Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 3. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Nu straffes dyremishandlere hårdere

Et flertal i Folketinget har stemt ja til regeringens forslag om at hæve strafferammen i de grovere dyremishandlingssager. Det er både bøde- og fængselsstraffe, der hæves. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Strafferammen for mishandling af dyr fordobles fra et til to år i fængsel. Grovere sager betegnes som sager, med mishandling af dyr, grovere uforsvarlig behandling af dyr og sager om gentagne tilfælde af uforsvarlig behandling af dyr.

– Alle har en forpligtelse til at passe på de dyr, de anskaffer sig – hvad enten dyrene bor i en stald eller har hjemme i stuen. De, der ikke er deres ansvar bevidst, skal meget klart have at vide, at vi ikke tolererer misrøgt af dyr. Det gør vi med det lovforslag, som Folketinget nu har vedtaget, hvor vi fordobler straffen for dyremishandling, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Er der tale om mishandling af dyr i offentlig tjeneste som politi- og narkohunde, skærpes straffen yderligere.

Lovændringen træder i kraft 1. juli 2016.

Miljø- og Fødevareministeriet.

Folketinget har vedtaget strengere straffe og bøder til dyremishandlere (Foto: Polfoto).

Folketinget har vedtaget strengere straffe og bøder til dyremishandlere (Foto: Polfoto).

Europa ramt af oversvømmelser: Flere døde og Louvre lukket i Paris

Store oversvømmelser i Europa har foreløbig kostet 11 mennesker livet, og sat mere end 10.000 tusind ud af deres hjem. Det er store regnskyld, der er skyld i de forhøjede vandstande.

Flere tyske byer er ødelagt af vandet og også Frankrig, Tjekkiet, Belgien, Østrig og Polen slås med vandmasserne. Det skriver bbc.com og independent.co.uk. Det forventes, at Slovakiet og Ungarn rammes inden for de næste par dage.

 I Paris er Seinens vandstand steget med seks meter, og der har fået de to museer  Louvre og Orsay til at lukke ned for gæster, så museumsansatte kan nå at flytte de uvurderlige kunstskatte i sikkerhed, hvis floden går over sine breder.

Omkring 25.000 parisere er uden strøm i Paris og det centrale Frankrig.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, har erklæret situationen for en naturkatastrofe.

– Man kan bestemt mærke en vis bekymring blandt pariserne, da mængderne af dette uvejr, og de skader det har medført er kommet bag på mange, fortæller Anna Østerberg til MY DAILY SPACE.

Hun er bosiddende i Paris, og fortæller, at mange håber, at det gode vejr vi har i Danmark også vil nå Frankrig. 

– Min chef pointerede for mig forleden, at der er ikke faldet lige så meget regn de sidste 100 år i Paris, som det har gjort denne forår. Lige nu går alle med et håb om, at solen og tørvejr slår vejen forbi Paris, så Seinen, som er et hjertebarn for pariserne, ikke vil tage skade og overflyde vores gader med vand. Flere fugle har sunget en sang om at alt dette uvejr forhåbentlig vil resultere i en meget varm sommer for os her i Paris, så der er lys forude, siger Anna Østerberg.

Du kan se flere billeder og videoer af katastrofen her.

bbc.com og independent.co.uk.

Seinen er tæt på at gå over sine bredder, og pariserne holder vejret (Foto: Polfoto).
Seinen er tæt på at gå over sine bredder, og pariserne holder vejret (Foto: Polfoto).

Fundet efter en uge: Forældre efterlod dreng i bjørnefyldt skov

To japanske forældre ville lære deres uregerlige søn en lærestreg, efter han havde kastet sten efter biler og andre mennesker. Derfor besluttede forældreparret sig for at sætte ham af i en skov på en bjergvej. Skoven er et kendt hjemsted for bjørne.

Planen var egentlig bare at lade drengen være i nogle minutter, men da forældrene vendte tilbage til stedet, var drengen væk. Japan blev derefter sat på den anden ende i seks dage i forsøget på at finde den lille Yamato Tanooka, og den eftersøgning havde en lykkelig udgang fredag morgen. Det skriver AFP.

– Min overdrevne handling har givet min søn en smertefuld oplevelse, sagde Takayuki Tanooka til pressen ifølge AFP. Han undskyldte også til alle, der havde været involveret i sagen.

Den lille dreng blev fundet af soldater på øvelse omkring fem kilometer fra det sted, hvor hans forældre havde sat ham af seks dage tidligere. Drengen havde overlevet de seks dage, fordi han fandt en hytte og en vandhane, som han kunne drikke fra. Han havde til gengæld ikke spist og fik mad kort efter, at han blev fundet.

Oprindeligt sagde forældrene, at drengen var blevet væk på en vandretur, men senere ændrede de forklaring, og fortalte, at de havde smidt drengen ud af bilen i frustration over, at han ikke ville høre efter.

AFP

Faren til den syv-årige japanske dreng, der var forsvundet i en lille uge, undskyldte overfor pressen og alle involverede i efterforskningen (Foto: Polfoto).
Faren til den syv-årige japanske dreng, der var forsvundet i en lille uge, undskyldte overfor pressen og alle involverede i efterforskningen (Foto: Polfoto).

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·