Læs også:

Close

#OrlandoSkyderierne: Flere springer ud efter angrebet – og andre udviklinger i sagen

Nyheder  | 

Flere springer nu ud på de sociale medier som reaktion på angrebet mod homobaren Pulse. Vidner siger, at gerningsmanden ofte besøgte homobar, og flere er vrede over ikke at måtte give blod til ofrene for #OrlandoSkyderierne

Siden Omar Mateen gik ind på homonatklubben Pulse, hvor han skød og dræbte 49 mennesker og sårede mere end 53 klubgængere, er støtten til ofre, pårørende og LGBTQ-miljøet strømmet ind.

Læs også: #OrlandoSkyderierne: Forstå sagen på 1 minut

Senest har det fået flere til at springe ud på de sociale medier. Årsagen? De vil vise, at LGBTQ-mennesker er en stor andel af befolkningen – med forskellige hudfarver, køn, aldre og ikke mindst tiltrækninger.

LGBTQ står for lesbian, gay, bi, trans og queer.

Ashley Connick var ifølge Buzzfeed News en af de første til at springe ud efter angrebet. Ashley Connick er 28 år, advokat og bor i De Forenede Arabiske Emirater. Og så er han biseksuel. Det fortalte han hele verden, da han lagde de biseksuelles flag på sin Twitter og skrev:

– Jeg har aldrig “været ude”. Men i dag står jeg stolt og offentligt sammen med mine søskende af alle køn over hele verden.

– Jeg blev dybfølt ked af invasionen af et helligt og sikkert sted, da jeg så nyhederne i går. Jeg følte, at det var meget vigtigt at blive mere synlig for at få folk til at forstå, at alle har brug for at kunne føle sig sikre, og at der overalt er mennesker, som er påvirkede og er en del af det her miljø, sagde Ashley Connick til Buzzfeed News.

Han tilføjede, at han gerne ville vise, at LGBTQ-miljøet er større og bredere, end mange er klar over, og være med til at stoppe fanatikere i at marginalisere miljøet.

Ashley Connick er langt fra den eneste, der er sprunget ud. Siden angrebet er flere og flere begyndt at vise deres støtte til LGBTQ-miljøet ved at springe ud selv på #GaysBreakTheInternet og #QueersBreakTheInternet.

rødt hjertegult hjerte 2grønt hjerte 3blåt hejrte 4 lilla billede 5 

Orlandos homoseksuelle mænd må ikke donere blod efter angrebet

Orlandos homoseksuelle mænd har meldt sig som bloddonorer til de ofre, der stadig kæmper for deres liv efter terrorangrebet på natklubben Pulse. Men det, der skulle være en måde at bearbejde sorg og bekymringer over deres kærester og venner, der har været ofre for Omar Mateens skyderier, er i stedet blevet til vrede og frustration.

Dette skyldes, at loven har strenge restriktioner på bloddonerer for at undgå HIV-smitte, og homoseksuelle mænd må kun give blod, hvis de ikke har haft sex med en anden mand i et år.

– Jeg er gift. Jeg er bøsse og selvfølgelig seksuelt aktiv med min mand. Men jeg er uegnet til at give blod. Så på et tidspunkt, hvor mine medmennesker har mest brug for min hjælp, kan jeg intet gøre. Det er meget frustrerende, sagde Rob Domenico, der er bestyrelsesmedlem og cheffundraiser for The Center, der er Orlandos primære LGBTQ-fællesskab.

Folk står i kø i Orlando for at donere blod til de 53 ofre, der på nuværende tidspunkt kæmper for deres liv. (Foto: Polfoto)
Folk står i kø i Orlando for at donere blod til de 53 ofre, der på nuværende tidspunkt kæmper for deres liv. (Foto: Polfoto)

Læs også om mindehøjtideligheden for ofrene på Pulse: MY DAILY NEWS: 14. juni 2016

Gerningsmand kom i homomiljøet

Et par dage efter Omar Mateen begik det, der beskrives som det værste angreb på amerikansk jord siden 11. september, var Mateen ofte gæst på homoklubben Pulse. Der er der flere vidner, der nu bekræfter.

De fortæller, at Mateen var på klubben flere gange, at han ofte var fuld og talte om sin familie. Nogle siger endda, at de har vekslet ord med Omar Mateen på en dating-app for homoseksuelle.
FBI er stadig ved at fastslå om Omar Mateen besøgte Pulse som research inden sit angreb, eller om han kom der for sin fornøjelses skyld.
Informationerne er særlig interessante i forhold til Omar Mateen, fordi hans far fortalte pressen, at sønnen gik ind på Pulse og skød adskillige mennesker, efter han havde set to mænd kysse på åben gade og var blevet rasende over det.
– Det er den samme fyr. Han er kommet i den her bar i mindst tre år, siger Chris Callen, der ofte kom på Pulse.
Omar Mateen er den formodede gerningsmand bag angrebet i Orlando, der har kostet flere mennesker livet. (Foto: All Over).
Omar Mateen er den formodede gerningsmand bag angrebet i Orlando, der har kostet flere mennesker livet. (Foto: All Over).
Kilder: Twitter, Buzzfeed, Gawker.com, Canadian Press, Orlando Sentinel, AFP , USA Today og Yahoo News.

· Mere fra samme kategori ·

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk