Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 22. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Bagmandspolitiet anholder 27 offentligt ansatte for bestikkelse

I går blev 27 tidligere og nuværende offentligt ansatte sigtet for bestikkelse af bagmandspolitiet. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Alle sigtede er involveret i den samme sag, hvor de er under mistanke for at have modtager gaver, mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr som bestikkelse.

De mistænkte er eller har været ansat i en række offentlige myndigheder og virksomheder og har alle varetaget et job, hvor de har haft indflydelse på indkøb af IT-udstyr.

De har været ansat i Udenrigsministeriet, Rigspolitiet, Rigsadvokaten (anklagemyndigheden), Københavns Kommune, DSB, Direktoratet for Kriminalforsorgen og Forsvarets Efterretningstjeneste

Under anholdelserne er de sigtedes hjem blevet ransaget for at finde beviser i sagen. Forsvarets Auditørkorps har samtidig foretaget en lignende aktion mod en række ansatte i Forsvaret.

– Aktionen i dag er et led i en længerevarende og omfattende efterforskning. Det er helt afgørende, at mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte bliver taget meget alvorligt, og det er denne sag et eksempel på. For at sikre at hver en sten bliver vendt, har vi under efterforskningen haft en bred tilgang. Derfor har det i dag været nødvendigt at sigte et større antal ansatte hos offentlige myndigheder og virksomheder, men det er vigtigt at understrege, at der i det videre forløb kan komme oplysninger frem blandt andet fra de mistænkte, der betyder, at sigtelserne ikke kan opretholdes, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Bagmandspolitiet

Morten Niels Jakobsen, statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet - også kendt som bagmandspolitiet - fortæller om anholdelserne. (Foto: Polfoto)
Morten Niels Jakobsen, statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet – også kendt som bagmandspolitiet – fortæller om anholdelserne. (Foto: Polfoto)

Zlatan Ibrahimovic siger farvel til landsholdet

Hvis du skal opleve den svenske stjerneangriber Zlatan Ibrahimovic i gule og blå farver, skal du gøre det nu, mens Sverige stadig er med i EM. Zlatan stopper nemlig i landsholdsfodbold efter EM.
Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter.

– Vores sidste kamp bliver min sidste for Sverige, så jeg håber, det ikke bliver i morgen, siger Ibrahimovic om Sveriges sidste gruppekamp under EM mod Belgien.

Zlatan forlader landsholdet som den mest scorende svenske spiller nogensinde med 62 mål i 115 kampe indtil videre.

– Jeg er stolt af, hvad jeg har opnået, og jeg vil altid have det svenske flag med mig, lyder det fra Ibrahimovic.

Hvorvidt Zlatan fortsætter karrieren i klubfodbold for Paris Saint-Germain er endnu uvist.

Sverige skal spille mod Belgien i aften klokken 21 og skal vinde for at gå videre til ottendedelsfinalerne ved EM.

Dagens Nyheter

Zlatan Ibrahimovic stopper karrieren som landsholdspiller. (Foto: Polfoto)
Zlatan Ibrahimovic stopper karrieren som landsholdspiller. (Foto: Polfoto)

Uenighed om forløbet ved ung mands død efter koncert i Den Grå Hal

I går bragte vi historien om en ung mand, der havde mistet livet, fordi han havde slået sit hoved efter en NOFX-koncert i Den Grå Hal på Christiania.

Du kan læse mere om hændelsesforløbet her: Ung mand død efter koncert i Den Grå Hal.

Siden har Den Grå Hal lavet et opslag på sin Facebookvæg, hvori spillestedet forklarer, at pressemeddelelsen blev sendt ud, før man havde talt med familien.

Politiken kunne også fortælle i går, at flere af den unge mands bekendte, familie og vidner havde en anden oplevelse af hændelsesforløbet end det, der var beskrevet i pressemeddelelsen.

Blandt andet fortæller de til Politiken, at den unge mand ikke faldt om ved garderoben efter koncerten og slog sit hoved, men at han var inde i en moshpit foran scenen, hvor han besvimede og klagede over svimmelhed og kvalme, da han vågnede op igen.

Flere siger ifølge avisen også, at der ikke blev holdt øje med ham efterfølgende, og at der heller ikke blev ringet til alarmcentralen.

Også forsangeren i bandet NOFX, Fat Mike, der gav koncert, skriver på sin Instagram-profil, at den unge mand faldt foran scenen. Han skriver også, at vi skal passe på hinanden, især når vi slår hovedet.

Arrangørerne har endnu ikke be- eller afkræftet de nye oplysninger.

Politiken og Fat Mike, NOFX

Første dansker nogensinde kendt skyldig i at være en del af IS

Retten i Glostrup har kendt en 24-årig mand fra Ishøj skyldig i at lade sig hverve i Syrien for at begå terror for Islamisk Stat og for at have støttet dem økonomisk med 20.000 kroner.

Det skriver DR.dk.

Tiltalte selv forklarede, at han arbejdede som bager for IS, men ikke var ude og kæmpe.

Det er fem nævninge og tre dommere uenige i, og ifølge DR.dk begrunder de dommen med følgende argument:

– Der er ikke oplysninger eller vidneudsagn i sagen, der bekræfter eller understøtter tiltaltes forklaring om arbejdet på bageri, med madlavning og madudbringning. Tiltaltes forklaring om opholdet var i øvrigt usammenhængende og på en række punkter uklar og ulogisk.

Dr.dk

mydailyspace-facebook-logo-400x331

 

· Mere fra samme kategori ·