Læs også:

Close
rabarber kompot

Opskrift: Rabarberkompot

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

Endelig blev det tid til rabarber! De er så nemme at arbejde med, og der skal ikke den store kok til at lave noget lækkert med dem

I går lavede jeg en opskrift på en nem rabarberkompot, som jeg nu vil dele med jer.

Rabarber er en virkelig sund og fiberrig råvare, og selv om mange tror, at rabarber er en frugt, er det faktisk en grøntsag.
Rabarber er både sunde og lækre at bruge i mad og indeholder ikke ret mange kalorier, men derimod en masse fibre, plantenæringsstoffer og C-vitaminer. Stænglerne er røde, og det skyldes deres høje indhold af anthocyaniner, som har antioxidanteffekt i kroppen.
Rabarber er syrlige i smagen, da de indeholder en del oxalsyre. Ofte skal oxalsyrens skarpe smag modsvares af store mængder sukker, men jeg har lavet en rabarberkompot, hvor sukkerindholdet er lavt, men den smagsmæssige oplevelse i top. Hvis du helt vil undlade sukker, så smag eventuelt til med honning, sødemiddel, etc. Jeg bruger selv aldrig sødemiddel, da jeg synes, det får en kunstig smag.
Det skal du bruge:
– 8 dl rabarber
– 2 spsk rørsukker
– 2 vaniljestænger

Fremgangsmåde:

  • Skyl dine rabarber i koldt vand, og skær dem i 1 cm tykkelse. Husk ikke at smide enden ud, da den er fyldt med god smag – rens den blot
  • Smid rabarber, rørsukker og vaniljestænger (korn og bælg) i en gryde, og lad det stå i 20-30 minutter. Så kan rabarberen stå og suge det søde
  • Varm langsomt op, og rør konstant, mens du sætter varmen op
  • Det tog cirka 10 minutter, før min kompot var lidt udkogt. Du bestemmer selv, hvor udkogt du vil have din kompot – jeg synes selv, at det er lækkert, når det er lidt chunky

Spis din kompot sammen med en ostemad, havregrød eller pandekager. Det er også superlækkert sammen med aftensmaden!

God fornøjelse 😉

DSC_1509

 

· Mere fra samme kategori ·