Læs også:

Close
Peter Emil Nielsen

#Mændvielsker: Peter Emil Nielsen fra Palæo Primal Gastronomi

I denne uge sætter vi fokus på to skønne mænd, som danner fortrop for vores sundhed. Mød her Peter Emil Nielsen, som er stifter og adm. direktør i Palæo

Hvem?
Peter Emil Nielsen, 29, bor på Østerbro i København. CEO, ejer og stifter af Palæo Primal Gastronomi.

Palæo Primal Gastronomi åbnede i Torvehallerne i 2012, og siden er det gået stærkt. Som i raketfart stærkt. I dag, fire år senere, findes der hele syv fysiske Palæo-restauranter foruden en vifte af forskellige Palæo-produkter, som forhandles i 7/11-butikker landet over. Peter Emil Nielsen tager os her med bag kulissen i den københavnske fastfoodkomet og deler både sin iværksætterhistorie og sit personlige syn på sundhed.

– Ideen bag Palæo var kort fortalt at kunne tilbyde et hurtigt og sundt måltid mad. Vi var nogle drenge, som gik op i vores træning og kost, og som så potentiale i et spændende alternativ til udvalget af såkaldt sund fastfood på det danske marked. Jeg håber og tror på, at danskerne sætter pris på at have et lækkert alternativ på farten; blandt andet i form af vores produkter i 7/11.

Palæo
(Foto: Martin Kaufmann)

Palæo Primal Gastronomi bygger på stenalderkostteorien om, at vores fordøjelsessystem ikke har ændret sig i takt med industrialiseringen af moderne madproduktion. Palæo-kost vinker derfor farvel til hurtige kulhydrater som korn, raffineret sukker og stivelse og omfavner til gengæld uforarbejdede råvarer som kød, æg, grøntsager, frugt og nødder.

Når sundhed og iværksætteri går op i en højere enhed

Det starter i indkøbskurven
Køber man ikke noget usundt med hjem, er det – sjovt nok – nemt nok ikke at spise usundt derhjemme. Jeg elsker gojibær og tranebær, som jeg ofte vælger over slik.
Peter Emil Nielsen

Peter Emil har altså gjort danskernes sundhed til sin levevej, men hvad betyder sundhed for ham privat?

– Jeg er ikke religiøs omkring min sundhed, men jeg går op i, hvordan min krop har det. Jeg arbejder rigtig meget, og derfor er det vigtigt, at jeg kan yde optimalt. Det kan jeg bare ikke, når min krop er i underskud. Derfor træner jeg og elsker at være i form – men jeg er jo stadig ung og er ikke bange for at hygge mig med vin og store bøffer i weekenden, siger Peter Emil Nielsen.

Peter Emils egen Palæo-favorit er en af de mest populære kendinge, nemlig stenalderversionen af spaghetti bolognese, BOLO, som består af en krydret kødsovs over lynstegte grøntsagsspiraler.

– Det er en utrolig simpel ret, men den smager helt enkelt bare vidunderligt!

Palæo bolo
(Foto: Martin Kaufmann)

Bump på vejen og fremtidsdrømme

Min daværende bedste ven, som også var en af mine forretningspartnere, stjal en masse penge og var ved at køre firmaet i sænk det første år …
Mit bedste råd til andre iværksættere er: Tro på det, du laver! Hold ved, når det ser sortest ud.
Peter Emil Nielsen

Som i alle gode eventyr er rejsen til succes ikke helt uden udfordringer, og eventyret om Palæo Primal Gastronomi er ingen undtagelse. Faktisk var det tæt på, at Palæo ikke overlevede til sin etårs fødselsdag.

– Min daværende bedste ven, som også var en af mine forretningspartnere, stjal en masse penge og var ved at køre firmaet i sænk det første år. Vi andre opdagede heldigvis hurtigt, hvad han havde gang i, og jeg droppede uddannelsen og overtog firmaet. Qua mit netværk og min omgangskreds fik jeg reddet mig op af et gigantisk hul og fik firmaet på rette kurs igen.

På trods af knubsene har Peter Emil dog ikke fortrudt, at han har holdt fast i forretningen.

– Mit bedste råd til andre iværksættere er: Tro på det, du laver! Hold ved, når det ser sortest ud. Mister du selv troen på det, du laver, kan du lige så godt pakke sammen.

I dag ser fremtiden lys ud for Peter Emil og Palæo Primal Gastronomi, og især samarbejdet med 7/11 har sat Palæo-brandet på danmarkskortet.

– Jeg er ufattelig stolt og glad for, at jeg har netop de mennesker omkring mig, som har gjort Palæo til den succes, den er i dag. Uden gode folk var Palæo aldrig nået så langt. Folk griner af mig, når jeg siger det, men jeg tænder ikke på driften af virksomheden; jeg tænder på at skabe nyt og tænke stort. Jeg ser utrolig meget op til firmaer som Joe & The Juice, Pret A Manger, Starbucks og SumoSalad. De har gjort noget, som er så vanvittig imponerende. Logistikken og ekspansionen af de firmaer … Wow! Og ja, det er lidt i den retning, jeg håber, at jeg kan tage Palæo. Potentialet er der i hvert fald – efter min egen ydmyge mening.

Peter Emil Nielsen Palæo
(Foto: Martin Kaufmann)

Læs også: Opskrift: Frisk laksesalat med pære og rødbede

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·