Læs også:

Close
økonomi, penge, tid, arbejde, balance, familie, venner, unge, ung, karriere, uddannelse, shopping, rejser, oplevelser, liv, leve, opsparing, budget, invester, investering,

MY DAILY NEWS: 7. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Flere unge starter arbejdslivet med tidsbegrænsede ansættelser

Et stadigt stigende antal unge starter deres karriere med midlertidige ansættelser i projekter, som vikar eller på tidsbegrænsede kontrakter. Det skriver Ugebrevet A4.

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2008 var 58.000 personer i alderen 25 til 34 år, som var i et midlertidigt job. Syv år senere i 2015 var det tal steget til 64.000 personer. Altså er 13 procent af de unge ansat midlertidigt.

– Det er en kedelig måde for unge at starte arbejdslivet på, når man skal hutle sig igennem fra småjob til småjob, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

Simon Tøgern mener, at det er træls hele tiden at skifte mellem ansættelser. Han bakkes op af formanden for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen.

– Unge løst ansatte fortæller os, at de har fravalgt at få børn eller købe bolig, fordi deres økonomiske situation er alt for usikker. Det er faktisk nogle ret store livsbeslutninger, de ikke kan tage, siger hun.

Ugebrevet A4

Mange unge starter deres karrierer i midlertidige ansættelser, og antallet stiger. (Foto: Polfoto).
Mange unge starter deres karrierer i midlertidige ansættelser, og antallet stiger. (Foto: Polfoto)

Museum ændrer titler på kunst med ordet “neger” og “hottentot” i

Statens Museum for Kunst vil ikke længere have kunst hængende, hvor titlerne indeholder ordene “neger” og “hottentot”.  I stedet vil museet bruge neutrale ord som afrikaner og afroamerikaner. Det skriver Ritzau.

I alt er titlerne på 14 kunstværker ændret. Det skriver Politiken. Ændringerne skal sikre, at ord, som europæere brugte til at beskrive etniske grupper bliver undgået i højere grad. Dette sker blandt andet, fordi ordene opfattes som stødende idag.

– Vi har lavet en stikprøve i vores database for at se, om vi kunne finde ord, som i dag er stødende og utidssvarende, siger Peter Nørgaard Larsen, samlings- og forskningschef ved Statens Museum for Kunst til Ritzau.

– Vi fandt ordet neger 13 gange, og vi fandt også ordet hottentot en enkelt gang. De er blevet ændret til afrikaner, siger han til Politiken.

Statens Museum for Kunst gemmer de gamle titler, og hvis ordene er en del af originaltitlen vil de stadig være skrevet på skiltet ved kunstværket, dog nedenunder den nye titel.

/ritzau/ og Politiken

Karel van Manders maleri "Negerhoved" skifter titel til "Hoved af en afrikaner". efter Statens Museum for Kunst har besluttet at erstatte ordene neger og hottentot med afrikaner og afroamerikaner. (Foto: Polfoto).
Karel van Manders maleri “Negerhoved” skifter titel til “Hoved af en afrikaner” efter Statens Museum for Kunst har besluttet at erstatte ordene “neger” og “hottentot” med “afrikaner” og “afroamerikaner”. (Foto: Polfoto)

Tyrkiets minister i modvind efter udtalelser om kvinder

Fød mindst tre børn hver, og prioriter dem før karrieren. Det er Erdogans råd til tyrkiske kvinder. Faktisk mener præsidenten, at en kvindes liv ikke er fuldkomment, hvis hun ikke får børn. Det sagde han i en tale i forbundet Tyrkiets Kvinder og Demokrati Forbund (Kadem) ifølge Ritzau og AFP.
– At afvise moderskabet betyder at opgive humanitet, siger han.

Udtalelserne om kvinder, køn og samfund har fået Tyrkiets præsident i modvind, og mandag demonstrerede tyrkiske kvinder mod Erdogans holdninger.

Det er ikke første gang, at Tyrkiets præsident bringer sind i kog med sine udtalelser. I den seneste tid er han kommet med en stribe kontroversielle udtalelser.

Erdogan har blandt andet sagt, at kvinder ikke er fuldendte, før de har født børn. De skal helst føde mindst tre, fordi præsidenten gerne vil se tyrkiets 78 millioner store befolkning vokse yderligere. Derudover har præsidenten udtrykt, at p-piller ikke hører hjemme i et tyrkisk samfund, at abort skal gøres ulovligt, og at kvinder og mænd ikke er lige.

Selv om præsidenten siger, at han støtter kvinder, der gerne vil gøre karriere, har han alligevel nogle holdninger til kvinders rolle i hjemmet. I sin tale i forbundet Tyrkiets Kvinder og Demokrati Forbund sagde han også:
– En kvinde, der siger, at hun ikke vil være mor, fordi hun arbejder, afviser faktisk sin femininitet. En kvinde, der afviser at blive mor, og som afstår fra at være i huset, uanset hvor meget succes hun har i arbejdslivet, er mangelfuld, ukomplet.

/ritzau/AFP

Tyrkiske kvinder demonstrerer mod den tyrkiske præsident Erdogan og hans udtalelser om kvinders roller i samfundet. (Foto: Polfoto).
Tyrkiske kvinder demonstrerer mod den tyrkiske præsident Erdogan og hans udtalelser om kvinders roller i samfundet. (Foto: Polfoto)

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·