Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 14. juni 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

49 klokkeslag for de dræbte i Orlando-skyderi

En stor mindehøjtidelighed trak tusindvis af mennesker til, da ofrene for Orlando-skyderierne blev mindet ved Performing Arts Center i Orlando. Det skriver Fox News.

Med levende lys i hænderne bad de fremmødte for ofrenes familier og stod sammen for at vise deres modstand til vold og had.

Siden angrebet er det blandt andet kommet frem, at mange af ofrene var fra Puerto Rico, og dødstallet er nedjusteret fra 50 til 49.

Personer fra LGBT, latinamerikanske og religiøse miljøer, samt byens embedsmænd talte ved højtideligheden.

Fox News beskriver aftenen som meget følelsesladet, især da en kirke ved siden af mindehøjtidelighedsstedet ringede 49 gange for at markere de 49 mennesker, der blev dræbt i angrebet, der kaldes USA’s værste skyderi nogensinde.

Læs mere: #OrlandoSkyderierne: Forstå sagen på 1 minut

Fox News 

Flere tusinde mindedes ofrene for angrebet på Pulse i Orlando. (Foto: Polfoto)
Flere tusinde mindedes ofrene for angrebet på Pulse i Orlando. (Foto: Polfoto)

Skandalebro forsinket igen

Inderhavnsbroen – også kendt som kyssebroen – er endnu engang blevet forsinket. Nu driller åbne/lukke-funktionen. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Broen, der skulle have forbundet Nyhavn og Christianshavn helt tilbage i 2013, er for længst blevet en byggesagsjoke, fordi den ufærdige, gabende overgang aldrig er blevet lappet sammen. I stedet er åbningen blevet skubbet måned efter måned efter måned efter måned …

Broen skulle endelig være åbnet i juni i år, men nu må københavnerne væbne sig med tålmodighed endnu engang, for åbningen skubbes en måned.

– Det er utilfredsstillende, at arbejdet volder så mange vanskeligheder. Vi følger processen tæt og kan garantere, at der bliver arbejdet på højtryk for at få Inderhavnsbroen færdig, lyder det fra serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Københavns Kommune

Inderhavnsbroen er endnu engang forsinket. (Foto: Polfoto)
Inderhavnsbroen er endnu engang forsinket. (Foto: Polfoto)

Ny alko-is møder kritik

Du har måske allerede set den, ellers vil du helt sikker komme til at finde skub op-isen N1ce i de danske kølediske. Isen indeholder lige så mange procenter alkohol som en øl, og kan fås i varianterne mojito, margarita, piña colada og daiquiri. Det skriver Metroxpress.

Isen er kommet til gennem et samarbejde mellem en bartender og dj-duoen Axwell og Ingrosso, som du måske kender fra Swedish House Mafia.

– Man kan foreløbig få os i et par danske butikker, på Bakken og på flere af sommerens festivaler. Vi bliver solgt efter en EU-regel, der tillader op til fem procent alkohol i fødevarer, som butikker faktisk lovligt må sælge til børn. Vi beder dog butikker om at følge den danske 16-årsregel, siger stifter Mikael Drane.

Isen har mødt kritik i Danmark, fordi den vil ligge blandt alkoholfrie is i kølediskene, fordi det ikke tydeligt fremgår, at det er et alkoholprodukt og kan sælges til børn.

Foreningen for Alkohol og Samfund mener, at N1ce skal samme vej som Vodka-nissen kom for 13 år siden – ned af hylderne.

– Det er en uskik, at man putter alkohol i fødevarer. Vand-is er jo noget, som normalt kun børn spiser – og kan de adskille, hvad der er alkohol i, og hvad der er en anden is i køledisken? Jeg synes, at det er et uansvarligt produkt, fordi det henvender sig så meget til børn, siger formand Anette Søgaard Nielsen til metroxpress.

Metroxpress

Opdateret kl. 12.07:

Metroxpress fortæller, at Coop Danmark dropper at sælge alko-isen N1ce, som indtil nu kun har kunnet købes i Mad Kooperativet på Københavns Hovedbanegård

– Det er en fejl, hvis de her alkohol-is er kommet ind i en af vores butikker. Vi vil ikke sælge is med alkohol, når det kan forveksles med slik. Skub op is appellerer i den grad til børn. Så den fryser og det produkt ryger ud af vores butikker. Lige den butik er et eksperiment, men her er eksperimentet gået lidt for vidt, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop, der har kæderne Irma, SuperBrugsen, Kvickly og Fakta.

Metroxpress

https://www.instagram.com/p/BDEeI_jO3bR/?taken-by=n1cecompany

Politidrab i Frankrig kaldes terrorangreb

Den 12. juni i år blev en fransk politimand og hans kone dræbt af en mand, der har erklæret sin støtte til IS. IS har også erklæret sin rolle i angrebet. Parrets tre-årige dreng slap uskadt fra angrebet.

Nu er den franske præsident, Francois Hollande gået ud og har erklæret drabet for et terrorangreb. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

– En rystende terrorgerning blev begået i går i Magnanville af en person, som angreb en politimand og hans hustru, som også var ansat på en politistation, sagde Bernard Cazeneuve efter mødet.

AFP skriver, at gerningsmanden i 2013 blev straffet for at have forbindelser til jihad-grupper i Pakistan.

Frankrig er vært for fodboldturneringen EM, og det, samt terrorangrebene i Paris i 2015 gør, at landet allerede er i højeste beredskab.

AFP

Drabet på en fransk politimand og hans hustru betegnes som et terrorangreb. (Foto: Polfoto)
Drabet på en fransk politimand og hans hustru betegnes som et terrorangreb. (Foto: Polfoto)

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·