Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 8. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Et stigende antal unge melder sig ind i politik

Imens medlemmerne flygter fra moderpartierne, strømmer de unge til ungdomspartierne. Faktisk viser tal fra Dansk Ungdoms Fællesråd, at tilgangen til ungdomspartierne er vokset med 50 procent siden 2006. Det skriver P4 Østjylland.

Det er især blå blok, der mærker et ungdommeligt medlemsstrøm. Liberal Alliances Ungdom, Konservativ Ungdoms Landsorganisation, Venstres Ungdom og Dansk Folkeparti er vokset i nævnte rækkefølge.

– Nogle gange er det meget svært at finde ud af, hvad moderpartiet mener. Der har vi som ungdomsparti den fordel, at vi kan sige tingene mere direkte og bramfrit. Det tiltrækker en masse mennesker, der måske ikke vidste, at de var konservative, tror jeg, siger lokalformanden for Konservativ Ungdoms Landsorganisation i Aarhus, Anders Storgaard.

Lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet, Klaus Levinsen, er enig i, at det er den klare kommunikation og tydelige holdninger, der kan forklare medlemstilstrømningen til ungdomspartierne.

– Det er partier, der er kendt for at kommunikere med større ideologisk tydelighed end de gamle partier som Socialdemokraterne, Venstre og Radikale. Den tydelige, og nogle gange provokerende, måde at kommunikere på, har en større appel til unge vælgere, siger han til P4 Østjylland.

P4 Østjylland

Danske unge er vilde med politik. (Foto: Polfoto)
Danske unge er vilde med politik. (Foto: Polfoto)

Gadefesterne er reddet til næste års Distortion

Distortion har solgt flere gadearmbånd end de skulle. Nærmere bestemt 11.171 armbånd er indtil videre talt op. Der mangler endnu optælling fra nogle forhandlere, men det er altså vel over de 10.000 festivalen sagde, at de skulle have solgt for at kunne finansiere gadefesten næste år. Det skriver I Byen for Politiken.

Gadearmbåndet giver adgang til nogle fordele, eksempelvis fri øl ved udvalgte events og luksustoiletter til selve festen. Thomas Fleurquin, der er ophavsmand og direktør på Distortion, lover, at fordelene fortsat vil være tilknyttet gadearmbåndet.

– Pengene er rigtig godt givet ud, uanset om vi har nået minimum-målet: Jo flere penge vi har, jo flere toiletter. Des smukkere bliver festen, og des bedre blir fordelene til næste år, siger Thomas Fleurquin.

I Byen for Politiken

Gadefesterne fortsætter til næste år, for Distortion har solgt mere end 10.000 gadearmbånd. (Foto: Polfoto)
Gadefesterne fortsætter til næste år, for Distortion har solgt mere end 10.000 gadearmbånd. (Foto: Polfoto)

Sidste redningshund fra 9/11 aflivet

Den sidste redningshund fra 9/11 er blevet aflivet i Texas, 16 år gammel i hundeår – 119 i menneskeår. Det skriver khou.com.
Bretagne var kun to år gammel, da hun kom på sin første mission som redningshund, hvor hun i ti dage hjalp sin hundepasser med at lede efter ofre i murbrokkerne efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001.
Redningshunden var kun nogle få måneder fra sin fødselsdag, men blev aflivet på grund af et skrantende helbred – blandt andet dårlige nyrer.
Bretagne var en højt elsket hund med en lang karriere bag sig, og da hun skulle gå sin sidste tur ind til dyrlægen, stod 24 brand- og politifolk langs stien op til klinikken og gjorde honnør for den aldrende retriever. Da Bretagne havde åndet ud, blev hun svøbt i det amerikanske flag, inden hun blev båret ud af klinikken.
Inden Bretagne skal begraves, vil hun undergå en sidste undersøgelse. Redningshunden var nemlig del af et forskningsprojekt, der undersøger de fysiske følger for de mennesker og dyr, der gik rundt i murbrokkerne efter angrebet.
khou.com
Brand- og politifolk viser redningshunden Bretagne den sidste respekt. (Foto: Polfoto)
Brand- og politifolk viser redningshunden Bretagne den sidste respekt. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·