Læs også:

Close

Rejsen til Australien

Mit liv, Rejser  | 

Bliver du student i juni, og kunne du godt tænke dig at tage ud på et eventyr, så skulle du måske overveje Australien!

Jeg rejste til Sydney i mit sabbatår, som efterhånden er ved at være nogle år siden.

Mange er mere fornuftige, end jeg var. De sparer op, inden de rejser ud i verden – men jeg tog en chance og rejste af sted med et lovet job i Sydney, ingen returbillet, og kun 1.500 kr. på kontoen. Min mor var lidt bekymret, men jeg er bare ret spontant anlagt, og hun vidste, hun ikke kunne tale mig fra det. 😉

IMG_7347

Det mest fantastiske år i mit liv

Selv om der var nogle op- og nedture med folk, som snød mig og ikke betalte min løn, så endte jeg alligevel med at have den mest fantastiske tur i mit liv.

Efter nogle måneder fandt jeg en familie som søgte en Au Pair. Det endte dog med, at jeg bare boede der og arbejdede som tjener ved Opera Huset – det er da noget af et job at kunne skrive på cv’et! Udover at jeg havde et fedt job, så mødte jeg også nogle mennesker, som står mig meget nært i dag. Jeg har både gode veninder derfra og nu også en ekstra ”familie”, som jeg holdt jul og nytår med sidste år.

Læs også: Venedig: Seks tips til en sublim kæresteferie

Jeg tog mit sabbatår i Australien, da min mor havde boet der i seks år, og jeg gerne ville opleve landet efter alt, hvad hun havde fortalt. Jeg valgte at rejse alene, da jeg vidste, at jeg på den måde ville udvikle mig mest, samt få en masse nye bekendtskaber. Det var noget, jeg på daværende tidspunkt havde brug for, og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Så hvis du skal ud at rejse, så overvej, om det er noget, du har brug for at gøre alene, eller om du skal have en god veninde med. Det vigtigste er at gøre det, du har lyst til.

Jeg elskede bylivet i Sydney, og der var altid noget at lave. Efter nogle travle dage i byen tog vi ofte ud på diverse strande, hvor man kunne blive en hel dag og lade op. Disse strande er bestemt et besøg værd og ligger alle i nærheden af storbyen: Bondi, Coogee, Camp Cove, Manly og Shelly beach.

IMG_2428
Udsigt fra Botanisk have, Sydney. (Foto: Privat)
IMG_2541
Darling Habour, Sydney. (Foto: Privat)

Jeg tager af sted

Først skal du finde ud af med dig selv, hvor lang din tur skal være, og jeg ville personligt ikke vælge at rejse under en måned i landet. Det er simpelthen et alt for stort et land!
Jeg boede der i 10 måneder, og jeg var aldrig rundt med rygsæk, som mange andre, eftersom jeg heller ikke havde sparet noget op.

Sydney blev mit andet hjem, og jeg endte med at bo der alle 10 måneder, hvor jeg tog ud at rejse ind imellem. Australien har jo alt fra ørken til tropiske regnskove og snelandskaber om vinteren – ja, jeg sagde sne! Du vil blive overrasket over, hvor meget der er at se, og det at leje en bil selv kan virkelig være en god idé. Så bestemmer du selv, hvor længe du vil være de forskellige steder. Derudover så endte vi med at køre i to dage, uden vi så et eneste menneske, hus, eller dyr. Dét er altså også en speciel oplevelse!

Læs også: Pas på med at tage billeder af dit bordingpas

Der findes ikke noget dårligt tidspunkt at tage af sted, eftersom klimaet er forskelligt i hele landet. Du skal dog undersøge, hvornår det er bedst at rejse i forhold til vandfald og andre naturfænomener, da det kan variere meget.

Mens du er i Sydney, skal du udforske byen og tage så lidt offentlig transport som muligt, når du alligevel er i centrum. Dette er generelt et godt tip til ekstra motion på ferien, plus du ser meget mere af byen på gåben! Sydney har så mange smukke strande, parker, havne og gader. Så på med de gode sneakers og få én på opleveren i storbyen.

Når du alligevel er rejst om på den anden side af jorden, så skal du prøve at surfe! Det er noget af det sjoveste, jeg nogensinde har prøvet, og jeg blev faktisk ret god til det! Men det kræver virkelig sin tålmodighed, da det er både er svært teknisk og jo stærkere krop du har, jo nemmere er det! 😉

IMG_3197
Wave Rock, Western Australia. (Foto: Privat)

Dette indlæg er ikke ment som en guide til alle de ting, du skal se, for så bliver du først færdig med at læse i næste uge. Der er mange ting at opleve i dette land og vigtigst af alt; så udviklede jeg mig utrolig meget på denne tur.

Brug dit sabbatår på noget, du tror, vil gøre dig glad! Brug det på at opleve – om det er herhjemme i Danmark, på den anden side af jorden, eller bare i et af nabolandene, så gør det, der er bedst for DIG.

IMG_3151
På vej til Perth. (Foto: Privat)

Læs også: Stockholm-guide: De bedste caféer og shoppesteder

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·