Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 20. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Pusherstreet ryddet igen i nat

I nattens mulm og mørke har ordensmagten været en tur på Christiania og rydde Pusherstreet for anden gang på en uge.

Det skriver Metroxpress.

Aktionen begyndte klokken tre natten til mandag, imens pusherne havde nattelukket og christianitterne lå i deres sende.

– Der var nogle enkelte natboder åbne. Men da de så os, løb de. Så begyndte vi stille og roligt at rydde boderne og pakke ned. Der sad et par enkelte på Pusherstreet, der ikke var kommet hjem fra festen endnu. De sagde “godmorgen”. Der var nærmest god stemning, siger Dannie Rise, vicepolitiinspektør og leder af Task Force Pusherstreet til Metroxpress.

Motorsavene havde betjentene ladet blive derhjemme for ikke at vække de sovende beboere, og omkring 20 boder blev stille og roligt afmonteret og pakket sammen.

– Det forløb stille og roligt. Det var også planen. Vi har intet behov for konfrontation, hvis vi kan undgå det, siger Dannie Rise.

Metroxpress

Christiania er blevet ryddet to gange denne uge. Anden gang foregik lidt mere stille og roligt, da det var midt om natten. (Foto: Polfoto)
Christiania er blevet ryddet to gange denne uge. Anden gang foregik lidt mere stille og roligt, da det var midt om natten. (Foto: Polfoto)

Tro det eller ej – danskerne er glade for at rejse med tog

Hvis man følger historierne om togselskaber som DSB, er de fleste kritiske på grund af forsinkede eller aflyste afgange og for lidt pladser.

Men en ny undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet TÆNK Passagerpulsen viser, at langt størstedelen af togpassagererne faktisk er ganske tilfredse med at køre i tog. Det skriver Berlingske.

Undersøgelsen er foretaget blandt 12.000 togpassagerer og viser, at otte ud af ti alt i alt er fint tilfredse med togrejsen. Det overrasker Forbrugerrådet TÆNKs direktør, Lars Pram.

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været stor utilfredshed med togdriften i de første måneder af 2016. Vi ved, at DSB i årets første fire måneder har udbetalt dobbelt så mange rejsetidskompensationer, som de havde regnet med. Derfor er jeg lidt overrasket over, at tilfredsheden er så høj, siger han til Berlingske.

Til gengæld mener de rejsende ikke, at pris og rejseværdi hænger sammen. 

B.dk

Det er åbenbart slet ikke så slemt at køre med tog, som vi troede. (Foto: Polfoto)
Det er åbenbart slet ikke så slemt at køre med tog, som vi troede. (Foto: Polfoto)

Skattefinte sender Uber-penge ud af Danmark

Har du valgt Uber fremfor klassisk taxa, når du skulle bruge hyrevogn i weekenden? Så er en del af din betaling endt i skattely.

Det skriver Avisen.dk.

Faktisk bliver Uber ikke rigtig beskattet noget sted i verden. For Uber har en særlig model, hvori de penge, du betaler for din tur, sendes til Uber BV i Holland – også selv om Uber har en dansk afdeling.

Derfra sendes de 80 procent af betalingen til chaufføren, og de resterende 20 procent sendes i skattely i Bermuda.

– Uber opnår, at de 20 procent af værdien, som er skabt af deres teknologi, stort set ikke bliver beskattet noget sted overhovedet. De får flyttet stort set hele det overskud, som teknologien genererer, ud af landet og videre til Bermuda, hvor skatten er nul, siger Niels Johannesen, der er ph.d. i økonomi samt lektor og skattely-forsker ved Københavns Universitet til Avisen.dk.

Organisationen Oxfam IBIS arbejder med fattigdomsbekæmpelse, hvoraf skattely er en central del af deres arbejde. 

– De tjener penge på, at vi for eksempel har gode veje, trafiklys og anden infrastruktur. Men de løber fra den regning, der ellers skulle betale vores fælles værdier, siger Lars Koch, politisk leder og skattely-ekspert i Oxfam IBIS.

Avisen.dk

Uber har lavet en finte, så de stort set ikke betaler skat nogen steder. (Foto: Polfoto)
Uber har lavet en finte, så de stort set ikke betaler skat nogen steder. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·