Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 28. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Roskilde tog røven på sine gæster med digitalt stunt

Skilte med besked om at Roskilde Festival forbeholder sig retten til at indsamle, gemme og sælge data videre om festivalgæsternes snak og sms’er så længe, de befinder sig på festivalpladsen.

Det har fået rigtig mange festivalgæster op i det røde felt, og de deler deres frustrationer, vrede og forundring på de sociale medier.

Men det hele er et stunt lavet af Edward Snowden og den satiriske kunstner-duo The Yes Men i samarbejde med Roskilde Festival. Det skriver festivalen selv på deres side.

The Yes Men er kendt for at infiltrere ellers lukkede magteliters netværk og formår at sætte spot på aktuelle vigtige problemstillinger ved brug af falske identiteter, storstilede aktioner og medierne.

Aktionen er en del af dette års Roskilde Festivals fokus på ligestilling og menneskerettigheder.

Roskilde Festival

Forslag: Er du nyuddannet og ledig? Så skal du søge job i hele Danmark

Ifølge Avisen.dk har regeringen fremsagt et forslag om, at unge nyuddannede uden arbejde skal søge jobs i hele landet, uanset hvor de bor.

Det kan betyde, at bor du i Odense, kan du tvinges til at flytte til København, Aalborg, Struer eller et hvilket som helst andet sted i landet for et job.

– Regeringen lægger op til, at ledige nyuddannede skal stå til rådighed for job i hele landet, fortæller Dennis Kristensen, der er formand for
fagforbundet FOA og med i treparts-forhandlingerne, til Avisen.dk.

FOA-formanden kalder forslaget uanstændigt.

– Uanset om du er ung og nyuddannet, midaldrende eller senior, så må der som arbejdsløs være en grænse for, hvor meget du skal jages rundt i landet.
Avisen.dk
Et nyt forslag vil tvinge nyuddannede til at flytte på tværs af landet for et job. (Foto: Polfoto)
Et nyt forslag vil tvinge nyuddannede til at flytte på tværs af landet for et job. (Foto: Polfoto)

Antallet af HPV-virusudløste kræfttilfælde hos mænd er steget

Virussen overføres under sex, og tæt på 800 mænd og kvinder rammes hvert år af kræft på grund af en infektion med HPV.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Når man snakker om HPV-virussen, er det første, de fleste tænker på nok livmoderhalskræft. Virussen spredes dog fra kønsdelene og kan ramme andre dele af kroppen. Især kræft i mund, svælg og mandler hos mænd er steget markant de senere år – fordi de er dårligere til at gå til lægen end kvinder.

– Ud af de knap 800 kræfttilfælde om året, der antages at skyldes HPV, er HPV16 relateret til de godt 550. Det er altså 550 tilfælde af kræft, der i teorien kan forebygges, siger Susanne Krüger Kjær, der er professor og overlæge, og har stået i spidsen for den nye forskning.

HPV-vaccination er en del af børnevaccinationsprogrammet i Danmark, men kun til piger.  

Kræftens Bekæmpelse

Pas på din kæreste, han kan blive smittet med HPV-virus. (Foto: Polfoto)
Pas på din kæreste, han kan blive smittet med HPV-virus. (Foto: Polfoto)

Føtex og Netto dropper salg af buræg

Ved udgangen af 2017 vil det senest være slut med buræg i Dansk Supermarkeds butikker, Netto, Føtex og Bilka.
Grunden til, at buræg ikke længere skal fylde i butikkernes kølediske, er, at Dansk Supermarked vil sikre bedre dyrevelfærd, men også imødekomme en forbrugertendens, hvor der i højere grad vælges andre typer æg.

– Bedre dyrevelfærd betyder meget for os, og som Danmarks største detailhandelsvirksomhed tager vi ansvar. Vi er klar, og kunderne er klar, siger Jeppe Dahl Jeppesen, ferskvaredirektør i Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Dansk Supermarked

Føtex, Bilka og Netto dropper buræg (Foto: Claus Sjødin, Dansk Supermarked)
Føtex, Bilka og Netto dropper buræg. (Foto: Claus Sjødin, Dansk Supermarked)

USA’s højesteret stopper skarp abortlov

Højesteretten i USA har taget et skelsættende valg om at dømme en heftig abortlov fra Texas som ugyldig. Det skriver Reuters.

Loven blev indført i 2013 og har betydet strenge regler for, hvad man må som læge og abortklinik. Det har ifølge højesteret placeret en stor byrde på de kvinder, der har ønsket at bruge deres rettigheder til at få en abort.

Modstandere af loven har påpeget, at loven er lavet for på sigt at gøre det så besværligt, at det ville tvinge abortklinikkerne til at lukke, hvorimod støtter af abortloven har sagt, at den blev indført for at beskytte kvinder og deres helbred.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har støttet abortsagen, og sagde efter rettens afgørelse, at han var “glad for at se højesteret beskytte kvinders helbred og rettigheder” og at restriktioner som dem i Texas “skader kvinders helbred og sætter en forfatningsstridig forhindring for kvinders ret til det frie valg”.

Reuters

USA's højesteret har skrottet en streng abortlov i Texas. (Foto: Polfoto)
USA’s højesteret har skrottet en streng abortlov i Texas. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·