Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: 1. juni 2016

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

The end of an era – Arto er lukket

Arto, der kalder sig selv Danmarks første sociale medie, har trukket stikket. Arto var en del af internettets spæde begyndelse, da det åbnede allerede i 1998, altså en del år før sociale medier var blevet et fast begreb.

Hjemmesiden var rettet mod helt unge danskere, faktisk ned til 10-års alderen, og var meget populær i sine første år. Brugerne kunne dele billeder og sende beskeder til hinanden.

Men det har ikke kun været en dans på roser for siden. Flere gange var Arto i mediernes søgelys, fordi børnehjælpsorganisationer udtrykte bekymring over trusler og mobning blandt brugerne på siden.

Et særligt grelt eksempel på brug af siden var, da TV 2-programmet Operation X kunne afsløre, at Sikker Chat-konsulenten Rudy Frederiksen, der underviste lærere i at skærme børn fra udnyttelse på nettet, selv brugte Arto til at komme i kontakt med unge piger og lokke dem til at lave pornografisk materiale.

Populariteten er faldet gennem årene og nu har Arto altså måtte sande, at levetiden på internettet kan være kort, og at tjenesten er blevet erstattet af nyere og mere populære kontaktplatforme.

– Vi er stolte over vores store bidrag til dansk internethistorie, men samtidig er vi enormt taknemmelige for alle de, der i virkeligheden har skabt Arto – nemlig dig og alle andre ude bag skærmene. Det er jer, der har skabt alt indholdet; startet alle venskaberne, sendt alle beskederne (over to milliarder), tilføjet alle billederne – og alt, alt det andet, man kunne på Arto. Så af hjertet tak for DIT bidrag til historien! 🙂 Vi ønsker alle alt det bedste – og hold godt øje med internettet, det er kun lige begyndt, skriver Arto.dk inde på sin nu lukkede side.

Arto har trukket stikket (foto: Skærmdump fra Artos hjemmeside).
Arto har trukket stikket. (Foto: Skærmdump fra Artos hjemmeside)

Kræftens Bekæmpelses firmapension ligger i tobakselskaber

PFA har i flere år investeret pensionsordninger for medarbejderne i Kræftens Bekæmpelse i tobaksfirmaer. Det til trods for, at Kræftens Bekæmpelse har kritiseret netop pensionsselskabers investeringer i tobaksindustrien. Det skriver Finans.dk.
Ifølge Finans.dk har PFA investeret i aktier for mere end 500 mio. kr. i tobaksfirmaerne Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco og British American Tobacco.

Det er først for nyligt, at Kræftens Bekæmpelse har opdaget investeringerne.

– Det er én af de situationer, hvor man som arbejdsgiver og organisation sidder fortvivlet tilbage, for vi ønsker ikke, at vores medarbejderes opsparing skal placeres i tobaksaktier, siger direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen til Finans.dk.

Nu vil Kræftens Bekæmpelse forsøge at få en særordning til sine medarbejdere, eller få PFA til at investere i andre brancher. Kan de ikke finde en løsning, vil de lede efter et nyt pensionsselskab, skriver Finans.dk.

PFA har investeret Kræftens Bekæmpelses pensionsordninger i tobaksaktier (Foto: Polfoto).
PFA har investeret Kræftens Bekæmpelses pensionsordninger i tobaksaktier. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·