Læs også:

Close
Boligfavoritter

Redaktionens boligfavoritter

Bolig  | 

Redaktionen på MY DAILY SPACE har udpeget deres personlige boligfavoritter, som strækker sig fra højtelskede arvestykker til fede genbrugsfund

Det kan være svært at forklare, hvorfor nogle ting rammer dybere ind i hjertekulen end andre – for det er sjældent hverken de smukkeste, mest iøjenfaldende eller mest værdifulde ting i hjemmet. Her deler redaktionen på MY DAILY SPACE hvilke boligfavoritter fra deres egne hjem, de helst ville redde med ud af en brændende bygning.

En kærlighedskommode med historie

– Jeg har en vaskeægte kærlighedskommode i stuen, som flyttede ind hos mig for tre år siden. Den er et arvestykke fra min oldefar på min fars side og har den fineste, hjerteformede nøgle. Tidligere har den boet hos både mine bedsteforældre og mine forældre, og jeg tror aldrig, at jeg kommer til at skille mig af med den. I hvert fald ikke før den måske flytter hjem til næste led i arverækken en dag. Den er simpelthen for flot til at give op på!

Benedikte, SoMe-redaktør

Benes kommode

 

Lampen, jeg aldrig skiller mig af med

– Min italienske designerlampe har fulgt mig de sidste 12 år og betyder rigtig meget for mig. Jeg fik den af min mor, da jeg var 15 år gammel, og siden har den haft en central plads i alle mine hjem. Jeg synes, at den er helt speciel og unik, og så minder den mig om min ungdom og ikke mindst om min dejlige mor.

I dag hænger den og troner over trappen i vores nye hus i Taarbæk og spreder det smukkeste lys, som kommer til at ligne en blomst på væggen. Det har godt nok taget min kæreste fem år at acceptere den, men nu elsker han den også. Så det var udholdenheden værd!

Anna, livsstilsredaktør

annas lampe

 

Det perfekte spisebord til min lille stue

– Okay, indrømmet: Så snart jeg nåede til at skulle udpege min egen yndlingsboligdims, fortrød jeg åh så bitterligt, at jeg overhovedet fandt på at skrive denne artikel. For helt ærligt; jeg elsker enhver dims, ethvert maleri og ethvert møbel i mit bette hjem (man er vel ikke boligredaktør for ingenting). Så jeg har valgt én ud af mangemange yndlingsting, som du blandt andet kan se i denne artikel.

I denne omgang har jeg valgt at fremhæve mit spisebord, og det er af flere årsager. For det første elsker jeg cognacfarven på marmorpladen. Jeg elsker den faktisk mere og mere. For det andet passer det perfekt i form og størrelse til karnappen i min stue, der i det hele taget er et lidt drilsk rum at indrette. For det tredje har jeg betalt – hold fast – 400 kr. for det. Ja, sølle 400 DKK har jeg sluppet for det mest perfekte mamorspisebord til mit hjem. Og så træder jeg ikke mere i dét!

Josephine, livsstilsredaktør

joses bord

Læs også: Hjemme hos boligredaktøren –genbrugsguld og farverig samlermani

 

Verdenskortet, som gør mig nysgerrig på verden

– Min favoritting i hjemmet er mit store verdenskort, som min kæreste havde med, da vi flyttede sammen. Kortet hænger centralt i lejligheden og kan ses fra alle hjørner på lejlighedens førstesal. Det er et gammelt kort, som viser Sovjet og Vestbredden på en anden måde, end moderne kort gør.

Det gør mig eventyrlysten og er en god samtalestarter – alle har en rejse, de mindes, når de kigger på det. Ikke mindst gør det mig både klogere og nysgerrig på verden. Man finder ud af, hvor tæt verdens nationer egentlig ligger på hinanden, og det kan også give lidt overblik, når der er nyheder om det store udland. Mange tanker om drømmerejser er startet på det kort – blandt andet min næste ferie, der bliver et roadtrip gennem Italien.

Camilla, nyhedsredaktør

camillas kort

 

Radiatorskjuler og kunstværk i ét

– Jeg elsker det gamle kaminsted i min lejlighed, som i dag fungerer som radiatorskjuler og indbygget kunstværk. Det buede indhak bag radiatorskjuleren kommer endda med en lidt sjov historie:

Da jeg overtog lejligheden, var hele væggen malet hvid. Et års tid efter var der pludselig gule render langs tapetet, som viste sig at stamme fra en vandskade, som ingen kunne lokalisere. Det betød, at jeg havde det der tis-gule tapet i et halvt år, til der en dag fossede vand ned langs væggen. Loftet måtte brækkes op, og vi fandt skaden oppe hos overboen. I perioden, hvor væggene skulle tørre helt, nåede jeg at forelske mig i den rå væg, der havde samlet de smukkeste farvemønstre fra alt det tapet, der har siddet på den i årenes løb.  Det endte med, at jeg valgte at bevare væggen i buen bag radiatorskjuleren, og jeg elsker stadig at se på den.

Tina, chefredaktør

tinas radiatorskjuler

 

Læs også: 10 ideer til messing i indretningen

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·