Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 27. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

#Brexit – tømmermændene melder sig

Siden Storbritannien stemte sig ud af EU, har europæiske medier været fyldt med historier om briternes moralske tømmermænd oven på den skelsættende og historiske beslutning.

Udover #Brexit kan briterne nemlig også føje et andet nyt ord til ordbogen: Regrexit. En sammentrækning af “regret” og “exit”, som medierne bruger til at beskrive Storbritanniens valgkvaler, fordi mange har fortrudt deres stemme.

En af de mest søgte sætninger fra britiske Google-brugere er ifølge søgemaskinen “hvad er EU”. Disse søgninger bliver indtastet EFTER valget har fundet sted og altså efter adskillige måneders mulighed for forberedelse i forhold til den beslutning, der skulle træffes i valgboksen.

Skal man dømme ud fra de øvrige nyheder fra den anden side af Nordsøen, ville mange briter ønske, at de havde foretaget de søgninger noget før.

Mere end 3,5 millioner briter har nemlig sat deres signatur på en underskriftsindsamling, der kræver, at valget tages om.

Den ene årsag er, at 75 procent af de 18-24 årige briter stemte for at blive i EU, og derfor mener de unge, at den ældre generation – der i vid omfang stemte for at melde sig ud – har taget de unges fremtid fra dem.

Der er også briter, der er ikke troede, at deres stemme reelt ville tælle, og de fortryder nu, at de stemte “forlad”.

Derudover er landet reelt delt i to med 52 procent, der stemte for at forlade og 48 procent, der stemte for at blive i EU.

I Skotland og Nordirland taler man om at melde sig ud af Storbritannien, da begge lande stemte for at blive i EU.

Endelig har den konservative politiker Boris Johnson, der var en af de varmeste fortalere for at forlade EU, og en af de mest sandsynlige efterfølgere til David Cameron som statsminister, sagt, at Storbritannien ikke har travlt med at komme ud af EU. Til gengæld har flere ledere fra EU meldt ud, at de gerne så, at briterne fik sat gang i processen hurtigst muligt.

Npr.org, Huffiongton Post, Politiken, Petion.Parliament.uk, Jezebel, The New Yorker, Evening Standard, The Washington Post, CNN og The Guardian.

Studenter angrebet med syrelignende væske

To kvindelige studenter har fået skudt en form for syre i ansigtet med en vandpistol. Det skriver TV2.dk.

Det skete, da de to 19-årige kvinder var ude og køre i vogn med deres klassekammerater. De kørte ved Husum Station, da de passerede en bil, hvorfra der blev skudt syrelignende væske ud i hovedet på pigerne med en vandpistol.

Efterfølgende blev pigerne indlagt.

Det er ikke den eneste triste studenterhistorie fra weekenden. Fredag blev vejen blokeret for en studentervogn, imens en gruppe unge kastede æg og madolie på studenterne i vognen.

Fredag morgen kunne MY DAILY SPACE selv fortælle om Celeste, der fik stjålet sin hue. Du kan læse hele historien om hendes jagt for at få den tilbage, her.

TV2.dk

Flere studenter har fået ødelagt festen denne weekend. (Foto: Polfoto)
Flere studenter har fået ødelagt festen denne weekend. (Foto: Polfoto)

Tre personer indlagt med ætsninger efter besøg på fynsk bar

Mindste tre personer har været hospitalsindlagt med alvorlige ætsninger i mund, svælg og spiserør.

Det skriver Fødevarestyrrelsen i en pressemeddelelse.

De har alle tre været på Bubbas Bar og Natklub, Østergade 2, 5500 Middelfart natten imellem lørdag den 25. og søndag den 26. juni.

Det ætsende indhold kan have været i forskellige drikkevarer.

Sagen efterforskes nu af Fyns Politi. Fødevarestyrelsen bistår politiet i sagen.

Har du været gæst på Bubbas Bar og har følgende symptomer, skal du henvende dig til din læge: Svie/brændende fornemmelse, sår eller afskalning på tungen eller slimhinderne i mundhulen, brændende fornemmelse i svælget, fortil på halsen eller forsiden af brystet, synkegener eller synkesmerter.

Fødevarestyrelsen

Flere er blevet æstset i halsen efter et besøg på Bubba Bar i weekenden. (Foto: Polfoto)
Flere er blevet æstset i halsen efter et besøg på Bubba Bar i weekenden. (Foto: Polfoto)

 

Messi stopper på landsholdet

Den lille argentiner med verdens bedste fodboldben stopper som spiller på det argentinske landshold.

Det skriver Sport TV2.dk.

Lionel Messi, der fem gange er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller, stopper på landsholdet efter Argentina søndag tabte finalen ved Copa America til Chile efter straffesparkskonkurrence.

– For mig er landsholdet et afsluttet kapitel. Jeg har gjort alt, jeg kan. Det gør ondt ikke at være mester, siger Lionel Messi ifølge AFP efter sit fjerde store finalenederlag med Argentina.

Fodboldkampen endte i en straffesparkskonkurrence, som Argentina tabte, blandt andet fordi den 29-årige fodboldstjerne brændte sit forsøg på målet.

SportTV2.dk

Verdens bedste fodboldspiller stopper på det argentinske landshold. (Foto: Polfoto)
Verdens bedste fodboldspiller vinker farvel til det argentinske landshold. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·