Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 30. juni 2016

Kultur, Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Roskilde Festival er totalt udsolgt, og RHCP floppede fælt igen

Dagens Roskilde-nyheder melder, at festivalen for første gang kan melde om totalt udsolgt af 80.000 partoutbilletter og alle endagsbilletter. Det er ikke sket siden endagsbilletterne blev indført i 2009, skriver Ritzau.

Billetterne er blevet solgt til trods for, at vejret ikke har vist sig fra sin bedste side i år.

I går åbnede festivalpladsen også, og de første koncerter blev spillet. En af de mest ventede var i år Red Hot Chili Peppers’ koncert på Orange Scene.

Det er tredje gang, at bandet spiller på den legendariske scene, og dette års koncert skulle være et plaster på såret for de mange fans, der blev skuffede ved bandets to andre katastrofekoncerter i 2002 og 2007.

Desværre er et ret enigt anmelderkorps enige om, at Red Hot Chili Peppers ikke indfriede hverken forventninger eller håb. Det skriver DR.dk.

/ritzau/ og DR.dk

Roskilde Festival kan melde alt udsolgt for første gang siden 2009. (Foto: Polfoto)
Roskilde Festival kan melde alt udsolgt for første gang siden 2009. (Foto: Polfoto)

Smykkeloven brugt for første gang

For første gang har politiet gjort brug af smykkeloven og beslaglagt omkring 79.600 kroner hos fem udlændinge, der forsøgte at rejse ind i Danmark med falske rejsedokumenter via Københavns Lufthavn.

Det fortæller politiet i en pressemeddelelse.

Det skete tirsdag aften i Københavns Lufthavn, hvor to iranske mænd og tre iranske kvinder blev anholdt. De fem anholdte havde blandt andet dollars og euro på sig svarende til i alt cirka 129.600 kroner.

De ønskede alle at søge asyl i Danmark.

Smykkeloven, der blev indført i februar i år, giver politiet tilladelse til at beslaglægge asylansøgeres værdier over 10.000 kroner. Værdierne skal bruges til at betale for udgifterne, der kan være for asylansøgeren under opholdet i Danmark.

Rigspolitiet 

Dansk Politi har brugt smykkeloven for første gang, efter de anholdte fem personer i Kastrup Lufthavn. Her står nogle betjente i lufthavnen og venter på den amerikanske vicepresident. (Foto: Polfoto)
Dansk Politi har brugt smykkeloven for første gang, efter de anholdt fem personer i Kastrup Lufthavn. Dette billede er fra forrige uge, hvor John Kerry besøgte Danmark. (Foto: Polfoto)

Regler for familiesammenføring skal være strammere

Reglerne for familiesammenføring skal strammes ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Det skriver Altinget.dk.

I et nyt udspil fra regeringen skal reglerne for familiesammenføring gøres mere fleksible, så der stilles flere krav til mennesker, der vurderes som svære at integrere. Samtidig skal der stilles færre krav til udlændinge, der vurderes som nemme at integrere.

– Reglerne skal ændres, så integrationen kommer i centrum. De, som kan og vil bidrage til samfundet, skal være velkomne. Samtidig vil vi stramme kravene til dem, der ikke har forudsætninger for at blive integreret. Det er kun ret og rimeligt. For personer, som kommer frivilligt til Danmark, skal selvfølgelig bidrage til samfundet, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Altinget.dk og Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Inger Støjberg vil sammen med regeringen lave mere fleksible regler for familiesammenføring. (Foto: Polfoto)
Inger Støjberg vil sammen med regeringen lave mere fleksible regler for familiesammenføring. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·