt highfives ud. Og jeg fandt ud af, at det slet ikke er så svært, hvis først man accepterer, at det skal ske i små skridt ad gangen – eller en bøje ad gangen om man vil, fortæller Sandra.

Læs også: Kvinder rider bølgerne som aldrig før

Sandra SUP-surfer også. (Foto: Privat)
Sandra SUP-surfer også. (Foto: Privat)

Du er dig selv sammen med andre

Siden er Sandra blevet bidt af vandsport og dyrker både wakeboard og SUP-surf. Hun har også prøvet kitesurfing en enkelt gang. Og hvis man spørger, hvad det er, der er fedt ved vandsport, er svaret klart:

– Det fede ved den type vandsport er, at man er sig selv. Det er en individuel sport, men alligevel er man et team, fordi der er så godt sammenhold – og man udfordrer hele tiden hinanden, fortæller Sandra.

Og så bliver hovedet også tømt for tanker.

– Når jeg er på vandet, skal jeg koncentrere mig om svingene, min teknik, og om at nyde det adrenalinsus, jeg får. Det får mig væk fra de tanker og bekymringer, der ellers måtte fylde i hverdagen. Og så er der bare et eller andet helt specielt ved at kunne kaste sig ud på vandet, mærke vinden i håret og suse derudad. Jeg føler, at jeg kan klare alt, når jeg har clearet et nyt rail (klaret en  bane, red.) eller landet et nyt trick. Du er i naturen, du får vind og vand i håret, så det er på en eller anden måde ret meditativt – til trods for at kablet kører med pænt mange kilometer i timen.

Læs også: Forskning: Gamle kønsroller præger idrætten

Sandra på wakeboard. (Foto: Polfoto)
Sandra på wakeboard. (Foto: Privat)

Makeuppen løber

Spørger man Sandra, om det er en særlig type kvinde, der dyrker vandsport, siger hun nej. Men der er nogle ting, man skal være forberedt på:

– Du skal have lyst til at udfordre dig selv og være ligeglad med makeuppen, for mascaraen sidder nede på kinderne rimelig hurtigt. Frisuren kan du godt glemme alt om. Du kan få nogle knubs, når du lander forkert, og du skal kunne rejse dig igen, siger Sandra.

Hun er overbevist om, at flere kvinder vil elske vandsport, hvis først de prøver det.

– Kvinder skal give sig selv lov til at være lidt mere vilde. Vi skal ikke være så pæne alle sammen. Bare kast jer ud i det. Sportsgrene som wakeboarding og kitesurfing er stadig en meget mandsdomineret sportsgren. Måske fordi mænd af natur ikke er bange for at kaste sig ud i alt muligt, mens kvinder generelt er mere forsigtige. Men man behøver altså ikke at være en actionmand for at være seje på vandet, slutter Sandra.

Læs også: Mød Kayla Itsines: Instagrams ukronede fitnessdronning er kun 25

Sandra har gået til vandsport i to år. (Foto: Privat)
Sandra har gået til vandsport i to år. (Foto: Privat)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·