Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 6. juni 2016

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Bredt forlig om gymnasiereform

Formanden for danske gymnasielærere, Annette Nordstrøm Hansen, er ikke imponeret over ambitionsniveauet i den nye gymnasiereform og er særlig kritisk overfor karakterkravet. Det skriver Gymnasieskolernes Lærerforening i en pressmeddelelse.

Hun er dog positiv over, at reformen på flere områder er blevet mere bred, end regeringen oprindeligt havde lagt op til.

– At det er et bredt forlig giver forhåbentlig ro om sektoren, og det er der stort behov for. Der har været alt for stort fokus på karakterkrav, og dermed på, hvordan man kan udelukke eleverne og begrænse deres valg, frem for, hvordan man kan øge kvaliteten i uddannelserne. Bortset fra bedre forhold for det tværfaglige arbejde og mundtligt forsvar for den store skriftlige opgave er der ikke meget, man kan pege på, der forbedrer kvaliteten i gymnasieuddannelserne. Det er langt fra så visionært, som man kunne have ønsket sig, siger hun.

Det er regeringen, Socialdemokraterne, DF, Liberal Alliance, Radikale Venstre, SF og Konservative, der har indgået forlig om gymnasierne.

Gymnasieskolernes Lærerforening

Et bredt flertal er blevet enige om en ny gymnasiereform (Foto: All Over).
Et bredt flertal er blevet enige om en ny gymnasiereform. (Foto: All Over)

Muhammad Ali er død 74 år gammel

Bokselegenden Muhammed Ali døde fredag aften på et hospital i Phoenix, Arizona. Det skriver NBC News. Den tredobbelte verdensmester blev 74 år gammel.

– Efter en 32 år lang kamp mod parkinsons er Muhammad Ali død i en alder af 74 år, siger talsmand Bob Gunnell ifølge NBC News.

Bokseren har i  mange år lidt af hjernesygdommen Parkinsons, der har påvirket bokserens taleevner og fysiske kunnen. Han har været indlagt flere gange tidligere, og i fredags blev han det på grund af vejrtrækningsproblemer.

Muhammed Ali har gennem karrieren været kendt for sine markante holdninger i forhold til borgerrettighedssagen i USA. Han har også haft mange navne.

Flere har kaldt ham verdens bedste bokser nogensinde. Selv kaldte han sig The Greatest, og han gik under navnet Casius Clay, indtil han skiftede navn til Muhammed Ali i 1981, da han blev optaget i den muslimske forening Nation of Islam.

Muhammad Ali skal begraves i Louisville i delstaten Kentucky, hvor han er vokset op.

NBC News

Muhammed Ali i 1986. Den verdenskendte bokser døde natten til lørdag efter at have lidt af parkinsons i mange år (Foto: All Over).
Muhammed Ali i 1986. Den verdenskendte bokser døde natten til lørdag efter at have lidt af parkinsons i mange år. (Foto: All Over)

Danskerne har lange fingre på arbejdspladsen

Ekstra timer på timesedlen. Et par flasker rødvin, der kommer med hjem. En klipsemaskine, der kommer i tasken og blokke til ungernes tegneprojekter. Danskerne er gode til at vikle sig uden om reglerne på arbejdspladserne. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte.

Faktisk indrømmer hver femte dansker, at de har snydt på arbejdspladsen inden for de seneste to år.

– Det er heldigvis sjældent, at danske medarbejdere laver større svindelnumre for egen vindings skyld. Til gengæld er der rigtig mange, der snyder i det små. Man synes nok, at det ikke er så slemt, når det drejer sig om mindre beløb, eller når det bare er bittesmå uregelmæssigheder med udlæg og løn, siger partner i Deloitte Thomas Brun, der rådgiver virksomheder om krisehåndtering.

Særligt gaver til kunder, leverandører og samarbejdspartnere er et problem på arbejdspladserne, og varekøb foretaget gennem virksomheden betragtes også som snyd.

– For nogle medarbejdere er det fristende at bestille varer til arbejdspladsen, som i virkeligheden skal bruges privat. Endelig er der også en del medarbejdere, der propper ting i tasken, der ikke burde være der. Det er alt fra virksomhedens egne varer til kontorartikler, it-udstyr, potteplanter, te og kaffe samt i nogle ganske få tilfælde også kontanter, siger Thomas Brun.

Deloitte

Danskerne rapser ting fra jobbet i stor stil (Foto: All Over).
Danskerne rapser ting fra jobbet i stor stil. (Foto: All Over)

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·